صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۳
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در واحد بروجرد تاکید کرد

کسانی که کشاورزی با کود شیمیایی را به ما آموختند، امروز خودشان دنبال کشاورزی ارگانیک هستند

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، استفاده از تجارب جهانی و آموزش کشاورزان را در راستای سالم سازی محصولات کشاورزی مهم و مؤثر عنوان کرد.
کد خبر : 7415

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، علاء الدین بروجردی در نخستین همایش ملی «ایده‌های نوین در کشاورزی پایدار» با تأکید بر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی که با حضور جمعی از مسئولان کشوری، استانی، پژوهشگران، استادان و دانشجویان در سالن اجتماعات علامه شهیدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد برگزار شد، گفت: تأمین و امنیت غذایی ۷ میلیارد انسان روی کره زمین وابسته به بخش کشاورزی بوده و امنیت غذایی یکی از مهم‌ترین چالش های این مقطع از تاریخ بشر است.


وی تغییرات آب و هوایی و کاهش نزولات آسمانی را نتیجه ستیز انسان با طبیعت و از دلایل اصلی تحولات عرصه کشاورزی دانست و گفت: صاحب نظران در آینده جنگ بین کشور‌ها بر سر آب را به جای جنگ نفت پیش بینی می‌کنند.


نماینده مردم بروجرد، پدیده گرد و غبار را محصول ستیز انسان با طبیعت عنوان کرد و افزود: حدود ۱۵ استان کشور و بالاخص خوزستان اکنون تحت تاثیر این پدیده قرار گرفته است در حالی که مردم خوزستان در جنگ تحمیلی متحمل آسیب‌های فراوان شدند، نباید اجازه دهیم این مشکل آزاردهنده زیست محیطی، مردم این استان را اذیت کند.








بروجردی: تغییرات آب و هوایی و کاهش نزولات آسمانی را نتیجه ستیز انسان با طبیعت و از دلایل اصلی تحولات عرصه کشاورزی دانست و گفت: صاحب نظران در آینده جنگ بین کشور‌ها بر سر آب را به جای جنگ نفت پیش بینی می‌کنند

وی با توجه به اثرات منفی و زیانبار کودهای شیمیایی بر روی زمین های کشاورزی افزود: این کودهای شیمیایی ارمغان غربی‌ها هستند لذا نباید بگذاریم این کود‌ها انسان، گیاه و زمین ما را آلوده و نابود کنند. این روش‌ها هم ظلم به طبیعت و هم انسان است که رشد سرطان و پائین آدم سن سرطان در کشور از عمده‌ترین دلایل آن است. بنابر این کشاورزی ما باید همگون با طبیعت و نه در ستیز با آن انجام شود که از وظایف جهاد کشاورزی گسترش روش های ارگانیک در کشاورزی است.


بروجردی اظهار کرد: کسانی که روش‌های کشاورزی با کود شیمیایی را به ما آموختند امروز خودشان به سرعت به دنبال استفاده از کشاورزی ارگانیک بدون کود شیمیایی هستند.


وی افزود: میوه‌ها و سبزیجات خوش آب و رنگ که طمع خوشی هم ندارند، محصول کودهای شیمیایی هستند که برای انسان‌ها نیز ضرر و زیان فراوان دارند. این کود‌ها باعث آلودگی و نابودی زمین های کشاورزی در دراز مدت و آب و چشمه و قنات ها است.


نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: خروجی همایش ایده‌های نوین در کشاورزی پایدار باید یک اقدام عملی و کاربردی در راستای سالم سازی محصولات کشاورزی و استفاده بهینه از آب و تغییر روش های غلط آبیاری از جمله روش غرقابی باشد.


باید نیازمندی‌های خود را بدون تخریب منابع طبیعی برطرف کنیم


بهرام بیرانوند دیگر نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با توجه به اینکه عرصه‌های طبیعی کشور در معرض غارت هستند، گفت: باید تلاش کنیم تا نیازمندی‌های خود را بدون تخریب منابع طبیعی برطرف کنیم.


وی با توجه به سرعت بالای تخریب منابع طبیعی و غارت اراضی ملی به دست سودجویان اظهار کرد: آمار بالای واردات محصولات کشاورزی، کشاورزان را ناامید و خسته کرده است لذا تجدید‌ نظر در خصوص واردکنندگان قدرتمند ضروری است.


نماینده مردم بروجرد بر لزوم اجرای اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: تولید محصولات کشاورزی سالم می‌تواند باعث رشد کشور و جایگزین اقتصاد متکی به نفت باشد.


بیرانوند توسعه کشاورزی با روشهای نوین را باعث اشتغال زایی در کشور دانست و افزود: می‌‌توانیم میراث بزرگ منابع طبیعی را با برنامه ریزی و بهره برداری درست به آیندگان تحویل دهیم.








بیرانوند با توجه به سرعت بالای تخریب منابع طبیعی و غارت اراضی ملی به دست سودجویان اظهار کرد: آمار بالای واردات محصولات کشاورزی، کشاورزان را ناامید و خسته کرده است لذا تجدید‌ نظر در خصوص واردکنندگان قدرتمند ضروری است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان در این همایش گفت: اهمیت و ارزش منابع طبیعی امروزه بر کسی پوشیده نیست. منابع طبیعی از مخلوقات عظیم خداوند و بستر حیات نامیده می‌شود. اما متاسفانه به رغم تلاش‌ها تخریب منابع طبیعی شدید و جبران ناپذیر است.


ساخت و سازها و اجرای پروژهای عمرانی کار‌شناسی نشده از عوامل تخریب منابع طبیعی


مهرداد بهاروند دلیل ۹۰ درصد آتش سوزی‌ها در عرصه منابع طبیعی را سهل انگاری و بی‌توجهی مردم عنوان کرد و افزود: ساخت و سازهای مختلف و اجرای پروژهای عمرانی کار‌شناسی نشده از دیگر عوامل مهم تخریب منابع طبیعی هستند.


وی منابع طبیعی را جزء اموال عمومی عنوان کرد و برخورد ناشایست و غیراصولی انسان‌ها را از عمده‌ترین چالشهای محیط زیست و منابع طبیعی برشمرد و افزود: خشکیدن درختان بلوط از اتفاقات ناگوار در عرصه منابع طبیعی استان لرستان است.


مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان افزود: برای حل مشکل خشک شدن درختان بلوط تلاش های فراوانی صورت گرفته ولی در برنامه ریزی باید از نگاه بخشی به منابع طبیعی فرا‌تر رفت زیرا بخش‌های مختلف کشور در تخریب منابع طبیعی لرستان تاثیر داشته‌اند.


بهاروند حفظ منابع طبیعی و محیط زیست را نیازمند آموزش و فرهنگ سازی عنوان کرد و وجود ریزگرد‌ها، خشکسالی، آلودگی و... را نتیجه عدم آموزش و رفتار درست و اصولی با طبیعت دانست.


وی با توجه به اینکه ۱۷ درصد تولیدات ناخالص کشاورزی کشور از منابع طبیعی است، گفت: برای احیای منابع طبیعی و انتقال این میراث به آیندگان باید نگاه ویژه‌ای به این منابع داشته باشیم.


بهاروند افزود: اگر منابع آب را در کشور خوب مدیریت کنیم مشکلات مربوط به ریزگرد‌ها به طور کلی حل می‌شوند.








بهاروند حفظ منابع طبیعی و محیط زیست را نیازمند آموزش و فرهنگ سازی عنوان کرد و وجود ریزگرد‌ها، خشکسالی، آلودگی و... را نتیجه عدم آموزش و رفتار درست و اصولی با طبیعت دانست

سخنران دیگر این همایش دکتر مسعود رفیعی بود که پیرامون تنش خشکی و نهضت گیاهان دارویی در لرستان به ایراد سخن پرداخت و خواستار مدیریت بهینه مصرف آب و تغییر سیستم آبیاری شد.


وی با توجه به پتانسیل بالای لرستان درتنوع زیاد گونه‌های گیاهان دارویی و نیاز تمامی کشور‌ها به دارو و فراورده‌های دارویی آن را جایگزین مناسبی برای اقتصاد نفتی عنوان کرد.


یکی از مهم‌ترین برنامه‌های جانبی این همایش، برگزاری کلاس آموزشی «روش‌های تشخیص مجلات تقلبی خارجی» بود که از سوی دکتر هاشمی نسب تدریس شد.


خسرو استکی دبیر همایش ملی ایده‌های نوین در کشاورزی پایدار هم با خیرمقدم به حاضران در جلسه هدف از برگزاری این همایش را ارائه مدیریت جهادی در بخشهای کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست عنوان کرد و آن را باعث فراهم کردن راهکاری برای ارائه دستاوردهای محققان و پژوهشگران و معرفی آخرین دستاوردهای علمی در عرصه‌های علوم کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و ایجاد ارتباط بین پژوهشگران علوم کشاورزی و افزایش همکاری‌های علمی عنوان کرد.


همایش یکروزه ایده‌های نوین در کشاورزی پایدار با برگزاری جلسات تخصصی و کارگروه‌های آن و ارائه چندین مقاله بر‌تر بصورت سخنرانی به کار خود پایان داد.


در حاشیه این همایش شرکت کنندگان با حضور بر مزار دو شهید گمنام در دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد به مقام شامخ شهدا ادای احترام کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر