صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۵ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۵

رییس پلیس فتا خبر داد: کشف پرونده پیچیده جنایی در فضای مجازی/ پول‌شویی دو میلیارد تومانی تبهکاران

رییس پلیس فتا ناجا از دستگیری یک باند چهار نفره که اقدام به کلاهبرداری از شهروندان از طریق کپی‌برداری از کارت‌های عابر بانک می‌کردند، خبر داد و گفت‌: کشف راز یک قتل و پول‌شویی دو میلیارد تومانی از دیگر جرایم ارتکابی صورت گرفته توسط بزهکاران بود.
کد خبر : 77200

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار سید کمال هادیانفر، رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی اظهار داشت: طرح شکایت 14 تن از شهروندان یزدی در بهمن ماه سال گذشته مبنی بر برداشت غیر مجاز از حساب بانکی‌شان زمینه ساز کشف پرونده‌ای پیچیده و راز یک قتل شد.


این مقام ارشد انتظامی ادامه داد‌: در بررسی‌های صورت گرفته از سوی کارشناسان پلیس فتا مشخص شد سه نفر که ساکن استان‌های همجوار استان یزد هستند اقدام به کرایه مغازه‌ای به منظور فروش میوه کرده‌اند که در واقع این حرکت پوششی برای اسکیمر( کپی برداری کردن از کارت عابر بانک) است.


وی افزود‌: در همین رابطه طی فعالیت صورت گرفته در بازه زمانی کرایه مغازه از سوی این سه متهم؛ 100 میلیون تومان از حساب بانکی 14 تن از شهروندان برداشت شد لذا از آنجا که پرونده دارای اولویت بالایی در زمینه شناسایی مجرمان و جلوگیری از دیگر اقدامات کلاهبردارانه بود متخصصان پلیس فتا با استفاده از روش‌هایی نوین توانستند متهمان را که بعد از استان یزد به اصفهان و سپس به یکی از شهرستان های فارس نقل مکان کرده‌اند، شناسایی کنند. در این راستا با هماهنگی بازپرس پرونده و اخذ نیابت قضایی ماموران به استان محل اقامت متهمان اعزام شدند و با همکاری پلیس آن شهرستان ، محل استقرار متهمان کشف و طی یک عملیات بعد از چندین ساعت نامبردگان دستگیر شدند .


سردار هادیانفر بیان داشت : در تجسس های صورت گرفته در محل اختفای این افراد 30عدد کارت بانکی کشف و نهایتا متهمان به برداشت غیر مجاز از 14 حساب از طریق اسکیم کارت اعتراف کردند.


رییس پلیس فتا ناجا گفت : در تحقیقات بعدی کارشناسان پلیس و با استناد به ادله دیجیتال به دست آمده از متهمان رد پای یک قتل در این پرونده باز شد. قتلی که در سال 90 پس از رابطه پنهانی یکی از متهمان باز زنی چهل ساله به وقوع پیوسته و تا این تاریخ قاتل از دست قانون فرار کرده بود.


سردار هادیانفر ادامه داد : این قتل در حالی به وقوع پیوسته بود که مقتول، متهم را تهدید به برملاء کردن رابطه خود با وی کرده بود. لذا برای ساکت کردن وی تنها راهی که به ذهن متهمین رسیده بود قتل وی در منزل‌اش و به آتش کشیدن خودروی شخصی مقتول در گوشه‌ای دیگر از شهر بود. اما پرونده این متهمان به همین جا ختم نشد بلکه در ادامه تحقیقات پلیسی پرونده بزرگ پول‌شویی به ارزش دو میلیارد و هشتصد میلیون تومان در پیش روی ماموران پلیس باز شد.


رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا اظهار داشت‌: ماموران پلیس در ادامه تحقیقات خود به پرونده فروش باغ 6 هزار متری دست یافتند که بر اساس استعلامات صورت گرفته از اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری مشخص شد این معامله با استفاده از اسناد جعلی به مبلغ دو میلیارد و هشتصد میلیون تومان صورت گرفته و این پول مستقیما به حساب خانمی واریز شده که وی نیز سریعا این پول را با خرید دلار و طلا به صورت کامل خرج کرده است.


این مقام مسوول ضمن بیان اینکه با توجه به حجم گسترده اقدامات جنایی و کلاهبرداری این افراد ماموران پلیس همچنان به دنبال کشف دیگر پرونده‌های پنهان شده از سوی این افراد هستند، به شهروندان توصیه کرد : با توجه به اینکه وقوع جرایم مالی از زمانی آغاز می‌شود که کلاهبرداران با بهره‌گیری از امکانات فضای مجازی و اینترنت اقدام به دریافت خدماتی از قبیل خرید اینترنتی‌، برداشت‌، جابجایی‌، انتقال وجه‌، ثبت نام و ... می‌کنند هموطنان گرامی به نکات ذیل توجه داشته باشند‌:


کارت خود را برای دریافت وجه نقد به افراد غیر قابل اعتماد ندهند چون امکان فعال سازی و تغییر رمز دوم کارت وجود دارد .


مواقعی که برای اتصال به شبکه از اینرنت مکان‌های عمومی استفاده می‌کنند هنگام انجام عملیات بانکداری اینترنتی با استفاده از درگاه‌های ورود اطلاعات از پروتکل https مطمئن شده و از صفحه کلید مجازی برای درگاه‌ها برای ورود به رمز دوم استفاده شود .


در مورد خرید از طریق دستگاه pos دقت کنند و حتی المقدور حساب و کارتی را تهیه کرده و میزان مبلغ مشخص را درون آن واریز کنند تا افراد خانواده از یک حساب مشخص اقدام برای خرید‌های اینترنتی و خریدهای روزمره کنند‌.


در مورد خرید از طریق دستگاه‌های pos به این نکته توجه داشته باشید که مجرمان با نصب ابزاری پیشرفته به نام " اسکیمر کارت " در محل کشیده شدن کارت‌های بانکی می‌توانند تمامی اطلاعات کارت بانکی را کپی کرده و اطلاعات کارت را بخوانند و با بدست آوردن رمز عبور که مشتریان در اختیار آنها قرار می‌دهند، تمامی اطلاعات مورد نیاز برای دسترسی به حساب افراد را بدست آورده و از این طریق برداشت غیر مجاز از حساب قربانیان اتفاق می‌افتد ، بنابراین بهتر است شهروندان گرامی خود شخصا به دستگاه pos مراجعه کرده و عملیات واریز را انجام دهند‌.


هنگام وارد کردن رمز عبور برای استفاده از دستگاه pos به دوربین‌های دار بسته اطراف و اطرافیان خود توجه کرده دست خود را حایل قرار دهید و پس از اتمام عملیات رسید آن را به دقت بررسی و نزد خود نگه دارید. در صورت ناموفق بودن تراکنش‌، رسید مربوطه را دریافت و تا حصول اطمینان از کسر نشدن وجه آن را نزد خود نگه دارید .


سردار هادیانفر در خاتمه از شهروندان خواست تا در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت های سایبری گزارش کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر