صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۴۳ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۱

تقدم نفت بر حقوق بشر/ بعد از بایدن، ماکرون با بن‌سلمان دیدار می‌کند

رئیس‌جمهور فرانسه امشب میزبان محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی سعودی و «آمر» قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار واشنگتن پست است.
کد خبر : 671180

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه قرار است امروز پنجشنبه میزبان محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی باشد. این دیدار با انتقاد گروه‌های حقوق بشری روبرو شده است.


رسانه‌های بین‌المللی از جمله خبرگزاری رویترز دیدار مکرون با محمد بن سلمان را بخشی از تلاش کشورهای غربی برای جلب حمایت عربستان سعودی به عنوان یکی از کشورهای اصلی تولیدکننده نفت در بحبوحه جنگ در اوکراین دانسته‌اند.


مخالفان دولت فرانسه و گروه‌های حقوق بشری، تصمیم مکرون برای دعوت کردن بن‌سلمان به ضیافت شام در کاخ الیزه را مورد انتقاد قرار داده‌اند. محمد بن‌سلمان، بنا به شواهد مختلف فردی است که در سال ۲۰۱۸ دستور صدور قتل جمال خاشقچی و قطعه قطعه کردن آن در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول را صادر کرد.


سفر ولیعهد سعودی به پاریس دو هفته بعد از دیدار جو بایدن با بن‌سلمان در ریاض انجام می‌شود. این دیدار با واکنش «آگنس کالامارد»،دبیر کل سازمان عفو بین‌الملل همراه شد. او در توئیتر نوشته است: «بازگرداندن حیثیت به این شاهزاده قاتل در فرانسه هم همانند ایالات متحده به عنوان سیاست واقع‌گرایانه توجیه خواهد شد، اما در واقع چیزی که غلبه دارد، التماس است. با واقعیت روبرو شویم.»


در برابر این موج انتقادی، دولت مکرون و هوادارانش بر ضرورت دیالوگ برای بهبود وضعیت تاکید می‌کنند. این در حالی است که وابستگی غرب به جریان نفت حکومت‌های «بدنام» خاورمیانه، از جمله عربستان سعودی و دیگر متحدانش که در فرانسه «پادشاهی‌های نفتی خلیج‌فارس» خوانده می‌شوند، آن هم در اوج بحران انرژی و کاهش صادرات سوخت‌های فسیلی روسیه به اروپا، امری بدیهی است.


انتهای پیام/4129/

انتهای پیام/

ارسال نظر