دانشگاهیان کوهنورد شهرکردی این بار بر فراز دماوند
مدیر تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اعلام این خبر که تیم کوهنوردی این دانشگاه با موفقیت به قله دماوند به ارتفاع ۵ هزار و ۶۷۱ متر از جبهه شمالی سختترین جبهه صعود کرد به خبرنگار آنا گفت: قله دماوند از مسیر شمالی پر شیبترین و سختترین مسیر از میان مسیرهای چهارگانه اصلی دماوند است. صعود به قله دماوند از جبهه شمالی معمولا در قالب یک برنامه دو یا دو و نیم روزه توسط گروهها صورت میگیرد.
علی همتیان افزود: مسیر صعود این جبهه از میان دو یخچال سیوله (سمت راست) و دوبی سل (سمت چپ) صورت میگیرد. مسیر شمالی از سنگ بزرگ واقع در جنوب غربی روستای ناندل شروع میشود. این مسیر دو جانپناه در ارتفاعهای ۴۰۰۰ متر و ۴۷۰۰ متر دارد.
وی بیان کرد: ابتدای مسیر دشت ناندل است و مسیر قبل و بعد از جانپناه ۵۰۰۰ با دست به سنگ همراه است. این مسیر به غیر از گوسفند سرای ابتدایی آب آشامیدنی ندارد و در قسمتهای پایانی شیب زیادی دارد که منجر به سنگینی کوله و سختی صعود است.
همتیان اظهار کرد: دمای حسی هوا در این جبهه نسبت به سایر جبههها بسیار سردتر است و بدون تجهیزات زمستانی صعود خطرناک است. سنگهای این قسمت بسیار ریزشی و لغزشی هستند و نیاز به دقت و همچنین تعداد نفرات کمتر است.
مدیر تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد عنوان کرد: وجود دو یخچال بزرگ در کنار مسیر عبور نیز تهدید بزرگی برای کوهنوردان است که در صورت افتادن در آنها تا ماهها امکان پیدا کردن مفقود شده امکانپذیر نیست.
همتیان بیان کرد: قله دماوند، مرتفعترین قله آتشفشانی در ایران و خاورمیانه است که از جاهای دیدنی استان مازندران به شمار میآید و در شمال کشور قرار دارد. دماوند از نظر تقسیمات کشوری در بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران قرار گرفته است و در روزهای آفتابی و صاف میتوان از تهران، ورامین، قم و دریای مازندران این قله زیبا را مشاهده کرد.
وی گفت: دماوند را در رده دوازدهم بلندترین قلههای دنیا از نظر ارتفاع نسبی قرار میدهد. پایگاه ملی دادههای علوم زمین ایران و وبگاه رصدخانه زمین ناسا، ارتفاع ۵۶۷۰ متر و ۵۶۷۱ متر را نیز برای قله این کوه ذکر کردهاند. فشار هوا در قله دماوند نصف فشار هوا در سطح دریا است. کمینه دمای هوا در ارتفاعات دماوند تا ۶۰ درجه زیرصفر (در زمستان) و تا دو درجه زیر صفر (در تابستان) پایین میآید. میانگین بارندگی در ارتفاعات دماوند ۱۴۰۰ میلیمتر در سال بوده و بارش در ارتفاعات معمولا بهصورت برف است.
همتیان توضیح داد: در جبهه جنوبی کوه دماوند آبشاری یخزده وجود دارد که در جهان منحصربهفرد است. بلندی آن ۷ متر و قطر آن ۳ متر است و یخ آن هیچگاه ذوب نمیشود. در فصل تابستان، هر روز بر اثر تابش آفتاب در حدود ظهر و یک ساعت بعدازظهر، دمای هوا به بالای صفر میرسد و بهدنبال آن آب بسیار کمی جاری میشود و در حدود ۴ بعدازظهر، دمای هوا به زیر صفر میرسد و یخ ذوبشده دوباره منجمد میشود؛ به این ترتیب آبشاری یخی پدید میآید که همواره یخزده است. در بالای این آبشار گودالی وجود دارد که در تمام طول سال پوشیده از برف است. آبشار یخی کوه دماوند با قرار داشتن در ارتفاع ۵۱۰۰ متری، از نظر ارتفاع از سطح دریا مرتفعترین آبشار در خاورمیانه است.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/