صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۸ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۱

نوزدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد هرمزگان چگونه گذشت؟

نوزدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با حضور اعضا برگزار و برخی موارد دستور جلسه این هیئت تصویب شد.
کد خبر : 802944

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از بندرعباس، نوزدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با دستور جلسه بررسی پیش‌بینی بودجه سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ دانشگاه، بررسی و تصویب ساختار سازمانی دانشگاه، بررسی خرید یک باب مدرسه برای سمای بندرعباس، تأسیس پردیس فین و طبل زیر نظر بندرعباس و قشم، تبدیل وضعیت سرپرستان واحد‌های قشم و جاسک، معرفی اعضای کمیسیون دائمی هیئت امنا، توسعه رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در بندرعباس، قشم، میناب و لنگه و افزایش حقوق اساتید حق‌التدریس گروه علوم پزشکی برگزار شد و در پایان برخی از این موارد به تصویب اعضا رسید.

حجت‌الاسلام محمد عبادی‌زاده نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان در نوزدهمین جلسه هیئت امنای استان هرمزگان با بیان جایگاه علم و دانش در کشور و حضور مؤثر نخبگان علمی در جایگاه‌های تأثیرگذار حوزه تولید علم و حرکت به سوی خودکفایی و توسعه پایدار در همه حوزه‌های بنیادی، به نقش امام زین‌العابدین در کادر سازی جریان اهل‌بیت پرداخت.

وی اظهار کرد: رسالت جهاد تبیین امروز باید به‌عنوان اصلی‌ترین رکن حرکتی در جوامع علمی و دانشگاهی مورد اهتمام قرار گیرد و همان‌گونه که جریانات بعد از عاشورا، قیام مختار و قیام توابین در شکل‌گیری جهاد تبین نقش مؤثری داشت و بعد‌ها توسط امام محمدباقر (ع) و امام جعفر صادق (ع)، بهترین شاگردان مکتب امام زین‌العابدین در کادر سازی جریان ناب اسلامی نقش‌های سازنده و بزرگی را داشتند اکنون نیز  باید به‌عنوان الگو و نمونه کار موفق مورد توجه و عنایت بخش‌ها و حوزه‌های علمی کشور قرار بگیرد.

وی با تأکید بر نیاز محور بودن دانشگاه‌ها، نقش آنان را در پرورش نخبگان علمی مهم دانست و افزود: همه دستاورد‌های علمی جای افتخار دارد، ولی کافی نیست و می‌طلبد تا با در نظر گرفتن نیازمندی‌های استان، دانشگاه‌ها با ایجاد ظرفیت‌های جدید و متفاوت با یکدیگر و ارتباط خوب و مؤثر با صنعت برای برطرف کردن نیاز‌های صنایع و بخش صنایع نیز با اعلام نیازمندی‌های خود به دانشگاه با اتحاد، همدلی و همگامی در مسیر منویات و فرمایشات مهم مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب، منسجم‌تر و بهتر عمل کنند.

وی خواستار توجه دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه آزاد به دلیل داشتن ظرفیت و توانمندی بالا به صنایع‌دستی و خانگی هرمزگان شد و ادامه داد: ایجاد رشته‌های مرتبط، تشویق و عملیاتی ساختن تولید و تجارت صنایع‌دستی که در سازمان یونسکو نیز این هنر برجسته به نام این استان به ثبت رسیده، توسعه و محافظت شود.

امام جمعه بندرعباس، گسترش رشته‌های تحصیلات تکمیلی و حمایت سازمان مرکزی از ظرفیت‌های جدید ایجاد شده در این استان را یکی دیگر از مهم‌ترین حمایت‌ها در حوزه توسعه رشد علمی و فناوری دانست و بیان کرد: گسترش صنایع در غرب و در آینده نزدیک در شرق هرمزگان، می‌تواند ظرفیت‌های خوبی را برای اشتغال‌زایی و توسعه ملی ایجاد کند که دانشگاه‌ها باید متناسب با این نیازمندی‌ها رشته‌ها و بنیه علمی خود را گسترش دهند.

 نقش دانشگاه‌ها و نخبگان علمی در رفع مهم‌ترین دغدغه‌های کشور

استاندار هرمزگان نیز دستاورد‌های علمی و فناوری را در کنار نقش دانشگاه‌ها و نخبگان علمی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و نیاز‌های کشور برشمرد و گفت: باید برنامه‌ریزی و داشتن استراتژی مدون در راستای داشتن اهداف روشن و چشم‌انداز متعالی به نحوی تعریف و طراحی شود که بتوان با بهترین راندمان در تولید علم و پژوهش، گره‌های کور را از پیکره مشکلات پیش رو باز کنیم.

مهدی دوستی خواستار گسترش و توسعه مدارس سما در استان هرمزگان به‌خصوص شرق هرمزگان شد، توضیح داد: حفظ و گسترش استقلال در گروه حرکت جهادی در حوزه علم و دانش است. برای موفقیت باید با حرکت‌های جهادی و تکمیل زنجیره توسعه، اشتغال و تولید ملی را در حوزه تولید علم و فناوری افزایش دهیم. ایجاد ظرفیت‌های مهارتی، علمی و کلاس‌های تخصصی کنکور و بالا بردن بنیه علمی دانش آموزان در کنکور‌های سراسری باید با جدیت عملیاتی شود.

مهم‌ترین اثرات نمایشگاه عصر امید برای دانشگاه

مشاور و نماینده رئیس عالی دانشگاه آزاد اسلامی در هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان دانشگاه مسئله محور در نمایشگاه بزرگ رویداد مهم عصر امید در مصلی تهران، توانمندی خود را در کشور به‌ویژه در راستای معرفی ظرفیت‌های موجود به صنایع بزرگ به نمایش گذاشت و به اثبات رساند که حرکت این دانشگاه با جدیت در مسیر حل مسئله محور بودن، کارآفرینی و تولید ثروت به کشور از حوزه علم و فناوری است.

مجید مشکینی عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری با مؤسسات و بانک‌ها را در حمایت از بخش تولید و فناوری که حاصل همین نمایشگاه بزرگ عصر امید بر پایه هزار ایده، هزار استارت‌آپ و یک هزار شرکت فناور بوده را از موفقیت‌های چشمگیر این نمایشگاه عنوان کرد و افزود: در این نمایشگاه معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های این دانشگاه در راستای ارزآوری و عدم خروج سرمایه از کشور، از مهم‌ترین اثرات و برکات این نمایشگاه بود که باید به استمرار آن نیز همت گماشت.

وی توجه به آمایش محوری و حرکت در مسیر نیازمندی‌های کشور را یک اصل مهم خواند و آن را از مهم‌ترین مصادیق برای رشد و برنامه‌ریزی تعریف شده برای واحد‌ها و مراکز دانشگاهی با توجه به نیاز هر منطقه برشمرد و مطرح کرد: در تدوین سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی که همه مسائل و راه کنش‌ها در آن به خوبی و جامعیت دیده شده و حرکت در این مسیر می‌تواند چشم‌انداز روشنی را برای ادامه فعالیت‌های علمی و پژوهشی رقم بزند، آمایش سرزمینی برای ترسیم، هدف‌گذاری و توجه به ظرفیت و توانمندی هر منطقه می‌تواند آهنگ توسعه همه جانبه را شتاب بیشتری بخشد.

مشاور و نماینده رئیس عالی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید مجدد بر تغییر رویکرد دانشگاه بیان کرد: بدون شک با وجود همه موفقیت‌های چشمگیر کاستی‌های نیز وجود داشته که با شناسایی آنها، به دنبال برداشتن حصار‌های ورود به جامعه هستیم تا با ارائه خدمات به شهروندان و سازمان‌ها، ادارات و نهاد‌ها و... کارنامه قابل قبولی برجای بگذاریم.

مشکینی ایجاد سامانه آزمایشگاه‌های همکار (ساها) را یکی از موفقیت‌های این دانشگاه در ایجاد هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت‌های سایر واحد‌های دانشگاهی در سراسر کشور دانست و گفت: در هرمزگان به دلیل وجود صنایع بزرگ و بخش بزرگ گمرکات کشور در این منطقه، قصد ایجاد آزمایشگاه‌های استاندارد و معتمد بیشتری را در مباحث خدمت‌رسانی به این مراکز داریم.

وی جلسه هیئت امنا را برآورد نظرات تخصصی و کارشناسانه در حوزه‌های مختلف به‌یژه در بحث بودجه دانست و تأکید کرد: همه اعضا باید با دقت در راستای عملیاتی ساختن برنامه‌های کلان و جامع دانشگاه با نظرات کارشناسی و تأثیرگذار، ما را در ادامه پیشبرد این اهداف یاری کنند.

توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز توانمندی‌های این دانشگاه را برشمرد و عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در این استان بزرگ‌ترین مجتمع آموزش عالی است که بدون بودجه دولتی و با اعتماد و تکیه‌بر مردم به فعالیت خود ادامه می‌دهد و توانسته با کسب موفقیت‌های چشمگیر، خدمات شایان تجلیل و ماندگاری را به استان ارائه کند.

محمدحسین رنجبر با بیان شاخص‌های منتخب این دانشگاه در استان هرمزگان با توجه به رشد تعداد دانشجو، تعداد اعضای هیئت علمی، مدارس سما، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و... افزود: دانشگاه آزاد اسلامی میان ۵۶ واحد دانشگاهی در استان هرمزگان دارای ۱۸ واحد و مرکز بوده که علاوه بر اینکه از نظر تعداد بیشترین واحد و مرکز را در امر خدمت‌رسانی داراست بیش از نیمی از بار آموزش عالی استان را در تعداد دانشجو، اعضای هیئت علمی و. بر دوش کشیده است.

وی توجه و افزایش رشته‌های مهارت محور، گسترش رشته‌های تحصیلات تکمیلی، پیگیری ساخت و دریافت مجوز‌های لازم برای پارک علم و فناوری، انتشار مجلات جدید، تولید بذر هیبریدی، تولید سوخت مکمل، ایجاد آزمایشگاه‌های استاندارد و معتمد، گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فن‌آور و ... را از عملکرد موفق این استان برشمرد و ابراز امیدواری کرد که توسعه بخشیدن به این موارد بتواند کمک شایانی به رشد و توسعه استان و ایجاد ثروت ملی برای کشور کند.

انتهای پیام/۴۱۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر