صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۱ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۱
برای نخستین‌بار انجام شد؛

ساخت دستگاه تعیین ظرفیت کرنش کششی و خیز بتن به روش خمشی

دستگاه تعیین ظرفیت کرنش کششی و خیز بتن به روش خمشی با سرعت بارگذاری ثابت طراحی و ساخت شد.
کد خبر : 801044

مجتبی صفایی عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در گلپایگان درباره چگونگی طراحی و ساخت دستگاه تعیین ظرفیت کرنش کششی و خیز بتن در گروه عمران این واحد دانشگاهی اظهار کرد: سال‌های اخیر انگیزه بالابردن مقاومت و دوام سازه‌های بتنی با پایین آوردن نسبت آب به سیمان و افزایش حجم سیمان افزایش یافته که مقابل ابعاد سازه‌ای بزرگ و استفاده از مقدار زیاد سیمان، ظرفیت ترک‌خوردگی حرارتی را افزایش می‌دهد؛ بنابراین ساخت این دستگاه با هدف ارزیابی و سنجش ترک‌خوردگی حرارتی از ضروریات دستیابی به سازه‌های ایمن و کم‌نقص است.

وی اضافه کرد:حرارت هیدراتاسیون ناشی از واکنش شیمیایی سیمان از یک سو و ضریب انتقال حرارت پایین بتن از سویی دیگر موجب افزایش دمای مرکز به سطح بتن شده و این اختلاف درجه حرارت سبب انبساط مرکز بتن و انقباض سطح آن شده و تنش‌های کششی روی سطح بتن ایجاد می‌شود. در طول دوره سرد شدن بعدی تا رسیدن دمای بتن به دمای نهایی با اعمال قیدهای خارجی تنش‌های کششی ایجاد خواهد شد. درصورتی‌که تنش‌های ناشی از مقاومت کششی بتن از حد مجاز تجاوز کند، ترک‌خوردگی حرارتی ایجاد خواهد شد.

عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان افزود: به‌منظور ارزیابی ترک‌خوردگی حرارتی با محاسبه کرنش‌های حرارتی در زمان‌های مختلف و مقایسه آن با ظرفیت کرنش کششی و یا محاسبه تنش‌های حرارتی با در نظر گرفتن اثر خزش در بتن و مقایسه آن با مقاومت کششی بتن، احتمال وقوع ترک‌خوردگی حرارتی را می‌توان بررسی کرد.

صفایی ادامه داد: طراحی و ساخت دستگاه ظرفیت کرنش کششی بتن با توجه به وجود نداشتن جک‌های خمشی با سرعت ثابت و بارگذاری پایین به روش خمشی در سنین اولیه، برای نخستین بار در کشور در گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان انجام شده که می‌تواند با مرتفع کردن خلأ تحقیقاتی موجود در زمینه بررسی ظرفیت ترک‌خوردگی حرارتی با مقایسه کرنش‌های محاسباتی و ظرفیت کرنش کششی بتن در محاسبه تنش کششی با اندازه‌گیری خیز بتن و به دست آوردن ضریب خزش بتن در سنین اولیه به کار رود.

وی بیان کرد: دستگاه تعیین ظرفیت کرنش کششی و خیز بتن شامل اجزای مختلفی نظیر فریم تکیه‌گاه خمشی نمونه، پایه نگهدارنده نمونه پس از شکست، اهرم بارگذاری خمشی، مخزن، شیر گازی، شیر برقی، میکروسوییچ، کنتور و زمان‌سنج می‌شود.

انتهای پیام/۴۱۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر