صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۵ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۱

کشف سیاره فراخورشیدی که توسط اقیانوس‌ها پوشیده شده است

سیاره فراخورشیدی سیاره‌ای است که جایی خارج از منظومه‌ی خورشیدی قرار گرفته و به دور یک ستاره (غیر از خورشید) در حال گردش است.
کد خبر : 803917

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، اخترشناسان در کانادا سیاره فراخورشیدی جدیدی را کشف کرده‌اند که به اعتقاد آنها مانند کره زمین از آب مایع پوشیده شده است. این سیاره جدید در فاصله ۱۰۰ سال نوری از ما قراردارد و دمای آن احتمالا به اندازه‌ای است که آب مایع می‌تواند در سطح آن جاری باشد.

تیمی متشکل از پژوهشگران دانشگاه مونترال می‌گویند این سیاره که نام «TOI-1452 b» به آن داده شده از نظر اندازه و جرم کمی از زمین بزرگتر است، در فاصله‌ «قابل سکونت» از ستاره خود واقع شده و دمای آن نه خیلی گرم است و نه خیلی سرد و بنابراین می‌تواند حاوی آب مایع باشد. 

وجود آب مایع  در این سیاره که در صورت فلکی «دراکو» واقع شده می‌تواند نشانه‌ای از وجود حیات باشد. دانشمندان می‌گویند احتمال دارد یک لایه ضخیم از آب مایع کل این سیاره را پوشانده باشد؛ پدیده‌ای که مشابه‌اش تاکنون فقط در برخی از قمرهای مشتری و زحل رویت شده بود.

سیاره فراخورشیدی سیاره‌ای است که جایی خارج از منظومه‌ی خورشیدی قرار گرفته و به دور یک ستاره (غیر از خورشید) در حال گردش است.

این سیاره نخستین بار توسط «ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران ناسا» یا همان «فضاپیمای تس» (TESS) مشاهده شد. بر اساس سیگنال‌های این فضاپیما که هر یازده روز یک بار کاهش جزئی در روشنایی یک ستاره را نشان می‌داد، ستاره شناسان سیاره‌ای را کشف کردند که طبق پیش‌بینی آن‌ها حدود ۷۰ درصد بزرگتر از زمین است.

رنه دویون، استاد دانشگاه مونترال و مدیر مؤسسه تحقیقات سیارات فراخورشیدی (iREx) و رصدخانه مون‌مگانتیک که تیمش با پیگری مشاهدات ناسا به این کشف مهم دست یافته، می‌گوید: «من به این کشف بسیار افتخار می‌کنم زیرا دقت بالای پژوهشگران و ابزار دقیق تحقیقاتی ما را نشان می‌دهد. به‌لطف تجهیزات رصدخانه‌ای و همچنین شیوه تحلیلی ابتکاری که توسط تیم تحقیقاتی ما ابداع شده موفق شدیم این سیاره فراخورشیدی بی نظیر را شناسایی کنیم.»

سیاره‌های اقیانوسی نزد اخترشناسان از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند زیرا گمان بر این است که آن‌ها بصورت بالقوه بهترین گزینه‌های موجود برای رسیدن به منشا حیات باشد. 

 

تصور می‌شود این سیاره صخره‌ای باشد و چگالی پایین‌تر از حد انتظار آن به‌دلیل حجم بسیار بیشتر آب آن نسبت به کره‌زمین باشد. با اینکه حدود ۷۰ درصد زمین از آب تشکیل شده اما آب تنها ۱ درصد از جرم کره ما را تشکیل می‌دهد.  پژوهشگران تخمین می‌زنند سهم آب در جرم سیاره TOI-1452 b حدود ۳۰ درصد باشد که شباهت زیادی با قمرهای دارای آب در منظومه شمسی دارد.

انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر