صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۱ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۱
کودکان در دنیای مجازی (۴)/ تفتگچی در گفت‌وگو با آنا:

ایجاد محدودیت در سطح دسترسی کاربران اینترنت منجر به ایمن‌سازی فضای مجازی نمی‌شود

یک کارشناس ارتباطات و فضای مجازی گفت: با ایجاد محدودیت در سطح دسترسی کاربران به اینترنت نمی‌توان بستر لازم برای ایمن‌سازی فضای سایبری کشور را فراهم کرد.
کد خبر : 670309

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در دو هفته اخیر خبرهای زیادی در مورد فعال شدن قابلیت «جست‌وجوی ایمن» برای همه کاربران اینترنت در ایران منتشر شده و برخی از کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات این مسئله را مرتبط با موضوع راه‌اندازی اینترنت ویژه کودکان در ایران می‌دانند.

 

باتوجه با آسیب‌های گسترده فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مملو از محتوای غیراخلاقی کودکان به شدت در معرض خطر هستند و از همین رو دولت‌ها در سراسر دنیا قوانین خاصی را برای دسترسی خردسالان به اینترنت تصویب و اجرا می‌کنند. عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات حدود یک ماه پیش گفته بود «اینترنت کودک تا دو هفته آینده رونمایی می‌شود.» اگر از آن زمان تا این لحظه سرویس‌ یا شبکه اختصاصی کودکان معرفی نشده است ولی به نظر می‌رسد وزارت ارتباطات تحت فشار افکار عمومی ملزم به ایجاد محدودیت‌هایی در سطح دسترسی کاربران به اینترنت شده است. وزیر ارتباطات در آخرین گفت‌وگوی خود با خبرنگاران اگرچه ایجاد محدودیت دسترسی به محتوای غیراخلاقی با همکاری اپراتورهای ارتباطی را تأیید کرد ولی فعال شدن قابلیت‌هایی نظیر جست‌وجوی ایمن و قفل کودک در ایران را غیرواقعی دانست.

 


 

بیشتر بخوانید:

 

«اینترنت کودک» پروژه جدیدی نیست/ محدودسازی سطح دسترسی کاربران به اینترنت با فعال‌سازی قابلیت «جست‌وجوی ایمن»

 


 

از طرفی افت رتبه جهانی سرعت و کیفیت اینترنت ثابت و سیار در ایران موجب شده بسیاری از کاربران در داخل کشور کاهش سرعت اینترنت را مرتبط با محدودیت‌های ایجاد شده از سوی وزارت ارتباطات بدانند.

 

ضرورت استفاده از راهکارهای فرهنگی به‌جای اعمال حاکمیت

 

سینا تفنگچی، کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا می‌گوید«هم اکنون نرم‌افزارهای خوبی در کشور وجود دارد که با استفاده از گوشی‌های هوشمند و مرورگرهای مورد استفاده کاربران و با آموزش اصولی به والدین می‌توان از روبه‌رو شدن کودکان و نوجوانان با محتوای نامناسب جلوگیری کرد. یعنی در پیش گرفتن چنین روشی بسیار منطقی‌تر و کم‌هزینه‌تر از عرضه سیم‌کارتی است که با استفاده از آن بتوان به چند سایت خاص متصل شد. مسئولان باید به جای ایجاد دسترسی حاکمیتی به دنبال فرهنگ‌سازی باشند. متاسفانه دولت و مجلس به هیچ عنوان به رویکرد فرهنگ‌سازی اعتقادی ندارند و تنها به دنبال اجرای برنامه‌های مرتبط با اینترنت با ابراز حاکمیتی هستند.»

 

این کارشناس ارتباطات ادامه می‌دهد «تا زمانی که تقابل بین کاربران اینترنت و مسئولان درک نشود باعث می‌شود رویکردهای نامناسب‌تری توسط والدین در تقابل با مسئولان شکل بگیرد. جست‌وجوی ایمن در راستای پروژه اینترنت کودک و به عنوان مقدمه‌ای برای این پروژه فعال شده است و مشکلات زیادی را برای عموم کاربران ایجاد کرده و برای ایمن‌سازی فضای مجازی نیز موفقیت‌آمیز نبوده است.»

 

عدم شفافیت برنامه وزارت ارتباطات برای ایمن‌سازی فضای مجازی

 

به گفته تفنگچی «همین حالا به راحتی می‌توان با هدایتگرهای موجود در مرورگرها دسترسی یا عدم دسترسی به سایت‌هایی خاص را برای کودکان تعریف کرد. اکنون که وزارت ارتباطات می‌گوید می‌خواهیم اینترنت کودک و سیم‌کارت کودک بدهیم این سوال مطرح است که آیا والدین می‌توانند در این شبکه نیز سطح دسترسی کودکان خود را تنظیم کنند؟ حاکمیت نباید اختیار را از والدین سلب کند. در حقیقت اتخاذ چنین شیوه‌ای یعنی محدودسازی دسترسی به اینترنت برای همه کاربران و حتی پژوهشگران که برای مشاهده سایت‌های علمی باید از فیلترشکن استفاده کنند.»

 

انتهای پیام/۴۱۴۴

انتهای پیام/

ارسال نظر