صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۱

تیر و تخته تعطیل؛ «بالابر- داربست دوجهته پرتابل تاشونده» اختراع شد/ تبدیل ساختمان‌سازی سنتی به مکانیزه

پژوهشگر و مخترع «بالابر- داربست دوجهته پرتابل تاشونده» معتقد است که این محصول قادر است ساختمان‌سازی سنتی را به مکانیزه تبدیل کند و دیگر نیازی به استفاده از بشکه و تیر و تخته به‌عنوان چوب‌بست نیست.
کد خبر : 805812

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ محمدمهدی خدامی محقق و مخترع جوان اقلیدی با هدف تبدیل ساختمان‌سازی سنتی به مکانیزه «بالابر- داربست دوجهته پرتابل تاشونده» را اختراع کرده که خاستگاه اولیه این طرح در ساختمان‌سازی نمود داشته است. «بالابر - داربست دوجهته پرتابل تاشونده» به کاربر این اجازه را می‌دهد تا در دو جهت طولی و ارتفاعی براساس نیاز تغییرات داشته باشد.

«سوزن منگنه تلسکوپی قلم» یکی دیگر از اختراعات محمدمهدی خدامی محقق و مخترع جوان ساکن شهرستان اقلید و دانشجوی ترم آخر مقطع کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا گرایش سازه دانشگاه فردوسی مشهد است.

خبرنگار خبرگزاری آنا به عنوان رسانه دیده‌بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری در راستای معرفی هسته‌ها، واحدهای فناور، شرکت‌های دانش‌بنیان، اختراعات، نوآوران و فناوران با محمدمهدی خدامی گفت‌و‌گو کرده و جزئیاتی از حاصل کار و کارکردهای اختراعات او را جویا شده است.

دستیابی به قله‌های علمی و صنعتی

این مخترع جوان بیان کرد: محور‌های ارزشی در زندگی، تلاش برای شادزیستن مردم، بالابردن اعتبار و نام کهن سرزمین ایران با تکیه بر توانایی‌های علمی است. یکی از اهدافم رسیدن به قله‌های علمی و صنعتی در سطح ملی و بین‌المللی بوده و علاقه‌مند به یافتن مشکلات صنعتی و رفع آن از طریق علوم مرتبط و به انجام رساندن آن به‌عنوان یک ثبت اختراع که ارزش افزوده طرح را چندبرابر کرده و کمکی به ارتقای علمی و صنعتی ایران می‌شود، هستم.

وی درباره اینکه جرقه اولیه اختراع و محصول مورد نظر چه زمانی به ذهن شما رسید و چه چیزی باعث ساخت آن شد؟ تبیین کرد: برای رفع هر مشکل در پیرامون، یک ایده وجود دارد که این ایده را در صورت پیگیری می‌توان به راهکار تبدیل کرد. یکی از مشکلات در حوزه ساخت و ساز‌های سنتی، استفاده از بشکه و تیر و تخته به‌عنوان چوب‌بست است که این مشکل می‌توانست یک ایده و طرح بالقوه را به بالفعل تبدیل کند.

 

خدامی افزود: نظرسنجی از کسانی که در حوزه ساختمان‌سازی کار می‌کردند، موجب ساخت محصول محصول «بالابر- داربست دوجهته پرتابل تاشونده» شد. هدف در اختراع این محصول تبدیل ساختمان‌سازی سنتی به مکانیزه است و «بالابر - داربست دوجهته پرتابل تاشونده» به کاربر این اجازه را می‌دهد تا در دو جهت طولی و ارتفاعی براساس نیاز تغییرات داشته باشد؛ البته خاستگاه اولیه این طرح در ساختمان‌سازی بود و به مرور زمان متوجه به‌کارگیری آن در صنایع دیگر شدم.

وی هزینه ساخت نمونه اولیه تا محصول اختراع خود را ۱۲ میلیون تومان عنوان کرد که در صورت تولید انبوه و ثبات بازار قیمت ساخت کمتر می‌شود، ادامه داد: یک اختراع زمانی گواهی ثبت دریافت می‌کند که مراجع استعلام داوری سه فاکتور کاربرد صنعتی، نوآوری (جدید بودن در دنیا) و گام ابتکاری را تأیید کنند؛ بنابراین نمونه‌های مشابه نباید وجود داشته باشد که خوشبختانه محصولات ذکرشده از این سه فاکتور برخوردار هستند.

پژوهشگر و مخترع جوان در پاسخ به این پرسش که اختراع و محصول مورد نظر اکنون در چه مرحله‌ای است؟ گفت: نمونه اولیه محصول ساخته شده و اصلاحات روی آن صورت گرفته است. برای تولید انبوه نیاز به سرمایه بوده؛ چراکه بیشتر اختراعاتی که در این مرز و بوم روی زمین مانده، یکی از دلایل مهم آن تأمین سرمایه در گردش است.

خدامی بیان کرد: نامه‌ای از سوی اداره صمت پس از بازدید از اختراع مبنی بر تهیه گزارش خبری به صداوسیمای استان فارس ارسال شد که بنا به دلایل نامعلوم از انجام این کار امتناع کردند. به‌دلیل نبود مکانیزم‌های حمایتی از مخترع و نبود قوانین ملزم به اجرا، ارگان‌های دولتی هیچ حمایتی نکردند، مگر اینکه در مواردی مالک اختراع خودشان باشند، آن هم با بند و تبصره‌هایی برای مخترع که خود جزء موانع ثبت اختراع محسوب می‌شود، در ضمن این اختراع برنده جایزه مهندس حسن ممتحن از مجمع خیران نخبه‌پرور استان فارس در سال ۱۴۰۰ شد.

این مخترع اضافه کرد: امیدوارم حمایت‌های معنوی و بودجه‌های لازم و کافی برای قشر متفکر و سازندگان واقعی و بی‌ادعا صورت گرفته و تأمین شود تا یکی از کشور‌های پیشرو و صاحب اعتبار دنیا شویم.

خدامی درباره «سوزن منگنه تلسکوپی قلم» دیگر اختراع خود مطرح کرد: محصول «سوزن منگنه تلسکوپی قلم» از هزینه‌های صحافی جلوگیری می‌کند و براساس ضخامت و طول کتاب، تغییرات و محل قرارگیری قلم روی این اختراع را مهیا کرده تا قابلیت استفاده مجدد از کتاب را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه متولد شهرستان اقلید، مخترع دو طرح، پژوهشگر و لیسانس مهندسی مکانیک هستم، اظهار کرد: اکنون تمام تمرکزم روی انجام پایان‌نامه فوق‌لیسانس مهندسی هوافضا گرایش سازه از دانشگاه فردوسی مشهد است. تخصصم در زمینه مهندسی مکانیک به‌خصوص بخش تنش و کرنش بوده و از مهارت‌ها، آشنایی با نرم‌افزار‌های طراحی، تحلیل در زمینه طراحی کاربردی، پژوهش و اختراعات کاربردی است.

انتهای پیام/۴۰۷۸/

انتهای پیام/

برچسب ها: اختراع ساخت و ساز
ارسال نظر