صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۲ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۴

نانوذراتی که می‌توان با کباب کوبیده میل کرد!

کباب واژه‌ای آشنا و دلفریب در منوی غذاهای ایرانی است. بسیاری از کسانی که دچار مشکل کلسترول خون هستند، باید در استفاده از انواع کباب‌ها احتیاط کنند. نتایج یافته‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که می‌توان نانوذراتی تولید کرد که مشکل رسوب پلاکت حاصل از کلسترول بد در رگ‌ها را رفع کند.
کد خبر : 73175

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، کلسترول بد یا LDL یکی از بخش‌های جدایی ناپذیر کباب است که می‌تواند به مرور در رگ‌ها رسوب کند و انسداد شریانی ایجاد کند. آنچه که به عنوان پلاکت شریانی شناخته می‌شود ترکیبی از کلسترول، کلسیم و اسیدهای چرب است که می‌تواند موجب افزایش احتمال سکته شود.


همانطور که نقطه مقابل بدی، نیکی است، «کسترول بد» نیز همزاد مهربانی به نام «کلسترول خوب» دارد که با نام اختصاری HDL شناخته می‌شود. کلسترول خوب قادر است پلاکت‌های رسوب کرده در رگ‌ها را شسته و آنها را به کبد منتقل کند تا در آنجا تجزیه شده و از بدن خارج شوند. توصیه‌های زیادی برای خوردن ترکیبات حاوی کلسترول خوب، نظیر آجیل‌ها، از سوی پزشکان مطرح شده است.


یافته‌های پژوهشگران طی سال‌های گذشته نشان داده است که جداسازی HDL از بدن فرد سالم و تزریق آن به بدن بیمار می‌تواند موجب کاهش احتمال بروز سکته شود. اما بدن بیمار ممکن است نسبت به HDL تزریق شده واکنش ایمنی از خود نشان دهد.


اخیرا محققان دانشگاه جورجیا موفق به ساخت نانوذراتی شدند که نقش HDL را در بدن ایفا می‌کند. این نانوذرات از جنس اکسید آهن بوده که به عنوان عامل کنتراست دهنده در تصویربرداری‌های MRI استفاده می‌شود.


این گروه تحقیقاتی نشان دادند که نانوذرات سنتز شده آنها می‌تواند پلاکت‌های رسوب کرده در رگ‌ها را نیز نشان دهد. این نانوذرات در محیط آزمایشگاهی روی سلول‌ها مورد آزمایش قرار گرفته است و قرار است طی 2 سال آینده تحقیقات بالینی آن نیز انجام شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر