تولید سطل زبالهای که میکروب جذب نمیکند/ تضمین خاصیت آنتی باکتریال با فناوری نانو
علیرضا کاظمی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان الماس سیمین فام در گفتوگو با گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا گفت: فعالیت این شرکت در حوزه فناوری نانو است و این شرکت در ایران از نخستین شرکتهایی است که از سال ۱۳۸۴ در حوزه فناوری نانو آغاز به کار کرده است.
وی ادامه داد: از همان ابتدا هم در تولید و هم در تجاریسازی محصولات نانو فعال بودهایم و در این موضوع هشت ثبت اختراع داشتیم که از جمله آنها میتوان به جورابهای نانو، اسپریهای کفش، ماسکهای آنتیباکتریال نانو و پلیمرهای نانو که بهواسطه آن سطل زباله تولید شده اشاره کرد. کم جا بودن، کیفیت بالا، طراحی نوآورانه و قیمت پایین نسبت به نمونههای داخلی و خارجی از جمله مزایای این محصول است. در تولید این سطلهای زباله از نانوذرات اکسید روی (ZnO) استفاده شده است. خاصیت آنتی باکتریال که با استفاده از نانوذرات اکسیدروی در ساخت سطل آنتی باکتریال ایجاد شده، مانع از تجمع و رشد باکتری و قارچ میشود.
این فناور اظهار داشت: خاصیت آنتی باکتریال و آنتی ویروس دائمی روی همه محصولات تولید شده ما وجود دارد؛ به عنوان مثال، جورابهای نانویی تولید شده در این شرکت به هیچ عنوان بو نمیگیرند؛ خاصیت آنتی باکتریال که در روند تولید به محصول اضافه شده باعث میشود، باکتریهایی که در عرق پا بوی نامطبوع تولید میکنند را از بین میبرد؛ پلیمرهایی که در سطل زباله نانویی نیز به کار گرفته شده نیز خاصیت آنتی باکتریال و آنتی ویروس دائمی دارند و حتی با وجود سالها استفاده به هیچ عنوان آلودگی داخل آن نفوذ نمیکند و هر زمان از آن تست کشت میکروبی از پلیمرهای آن گرفته شود، استریل است، خود آن منبع آلودگی نمیشود و برای افرادی که از آن استفاده میکنند، ایمن است.
کاظمی با بیان اینکه از رنگها و پوششهای آنتی باکتریال دائمی میتوان بر روی سطوح و تجهیزات استفاده کرد یادآور شد: تا مادامی که این رنگ روی سطح است، خاصیت استریل آن باقی میماند؛ پوششهای آنتی باکتریال از موارد پرکاربرد هستند و از آنها در اتاقهای عمل، دستگیره اتوبوسها و مترو استفاده میشود تا از انتقال آلودگیهای ویروسی و باکتریهای قارچی به ویژه در شرایط اپیدمی جلوگیری شود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: تمام تاییدیههای لازم از جمله تاییدیه آنتی ویروس و آنتی باکتریال محصول کسب شده و کمک شده تا یک نوع ضدعفونی ماندگار نیز تولید شود؛ این ضدعفونی کننده بین ۳ تا ۶ ماه سطح را استریل نگه میدارد و تاکنون از آن در مسجد جمکران، مدارس متعدد آموزش و پرورش و بناهای مختلف سازمان صدا و سیما استفاده شده است؛ بار میکروبی تمام این اماکن به صفر رسید و پس از ۳ ماه که آزمایش کشت میکروب را انجام دادند، همه سطوح به میزان قابل قبول استریل بودند.
وی افزود: مورد دیگر ماسکهای آنتی باکتریال است که این ماسکها تا زمانی که روی صورت است، خاصیت آنتی باکتریال و آنتی ویروس خود را حفظ میکند و اگر کسی دچار بیماری باشد با استفاده از این ماسک امکان انتقال بیماری وی به دیگران وجود ندارد و اگر دیگران بیمار و در مجاورت این فرد باشند، ماسک آنتی باکتریال از وی در برابر آلودگی حفاظت میکند؛ فرق ماسک آنتی باکتریال با دیگر ماسکها در این است که انواع ماسک آلودگیهای میکروبی را تنها به دام میاندازند و آنها را از بین نمیبرند به همین علت گفته میشود ماسک باید پس از چند ساعت استفاده دور انداخته شود، اما طبق تاییدیه گرفته شده برای این محصول، ماسک آنتی باکتریال این شرکت به هر میزان که استفاده شود استریل باقی میماند.
کاظمی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در پایان گفت: در حوزه خدمات شهری در بحث پسماند، میتوانیم پسماندهای عفونی بیمارستانها را با هزینه بسیار کم به پسماند معمولی تبدیل کنیم تا شهرداری بتواند آنها را به راحتی با زبالههای عادی دفن کند. در پارکها و دیگر اماکنی که از پلیمر و پلاستیک استفاده میشود نیز میتوانیم پلیمرهای آنتیباکتریال در اختیارشان قرار دهیم تا آلودگی میکروبی را به صفر برسانیم.
انتهای پیام/۴۱۴۴
انتهای پیام/