صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۸ - ۲۶ تير ۱۴۰۱
دکتر طهرانچی:

باید متناسب با زیست‌بوم در سبک زندگی مولد باشیم/ لزوم انجام پژوهش‌های گسترده برای حل مسائل

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر لزوم انجام پژوهش‌های گسترده برای حل مسائل، گفت: باید متناسب با زیست بوم در سبک زندگی مولد باشیم.
کد خبر : 669603

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی در نشست علمی دانشگاه تعلیم و تربیت اجتماعی و مسئله حجاب که صبح امروز به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، اظهار کرد: عده‌ای می‌خواهند دانشگاه را محصول مدرنیته غرب بدانند اما عده‌ای می‌گویند که دانشگاه در جمهوری اسلامی با نگاه به زیست‌بوم، تمدن سازی می‌کند.


وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره دانشگاه تمدن‌ساز بیان کرد: دانشگاه تمدن‌ساز باید مبدل علم باشد. دانشگاه اگر مولد شود رکن اول حل مسئله را دارد چراکه مسائل مدام حادث می‌شوند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر درک مسئله در دانشگاه‌ها گفت: درک به معنای رسیدن و فراگرفتن است. باید بتوان مسئله را دریافت کرد، دانشگاهی که قدرت درک مسئله نداشته باشد نمی‌تواند مسئله را حلکند.


دکتر طهرانچی ادامه داد: حل مسائل ابعاد مختلف دارد، بخشی از حل مسئله به نگاه تخصصی برمی‌گردد، بخشی دارای ابعاد فرهنگی و اجتماعی است، قسمت آخر حل مسئله مربوط مهارت است. در زمینه مسائل کشور با مجموعه مسائل که در درون سبک زندگی قرار دارد، مواجهیم. سبک زندگی یعنی اینکه چگونه زندگی کنیم و این یک مسئله است. اگر درکش نکنیم نمی‌توانیم سبک زندگی ایرانی اسلامی داشته باشیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: متاسفانه سبک زندگی غربی در کشور ما اثرگذار شده و بسیاری از رفتارها تابع رفتارهای تقلیدی شده است این رویکرد به دلیل مولدنبودن ایجاد می‌شود. دانشگاه باید به عنوان حلقه مولد در این زمینه فعال ورود کند. باید بتوانیم متناسب با زیست بوم در سبک زندگی مولد باشیم.


وی با بیان اینکه در اجتماع المانهای مختلفی وجود دارد این پرسش‌ها را مطرح کرد که آیا ما در دانش پشت صحنه مولد هستیم یا مقلد؟ آیا اساسا مسائل را می‌دانیم؟ آگاه هستیم که جوان به چه فکر می‌کند مسئله‌اش را درک کرده‌ایم؟ آیا در پژوهش‌ها تولید دانش،‌ درک مسئله و مولد بودن مدنظر بوده است؟ چه بخواهیم یا نخواهیم رفتار پوششی جوانان و مردم دچار تغییرات شده است و این یک مسئله است ما در دانشگاه چطور می‌خواهیم با این مسئله برخورد کنیم؟ برای حل مسئله باید دانش شناخت، دانش درک و دانش کاربست داشته باشیم.


دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: هنر غرب این است که مسائل گذشته را به شکل جدید به خورد جوانان می‌دهد تا ناهنجاری را به هنجار تبدیل کند. ما چکار می‌کنیم؟ باید به مسائل نگاهی دوباره داشته باشیم و از آموخته‌های وحیانی و دست ساخته‌های بشری کمک بگیریم. باید با پژوهش‌های گسترده به مسائل حمله کنیم. چون سرعت تحولات بالاست باید از تکثر پژوهش‌های همگرا استفاده کنیم. با عالم یک نفره مسائل حل نمی‌شود باید جمعی مسائل را حل کنیم. نظام پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز نگاه یکپارچه و شبکه‌ای دارد.


انتهای پیام/۴۰۴۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر