صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۰ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۱

تصحیح الکترونیکی اوراق امتحانی دانش آموزان از سال۱۴۰۲

عضو شورای انقلاب فرهنگی گفت: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ، آموزش و پرورش ملزم به الکترونیکی کردن فرایند تصحیح اوراق است.
کد خبر : 803605

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، مدیر کل دفتر تدوین و راهبری اسناد و سیاست‌های آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما درباره برگزاری کنکور سال آینده گفت: فعلا کنکور حذف نمی‌شود بلکه سالانه ۲ بار به صورت تستی برگزار خواهد شد ، از جمله مزایای برگزاری دو بار کنکور در سال، کاهش نود درصدی استرس دانش آموزان ، بالا رفتن کیفیت آموزشی و برقراری عدالت آموزشی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به دنبال اجرایی کردن سناریوی پلکانی حذف کنکور است.

وی نظام کنکور فعلی را معیوب دانست و گفت: افزایش استرس دانش آموزان، پایین بودن کیفیت نظام آموزشی، کم رنگ شدن رویکرد تربیتی آموزش و پرورش و بی عدالتی از دستاورد‌های نظام کنکور فعلی است که با تغییر شیوه برگزاری کنکور، بسیاری از نابسامانی وضع موجود اصلاح خواهد شد.

موسوی در تشریح بی عدالتی در کنکور گفت: شیوه تدریس در آموزش و پرورش توصیفی – تشریحی است و کتاب‌های آموزش و پرورش فاقد هرگونه سوال تستی و شیوه و مهارت‌های تست زنی است و دانش آموزان دوازده سال، درس‌ها را رایگان و تشریحی فرا می‌گیرند در حالی که برای ورود به دانشگاه باید در کنکوری که به شیوه تستی برگزار می‌شود شرکت کنند و برای موفقیت در کنکور مجبورند با صرف هزینه‌های گزاف به مؤسسات و آموزشگاه‌های کنکور مراجعه کنند تا شیوه‌ها و مهارت‌های تست زنی را فرا گیرند که این عین بی عدالتی است، چون دانش آموزان قشر متوسط و ضعیف جامعه، توانایی استفاده از این مراکز را ندارند.

وی درباره پذیرفته شدگان دارای رتبه‌های زیر سه هزار کنکور گفت: در کنکور ۹۹- ۹۸ طبق آمار و داده ها، ۷۹.۲ درصد از رتبه‌های کمتر از سه هزار از دهک‌های ۸ تا ۱۰ بوده اند که بیانگر این است که کسانی که توانایی مالی خوبی دارند با شرکت در کلاس‌های مؤسسات کنکور رتبه خوبی را کسب کرده اند و طبیعتا به دانشگاه‌های برتر کشور وارد می‌شوند و بعد از آن وارد بازار کار بهتری می‌شوند.

موسوی گفت: این بی عدالتی در رشته‌های علوم پزشکی مشهود‌تر است به طوری که در کنکور ۹۹ – ۹۸، از ۳۲۱۱ نفر پذیرفته شده در رشته‌های پزشکی، ۱۸۰۶ نفر فقط از دهک دهم بودند و از دهک اول فقط سه نفر پذیرفته شدند، یعنی ۸۶ درصد از پذیرفته شدگان از سه دهک بالا و ۱۴ درصد به هفت دهک بعدی تعلق گرفته است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این که نظام آموزشی مبتنی بر شیوه‌های تشریحی، بهترین شیوه کنکور می‌تواند باشد گفت: نگاه ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که کنکور تست محور باید حذف شود، چون کنکور تستی به حوزه شناختی ورود نمی‌کند و در آن میزان دانش، توانایی، مهارت، استعداد و معلومات عمومی دانش آموزان نادیده گرفته می‌شود و تنها مهارت تست زنی دانش آموزان ملاک موفقیت آن‌ها در نظر گرفته شده است.

وی در پایان به رتبه بندی مدارس اشاره کرد و گفت: طبق سند تحول آموزش و پرورش، رتبه بندی مدارس، عدالت آموزشی را برقرار می‌کند، ولی هنوز اجرایی نشده است.

انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

برچسب ها: آموزش و پرورش
ارسال نظر