صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کارگردان جنجالی «یوسف پیامبر» درگذشت

فرج‌الله سلحشور بازیگر، چهره‌پرداز، نویسنده و کارگردان ایرانی پس از ماه‌ها بیماری درگذشت.
کد خبر : 69528

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، وی با نام اصلی فرج‌الله سلحشورنیا، متولد سال ۱۳۳۱ در قزوین بود و فعالیت هنری‌اش را با بازی در فیلم «توبه نصوح» (۱۳۶۱) به کارگردانی محسن مخملباف آغاز کرد.


پس از آن در فیلم «گورکن» (۱۳۶۳) ساخته محمدرضا هنرمند به عنوان بازیگر و چهره‌پرداز، در فیلم «پرواز در شب» (۱۳۶۵) ساخته رسول ملاقلی‌پور به عنوان بازیگر، در فیلم «انسان و اسلحه» (۱۳۶۷) ساخته مجتبی راعی به عنوان بازیگر و تهیه کننده و «دنیای وارونه» (۱۳۷۶) ساخته شهریار بحرانی به عنوان بازیگرحضور داشت.


سلحشور در سال ۱۳۷۲ «ایوب پیامبر» را بر اساس فیلمنامه‌ای از خودش کارگردانی کرد و در آن به ایفای نقش نیز پرداخت.


پس از آن مجموعه تلویزیونی «مردان آنجلس» را در سال 1376 کارگردانی کرد و در سریال «یوسف پیامبر» (۱۳۸۶) نیز به عنوان کارگردان، تهیه‌کننده و نویسنده حضور داشت.


وی که از حامیان سرسخت محمود احمدی‌نژاد بود در سال 1388 طی گفت‌وگویی با انتقاد از تلاش یک تهیه‌کننده برای دعوت از آنجلینا جولی گفت: «آمدن آنجلینا جولی به ایران اتفاق خوبی است برای سینمایی که فاحشه‌خانه‌است. این سینما باید هم برای ادامه فعالیت خود فاحشه بین‌المللی بیاورد.»


هنرمندان بسیاری این سخنان را شرم‌آور دانستند یا خواستار کناره‌گیری او از سینما شدند که از جمله می‌توان به ترانه علیدوستی، پگاه آهنگرانی، نگار جواهریان، هانیه توسلی، باران کوثری، رویا تیموریان و داوود رشیدی اشاره کرد.


وی در ادامه و پس از شکایت خانه سینما در مرداد ماه 1388 از او، با بیان این که این مطلب بد منعکس شده است، گفت: «در میان بازیگران ایران، انسان‌های پاک، هنرمند و فرهیخته وجود دارد. من در آن گفتگو گفتم چرا با وجود این همه بازیگر خوب ایرانی، باید یک بازیگر هرزه بین‌المللی بیاورید. منظور من این بود که آوردن یک بازیگر هرزه خارجی، پایین آوردن شأن سینمای ایران و بازیگران زن است. ممکن است در بازیگران زن ایران، افراد نابابی هم وجود داشته باشد ولی بسیاری از آن‌ها انسان‌های سالم و درستی هستند که به نظرم این اقدام اهانت به خود بازیگران سینمای ایران است.»


در نهایت سلحشور از بازیگران زن سینمای ایران عذرخواهی کرد.


در ۱۵ فرودین ۱۳۸۹ نیز شعبه ویژه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت فرج‌الله سلحشور را به جرم سرقت ادبی از طریق رونویسی فیلمنامه سریال یوسف پیامبر از مجموعه کتاب و فیملنامه دوجلدی «یوسف صدیق» اثر شهاب‌الدین طاهری به ۳ سال حبس و پرداخت جریمه ۱٫۵ میلیارد تومانی محکوم کرد.


سلحشور خبر محکومیتش را تکذیب کرد و مدعی شد که عباس بابویهی ریاست هیات کارشناسی پرونده شکایت شهاب‌الدین طاهری حتی یک اثر قابل دفاع ندارد و لذا نمی‌تواند این هیات را کارشناسی کند. در انتها دادگاه حکم برائت وی را صادر نمود.


پس از آن شایعه ابتلای وی به بیماری سرطان ریه منتشر شد و او این مسئله را تکذیب کرد اما پس از چندی طی یک گفت‌وگو بیماری را تایید و تصریح کرد: «برخی رسانه‌ها پیش از این بار‌ها از من پرسیده‌اند "آیا شما سرطان دارید یا خیر؟" از آن‌جایی که در ابتدا این عارضه در حد یک عفونت ساده ریوی بود و مراحل درمان آن سپری می‌شد، اعلام کردم: "باور نکنید که من سرطان دارم". اما حالا دیگر حقیقتاً سرطان ریه دارم و دروغ نیست که می‌گویند شیمی‌درمانی می‌شوم و مراحل جلوگیری از پیشرفت این غده سرطانی بدخیم توسط پزشکان دنبال می‌شود.» وی در ادامه این گفت‌وگو از مردم خواست برایش دعا کنند.


علی اکبر صالحی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران عصر روز شنبه 23 آبان‌ماه با همراهی مدیرکل دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی این سازمان به عیادت او رفت و ابراز امیدواری کرد این کارگردان مجموعه‌های تلویزیونی زودتر بهبود یابد تا مجموعه «حضرت موسی» را که در دست اقدام دارد، بسازد.


در ۲۷ دی ۱۳۹۴ ریه‌های او از کار افتاد و در بیمارستان بستری شد و در ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ پسرش بصیر سلحشور اظهار کرد: «پزشکان امیدی به بهبود پدر ندارند و حالش وخیم است.»



انتهای پیام/

برچسب ها: فرج الله سلحشور
ارسال نظر