صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی کرد؛

سوداگران، گرفتار تور سامانه مدرن مودیان مالیاتی

سامانه مودیان مالیاتی بدون شک به کابوس سوداگران و همچنین افرادی که همواره به دنبال فرار مالیاتی و دور زدن قانون هستند، تبدیل خواهد شد.
کد خبر : 669587

به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بر کسی پوشیده نیست که سیستم مالیاتی فعلی در کشور ما ضعف‌هایی مانند عدم شفافیت و فرارهای مالیاتی و همچنین ناعادلانه بودن مالیات برای بخش‌های شفاف اقتصاد را دارد.




بیشتر بخوانید:


سامانه مودیان مالیاتی قطعاً تأثیر مستقیم بر کنترل تورم خواهد داشت/ کاهش اعتراضات کسبه


نفت درآمد قابل اتکایی نیست/ بالارفتن ریسک راه‌اندازی کسب و کارها در غیبت سیستم هوشمند مالیاتی


هرکس درآمد دارد باید مالیات بپردازد/ سامانه هوشمند مالیاتی سبب نظام‌مند کردن درآمد دولت می‌شود




در شرایط فعلی که دولت با کسری بودجه مواجه است، مالیات یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی پایدار دولت‌ها محسوب می‌شود؛ اما لازمه اخذ مالیات این است که از یک نظام مالیاتی قوی و کارآمد برخوردار باشیم.


از آنجایی که بسیاری از سوداگران به دنبال دور زدن قانون هستند، به سمت شغل‌های واسطه‌ای و پرسود رفته و معمولاً تمایلی به سرمایه‌گذاری در کارهای تولیدی ندارند. زیرا کارهای تولیدی به راحتی برای مالیات‌گیری در دسترس هستند؛ اما اقدامات پرسود سوداگرانه به علت عدم شفافیت از تیررس مالیات‌گیرندگان پنهان هستند.


به گفته یک مسئول، یک کارمند پیش از آنکه حقوقش را دریافت کند، مبلغ مالیات او از فیش حقوقی‌اش کسر می‌شود؛ اما هنوز میزان مالیاتی که یک کسبه یا فعال صنفی باید بپردازد، شفاف نیست و بعضاً نظام مالیاتی کشور را دور می‌زنند که نباید اینگونه باشد.


حال در این شرایط قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان به عنوان گام اولیه برای حل و فصل مشکلات نظام مالیاتی کشور مطرح شده است.


تاکنون نحوه مالیات‌گیری در ایران به صورت خوداظهاری و علی‌الرأس بوده است. متأسفانه یک بانک اطلاعاتی قوی در مورد درآمد افراد وجود ندارد. به طور کلی ضعف‌هایی در نظام مالیاتی کشور وجود دارد که باید برطرف شود. اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان با این هدف صورت می‌گیرد که با اشراف به اطلاعات مودیان از فرار مالیاتی جلوگیری شود.


جلوگیری از پولشویی، سفته‌بازی، اقتصاد دلالی و فرارهای مالیاتی با سامانه مودیان


در واقع سامانه مودیان مالیاتی می‌تواند از پولشویی، سفته‌بازی، اقتصاد دلالی و فرارهای مالیاتی که به دلیل عدم شفافیت اقتصادی بسیار زیاد هم هستند، جلوگیری کند.


مزیت مهم راه‌اندازی سامانه مودیان حذف دخالت انسان در تعیین مالیات است، به این صورت که تمام فرآیند اخذ مالیات الکترونیکی و دیجیتالی شده و نقش افراد یا همان ممیزهای مالیاتی در تعیین مالیات حذف می‌شود و سامانه مودیان مالیاتی به طور خودکار مالیات مودیان را تعیین می‌کند.


سامانه مالیاتی فعلاً در مرحله خوداظهاری قرار دارد


در همین زمینه یوسف کاووسی کارشناس اقتصادی و بانکی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره سامانه مودیان مالیاتی اظهار کرد: این سامانه که این روزها مطرح است، آن سامانه جامع مالیاتی نیست که تمام جزئیات در آن دیده شود و فقط آنچه که اتفاق می‌افتد را فعلاً بر اساس خوداظهاری صورت می‌گیرد.


وی ادامه داد: در واقع چند سامانه بانک اطلاعاتی را به هم لینک کرده‌اند و این کار در مرحله خوداظهاری قرار دارد تا افراد این اطلاعات که موجود است را چک کرده و اطلاعات خود را نیز اضافه کنند و در این مرحله اطلاعات سنجیده می‌شود. در مرحله بعد این طرح عملیاتی شده و موضوع مالیات اجباری مطرح می‌شود.


کاووسی با اشاره به اینکه سامانه هنوز جامع نیست، عنوان کرد: در حال حاضر در این سامانه فقط روی رمز عملیات بانکی کار شده است، یعنی هر فعالیت بانکی فرد انجام داده باشد آن را به عنوان ملاک مالیاتی در سامانه ثبت کرده است. به طور مثال اگر تراکنش‌ها تا مبلغ ۵ میلیارد تومان باشد یک مالیات ثابتی درنظر گرفته شده و اگر ۵ تا ۸ میلیارد تومان باشد، عدد متفاوت می‌شود.


دولت باید در وهله اول به سراغ درآمدهای بادآورده، دلالان و سوداگران و صاحبان ثروت‌های کلانی برود که از تورم موجود ثروت‌های آنها چند برابر شده است.


این کارشناس اقتصادی و بانکی تأکید کرد: در این شرایط اگر شخص به رقم تعیین شده اعتراض داشته باشد، باید اسناد و مدارک دال بر اشتباه بودن آن را ارائه دهد که البته این موضوع حساب‌های شخصی و شرکتی و تفکیک آنها چالشی برای سامانه مالیاتی خواهد بود و قطعاً به مرور برطرف خواهد شد.


وی توضیح داد: دریافت مالیات به صورت منطقی و عادلانه به این معناست که دولت در کنار دریافت مالیات از حقوق کارمندان و کسانی که به صورت مستقیم از دولت حقوق می‌گیرند، از فراریان مالیاتی، ثروتمندان و صاحبان درآمدهای بادآورده و از همه نهادها و سازمان‌های مختلف مالیات دریافت کند.


کاووسی تشریح کرد: این در شرایطی است که مردم ایران به دلیل وجود تورم در اقتصاد مالیات تورمی می‌پردازند؛ بنابراین دولت باید در وهله اول به سراغ درآمدهای بادآورده، دلالان و سوداگران و صاحبان ثروت‌های کلانی برود که از تورم موجود ثروت‌های آنها چند برابر شده است.


این کارشناس اقتصادی و بانکی ادامه داد: در واقع برخورد با فراریان مالیاتی و شرکت‌های خصولتی زیان‌ده که یا مالیات نمی‌پردازند یا مالیات بسیار کمی می‌پردازند؛ از جمله موضوعاتی است که منجر به تحقق درآمد بسیاری برای دولت می‌شود و سامانه مالیاتی قطعاً راهکاری مفید برای این هدف خواهد بود، به شرط آنکه به صورت جامع و کامل عمل کرده و دست سوداگران را کوتاه کند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر