صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۸ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵
رییس‌جمهور آفریقای‌جنوبی مطرح کرد؛

افزایش تجارت غیرنفتی ایران و آفریقای جنوبی به 8 میلیارد دلار

رییس‌جمهور آفریقای جنوبی با بیان اینکه از سال 2015 حجم روابط تجاری ایران و آفریقای جنوبی تنها 350 میلیون دلار بوده است، عنوان کرد: امروز با رییس‌جمهور ایران توافق کردیم تا تجارت غیرنفتی دو کشور را تا سال 2020 به 8 میلیارد دلار افزایش دهیم.
کد خبر : 79605

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، جاکوب زوما در نشست خود با اعضای اتاق بازرگانی ایران در محل این اتاق با بیان اینکه اطمینان داریم جلسه امروز همکاری‌های ما را محکم‌تر خواهد کرد، اظهار کرد: این جلسه دو کشور را وارد دور جدیدی از روابط اقتصادی با یکدیگر خواهد کرد.


وی به همکاری سازنده و تحسین‌برانگیز ایران با کشورهای 5+1 اشاره کرد و گفت: اعتقاد دارم این انعطاف و مقاومتی که مردم و دولت ایران از خود در این توافق نشان دادند و توانستند تحریم‌ها را رفع کنند ادامه پیدا خواهد کرد.


رییس‌جمهور آفریقای‌جنوبی ادامه داد: وقتی با روابط دوجانبه‌ ایران و آفریقای‌جنوبی نگاه می‌کنم به نقش ایران در حمایت از جنبش آزادیبخش در آفریقای‌جنوبی توجه ویژه دارم و در این راستا خودمان را به مردم ایران متعهد می‌کنیم که در سطوح مختلف همکاری‌های خود را با این کشور آغاز کنیم.


وی تاکید کرد: این همکاری‌ها بر پایه شرایط دوسر برد خواهد بود و به صورت راسخ تحریم‌های یکطرفه علیه ایران را محکوم می‌کنیم.


زوما تصریح کرد: رسیدن به توافق هسته‌ای ایران را به آینده اقتصادی بهتری هدایت می‌کند و ما اینجا هستیم تا در رسیدن به این آینده روشن شریک شما باشیم.


وی با بیان اینکه در زمان تحریم‌های ایران اقتصاد کشور آفریقای جنوبی با مشکل مواجه شد، افزود: این مشکل به این دلیل است که یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان نفت خام آفریقای‌جنوبی قبل از تحریم‌ها ایران بود، اما ما همکاری‌های خود را در مدت تحریم‌ها نیز در کمیسیون مشترک دو کشور که در سال 1975 تاسیس شده بود، ادامه دادیم.


زوما اظهار کرد: به‌دلیل موقعیت استراتژیک آفریقای جنوبی این وظیفه را به وزرای خود دادیم تا بتوانند روابط کشورمان را با ایران در تمام سطوح به حد گذشته خود برسانند.


وی ادامه داد: در آبان‌ماه سال 94 معاون خود را به ایران فرستادیم که بسیار مفید فایده بود و باعث شد تا 3 تفاهمنامه به امضا برسد.


رییس‌جمهور آفریقای جنوبی به تفاهمنامه میان مینی‌تک و صنایع معدنی ایران و همچنین بخش تحقیقاتی معدن ایران اشاره کرد و گفت: بخش اطلاعات مالی ایران و آفریقای جنوبی در زمینه همکاری برعلیه پولشویی و مبارزه با فساد و تروریسم مالی یکی دیگر از این تفاهمنامه‌ها بود.


وی ادامه داد: یکی دیگر از زمینه‌هایی که در آن تفاهمنامه امضا شده است، میان سازمان‌هایی بود که خدمات مالی ارائه می‌دادند که بازار سرمایه نیز یکی از این موارد است.


وی به بخش‌های مختلفی که آفریقای جنوبی می‌تواند با ایران همکاری داشته باشد اشاره کرد و گفت: ما می‌توانیم در بخش‌های کشاورزی، معدن، انرژی و آی‌سی‌تی فعالیت داشته باشیم و حضور این هیات در کنار من نشان می‌دهد که ما برای افزایش روابط‌مان با ایران بسیار جدی هستیم و با برقراری ارتباط با کشور شما در واقع یک شریک تجاری استراتژیک در خاورمیانه و آسیای میانه خواهیم داشت.


رییس‌جمهور آفریقای جنوبی به ضرورت افزایش حجم تجارت غیرنفتی میان دو کشور اشاره و اظهار کرد: این ضروری است که روی تنوع‌بخشی تجاری تمرکز کنیم و تجارت ارزش افزوده داشته باشیم که باعث اشتغالزایی خواهد شد.


وی به امضای تفاهمنامه در زمینه همکاری صنعتی و تجاری طی صبح امروز تصریح کرد: این تفاهمنامه یکی از 8 سندی بود که با ریاست‌جمهوری ایران به امضا رساندیم که می‌تواند نقشه راهی باشد برای تقویت همه‌جانبه روابط اقتصادی‌مان و همچنین همسو با اهداف دو کشور است.


زوما ادامه داد: از تشکیل شورای تجاری ایران و آفریقای‌جنوبی استقبال می‌کنیم زیرا اعضای این شورا می‌توانند اهداف دو کشور را تکمیل کنند و نتایج عینی و ملموس داشته باشند و همچنین انگیزه بیشتری برای تجارت میان تجار ایجاد کنند.


وی ضمن تاکید بر اینکه آفریقای جنوبی می‌تواند به تعهدات خود عمل کند، خاطرنشان کرد: آفریقای جنوبی یک اقتصاد آزاد دارد و شرایط و فضای مناسبی را برای کسب و کار مهیا می‌کند.


رییس‌جمهور آفریقای‌جنوبی همچنین تاکید کرد: سعی کرده‌ایم در بخش‌های مختلف تنوع داشته باشیم و بخش‌های رقابت‌پذیر به وجود آوریم. با توجه به منابعی که آفریقای‌جنوبی دارد و همچنین هزینه‌ای که در زیرساخت‌ها و حمل‌ونقل انجام داده‌ایم و قوانین محکمی که در این کشور وجود دارد می‌توانیم از حقوق معنوی سرمایه‌گذاران حمایت کنیم.


به گفته وی، آفریقای‌جنوبی یک بازار داخلی در حال‌رشد دارد که به سوی بازار دینامیک و پویا در حال حرکت است.


انتهای پیام/

ارسال نظر