صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۴۸ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
زارع‌پور مطرح کرد؛

عرضه اینترنت رایگان در مسیرهای مورد تردد زائران اربعین حسینی/ ظرفیت لایه زیرساخت شبکه ارتباطات ۷۰ درصد افزایش می‌یابد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برای ارائه خدمات ارتباطی به زائران اربعین حسینی برنامه‌ریزی گسترده‌ای شده است و در همه مسیرهای مورد تردد زائران اینترنت رایگان عرضه می‌شود.
کد خبر : 802842

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری رسانه ملی اظهار کرد: وزارت ارتباطات در حوزه فناوری ازاطلاعات توسعه خدمات مبتنی بر فناوری را دنبال می‌کنیم که یکی از مهم‌ترین آن‌ها دولت الکترونیک است. همچنین موضوع اقتصاد دیجیتال به عنوان یک راهبرد جدی از سوی دولت دنبال می‌شود. در حوزه فضایی نیز تا پایان سال خبر‌های خوبی به مردم می‌دهیم.

وی درباره برنامه سرعت و کیفیت اینترنت افزود: ارتقای سرعت و کیفیت اینترنت در کشور نیازمند فعالیت در بخش‌های مختلفی است. حداقل چهار لایه در شبکه ارتباطات کشور وجود دارد یکی از این لایه‌ها دسترسی است و لایه دیگر تجمیع (شبکه داخل شهر‌ها و استان) است. شبکه بین استانی و ارتباطات بین‌الملل نیز دو لایه دیگر هستند. وزارت ارتباطات در این چهار لایه برنامه‌های ویژه‌ای دارد. در بخی از این لایه‌ها بیش از ۱۰ سال است که هیچ نوسازی صورت نگرفته است. این عقب‌افتادگی به خصوص در شبکه مخابرات بین استانی گسترده‌تر است. در صورتی که هرکدام از این لایه‌ها به خوبی توسعه پیدا نکند سایر قسمت‌های شبکه ارتباطات کشور نیز دچار مشکل می‌شود.

عرضه ۲ میلیون پورت فیبر نوری به کاربران

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در لایه ارتباطات ثابت پروژه بزرگ فیبر نوری آغاز شده است و اجرای کامل جزئیات این پروژه حداقل تا سه دهه آینده کشور را از لحاظ کیفیت شبکه‌های ارتباطات بیمه می‌کند. تمام آزمایش‌هایی که اخیراً در سراسر دنیا روی شبکه‌های ارتباطی انجام می‌شود بر بستر فیبر نوری است. زیرساخت‌های لازم برای اجرای پروژه فیبر نوری در دولت فراهم و منابع لازم پیش‌بینی شده است. اجرای پروژه فیبر نوری در آغاز به نظر کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات غیرممکن به نظر می‌رسید، ولی اکنون همه معتقدند اجرای این پروژه شدنی است. این پروژه هم اکنون در ۱۰ استان آغاز شده و حدود ۲ میلیون پورت فیبر نوری در اختیار کاربران قرار گرفته است.

زارع‌پور عنوان کرد: به زودی ظرفیت لایه زیرساخت ۷۰ درصد بیشتر می‌شود و پروژه افزایش سرعت شبکه ارتباطات و دستیابی به سرعت ۵۲ ترابیت بر ثانیه تا دهه فجر افتتاح می‌شود. وزارت ارتباطات متنوع‌سازی مسیر‌های دسترسی به اینترنت را در دستور کار قرار داده است تا در صورتی که به هر دلیلی برای شبکه فیبر نوری مشکلی پیش آمد ارتباطات در کشور دچار اختلال نشود.

صادرات تجهیزات ارتباطی ایرانی به بازار‌های بین‌المللی

وی در خصوص استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در برنامه‌های ارتباطاتی کشور تأکید کرد: وزارت ارتباطات برنامه‌ریزی کرده است توسعه پروژه‌های ارتباطی کشور با بهره‌گیری از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها انجام شود. به منظور شناسایی ظرفیت دانش‌بنیان‌های حوزه فناوری اطلاعات تاکنون کنفرانس‌های متعددی برگزار شده است و می‌کوشیم تمامی محصولات لازم برای اجرای پروژه‌های وزارت ارتباطات را از محصولات دانش‌بنیان ایرانی تأمین کنیم. اعتقاد داریم محصولات ایرانی کیفیت لازم برای عرضه در بازار‌های بین‌المللی را دارند. برای افزایش ۲۰ ترابیت بر ثانیه ظرفیت ارتباطات زیرساخت از توانایی دانش‌بنیان‌ها استفاده شده است. تجهیزات تولید شده در این پروژه در حال حاضر از سوی شرکت‌های خارجی سفارش‌گذاری شده است و هفته بعد اولین محموله سوئیچ‌های ایرانی به روسیه صادر می‌شود.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: درحالی که در کشور‌های مختلف سکو‌ها و پلتفرم‌های خارجی و به ویژه آمریکایی فعالیت گسترده‌ای دارند با افتخار می‌گوییم ما در داخل کشور محصولات بومی داریم و کاربران کشورمان از پلتفرم‌های باکیفیت ایرانی استفاده می‌کنند و هیچ احساس نیازی به نمونه‌های خارجی ندارند. دولت با تدابیر ویژه‌ای موانع لازم برای توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور را برداشته است. بر اساس آخرین ارزیابی‌ها ۷.۲ درصد از تولید ناخالص ملی ایران از حوزه اقتصاد دیجیتال است و برنامه‌ریزی کردیم تا پایان دوره فعالیت دولت سیزدهم این میزان به ۱۰ درصد برسد.

تهمیدات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین حسینی

زارع‌پور درباره تمهیدات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ارائه خدمات به زائران اربعین امام حسین (ع) گفت: انشاالله در فاصله بین نجف تا کربلا شبکه فیبر نوری راه‌اندازی می‌شود و در ایستگاه‌های مختلف از طریق وای‌فای اینترنت را به صورت رایگان در اختیار زائران قرار می‌دهیم. پروژه فیبر نوری نجف تا کربلا پروژه‌ای مشترک بین ایران و عراق است و امیدواریم تا پیش از اربعین به پایان برسد. آنتن‌دهی شبکه ارتباطات همراه در طول مسیر‌های مورد تردد زائران و همچنین در نقاط مرزی با استفاده از تقویت کننده‌های سیار تقویت می‌شود. پیش‌بینی شده است در مرز پرتردد مهران نیز بالن سازمان فضایی مستقر شود و اینترنت به سرعت رایگان در اختیار مردم قرار گیرد. با این وجود همچنان توصیه می‌کنیم مردم از سیم‌کارت‌های عراقی استفاده کنند تا مجبور به پرداخت هزینه رومینگ نشوند.

وی ادامه داد: تصاویر اولیه ماهواره خیام دریافت شده و تصاویر کالیبره شده آن را هفته بعد منتشر می‌کنیم. برنامه‌ریزی کردیم تا شش ماهواره سنجشی، مخابراتی و بلوک انتقال مداری سامان که یک فناوری راهبردی بوده را به فضا پرتاب کنیم. همچنین برنامه ریزی کردیم تا سه نسخه ماهواره خیام دیگر را تولید کنیم.

انتهای پیام/۴۱۴۴

انتهای پیام/

ارسال نظر