صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۳ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۳
یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی:

کمبود آهن در 2 سال اول زندگی صدمات جبران‌ناپذیری بر تکامل مغز انسان می‌گذارد

یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی به تشریح وظایف «آهن» در بدن و مضرات کمبود آن پرداخت و گفت: کم خونی فقر آهن در کودکان سنین مدرسه موجب کاهش قدرت یادگیری می‌شود و ضریب هوشی این کودکان ١٠ تا ٥ امتیاز کمتر از حد طبیعی برآورده شده است.
کد خبر : 6756

دکتر احمدرضا درستی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه کمبود آهن در 2 سال اول زندگی صدمات جبران ناپذیری بر تکامل مغز انسان می‌گذارد گفت: حمل اکسیژن از ریه‌ها به تمام سلول‌های و برگردندان دی اکسید کربن از آنها، تامین اکسیژن عضلات، افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها، جلوگیری از بروز خستگی و ... از مهم‌ترین نقش آهن در بدن است.


وی افزود: کم خونی فقر آهن در کودکان سنین مدرسه موجب کاهش قدرت یادگیری می‌شود و ضریب هوشی این کودکان ١٠ تا ٥ امتیاز کمتر از حد طبیعی برآورده شده است.


این متخصص تغذیه و رژیم غذایی با توجه به نشانه‌های فقر آهن در کودکان گفت: این کودکان تغییرات رفتاری داشته و ابتلا به بیماری‌های عفونی، احساس خستگی و ضعف در آنها بیشتر است.


وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: رنگ پریدگی دائـمی زبان، مخاط، داخل پلک چشم و لب‌ها، کمرنگ شدن خطوط کف دست، احساس ضعف و خستگی، سیاهی رفتن چشم، بی‌تفاوتی، سرگیجه، سر درد، بی‌اشتهایـی، حالت تهوع، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها، در موارد شدید تنگی نفس و تپش قلب از جمله مهم‌ترین علائم فقر آهن در کودکان است.


این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با توجه به عوامل ایجاد کننده کمبود آهن گفت: مصرف غذاهای غیر خانگی مانند انواع ساندویچ‌ها، سوسیس و کالباس، پیتزا، تنقلات، نوشابه، ابتلا به عفونت‌ها، آلودگی‌های انگلی، مصرف کم انواع گوشت‌ها، چای همراه غذا، استفاده ناکافی از غذاهای حاوی ویتامین C، مصرف نان‌های تهیه شده با جوش شیرین جزو مهم‌ترین عوامل ایجادکننده کمبود آهن هستند.


درستی انواع گوشت‌ها، حبوبات، غلات دارای سبوس، سبزیجات، میوه‌ها و لبنیات را منابع غنی از «آهن» دانست.


انتهای پیام/

ارسال نظر