صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۷ - ۲۱ تير ۱۴۰۱
رئیس دانشگاه تهران مطرح کرد؛

ضرورت ارتقا ظرفیت‌ هیئت امنای دانشگاه‌ها در برنامه هفتم توسعه

مقیمی گفت: کف خواسته‌های دانشگاه‌ها درباره برنامه هفتم توسعه بازگشت به برنامه پنجم دربار هیئت‌های امنا است، ظرفیت‌ها باید احیا و ارتقا پیدا کند.
کد خبر : 668786

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیدمحمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران صبح امروز (سه‌شنبه ۲۱ تیرماه ۱۴۰۱) در سی‌وششمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور که در محل سالن شهید سلیمانی دانشگاه تهران در حال برگزاری است، با اشاره به بررسی مفروضات و مبناهای برنامه هفتم توسعه در سازمان برنامه و بودجه، اظهار کرد: پس از اعلام نظرات رؤسای دانشگاه‌های بزرگ درباره نقش دانشگاه‌ها در برنامه هفتم توسعه، محورهای پیشنهادی‌مان درباره برنامه هفتم توسعه را از منظر همین اجلاسیه در قالب یک بیانیه پیشنهاد خواهیم داد.


وی با تاکید بر احیا و ارتقای ظرفیت‌های هیئت امنای دانشگاه‌ها در برنامه هفتم توسعه، خاطرنشان کرد: در شرایطی می‌توانیم ظرفیت خوب هیئت امنا را به کمک دانشگاه‌ها بیاوریم که حداقل قانون برنامه هفتم را به قانون برنامه پنجم نزدیک کنیم؛ این کف درخواست ما در تدوین برنامه هفتم است. بنابراین نیاز است که برنامه پنجم را ارزیابی کنیم و چارچوب‌هایش را ببینیم و بر اساس آن پیشنهادهایی را برای برنامه هفتم عرضه کنیم.


رئیس اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ با تاکید بر استفاده بیشتر از ظرفیت این اجلاسیه به عنوان یک اتحادیه فعال و پویا، ابراز امیدواری کرد: فراتر از مسائل جاری مبتلابه دانشگاه‌ها، باید بحث‌های بنیادین را برای مجموعه آموزش عالی در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ دنبال کنیم. از ظرفیت اجلاسیه رؤسای دانشگاه‌ها برای پیگیری برخی موضوعات مشترک و وحدت رویه درباره بحث‌های مبتلابه دانشگاه‌ها استفاده کنیم. به عنوان نمونه، کنسرسیومی تشکیل دهیم که به صورت مشترک حق عضویت پایگاه‌های اطلاعات علمی را پرداخت کنیم و همگی دانشگاه‌ها از این منابع علمی بهره‌مند شوند.


مقیمی تاکید کرد: بعد از تجربه چند ساله برگزاری اجلاسیه رؤسای دانشگاه‌های بزرگ، ضروری است که ساختار این اتحادیه را عملیاتی تر کنیم. در دانشگاه تهران آمادگی داریم که ساختمانی را برای این تشکیلات در نظر بگیریم و ساختارمندتر فعالیت‌های این نهاد مهم را دنبال کنیم و نشست‌های کارشناسی و پیگیری‌های اداری را سازماندهی کنیم.


رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش از مذاکره با وزیر امور خارجه کشورمان درباره ایجاد شعبه‌های مختلف دانشگاه تهران در خارج کشور خبر داد و گفت: بحث ایجاد شعبه دانشگاه تهران در لبنان از گذشته مطرح بوده است. می‌توانیم راه‌اندازی شعبه در لبنان را با همکاری جمعی دانشگاه‌های بزرگ دنبال کنیم و راهبری برخی رشته‌ها در این شعبه دانشگاهی را با دانشگاه‌های بزرگ کشور به اشتراک بگذاریم.


وی همچنین ضمن تقدیر از همکاری مؤثر شهردار تهران با دانشگاه‌ها، با اشاره به تعریف ناحیه‌های نوآوری توسط شهرداری تهران، اظهار کرد: شهرداری تهران علاقه‌مند است که دانشگاه‌ها در موضوع ناحیه‌های نوآوری همکاری کنند. همچنین می‌توان در زمینه مسائل دانشگاه‌ها در حوزه مسکن و خوابگاه‌های دانشجویی با شهرداری تهران تعامل کرد و این مدل همکاری دانشگاه‌های تهران با شهرداری تهران را می‌توان به عنوان یک الگو برای تعامل دانشگاه‌های دیگر با شهرداران کلانشهرها قابل بهره‌برداری کرد.


این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت پیگیری تغییرات در احکام حقوق اعضای هیئت علمی نیز اظهار کرد: دانشگاه تهران درباره بهبود و ارتقای حقوق اعضای هیئت علمی، آئین نامه‌ای را به کمیته منتخب راست محترم جمهوری با محوریت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری پیشنهاد داده است که این آئین‌نامه نهایی شده است و آخرین پیگیری‌ها در این باره حاکی است که رئیس محترم جمهوری به شورای حقوق و دستمزد دستور داده تا اجرایی شدن آن را در دستور کار شورا قرار دهد.


انتهای پیام/۱۰۴/




انتهای پیام/

ارسال نظر