صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۶ - ۱۸ تير ۱۴۰۱
عاملی عنوان کرد؛

اجرای سند مهندسی فرهنگی در ۱۲ استان کشور

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اجرای سند مهندسی فرهنگی در هفت استان کشور آغاز شده و تا پایان مردادماه امسال نیز در پنج استان دیگر اجرایی می شود.
کد خبر : 668399

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیدسعیدرضا عاملی در آیین اختتامیه جشنواره مساجد، بقاع متبرکه و خانواده با عنوان آوای زندگی که در مسجد امام صادق (ع) برگزار شد، گفت: امروز بیش از هر زمانی تقویت نهاد خانواده اهمیت دارد. با توجه به تبلیغات و پویش های نامتعارفی که در فضای مجازی و تلویزیون ماهواره ای وجود دارد، لازم است تمرکز جدی معرفتی، انگیزه‌ای و اجتماعی نسبت به خانواده ایجاد کرد.


وی با بیان اینکه وجود ۸۰ هزار مسجد در کشور ظرفیت خلق فضیلت های بزرگ است، بیان کرد: هر چقدر مساجد به مساله خانواده ورود پیدا کنند، باعث تحکیم خانواده می شود. در واقع از طریق مسجد و حضور اعضای خانواده در مسجد به نوعی جماعت محلی مسلمین شکل می گیرد و محملی برای انتقال پیام تربیتی اسلام است.


عاملی ادامه داد: اصل ۱۰ قانون اساسی بر آسان کردن تشکیل زندگی خانواده و اصل ۲۱ قانون اساسی بر حقوق زن در موارد مختلف مانند دوران بارداری، بیمه زنان سرپرست خانواده وغیره تاکید دارد. مساله خانواده بسیار مهم است. امروز تمام مسایل اجتماعی که در ایران مبنی بر کاهش ارزش ها است، از سست شدن روابط اعضای خانواده نشات می گیرد.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره غایب شدن پدر در خانواده و شکل گیری مسئله‌ای به عنوان"پدر غایب" در زمان جنگ جهانی اول و دوم در اروپا و بدنبال آن مسائل بعد از جنگ که به توسعه طلاق و رها شدن خانواده تحت تاثیر جامعه صنعتی و نگاه لیبرال به زندگی منجر شد، توضیح داد: در آغاز، در بعضی از کشورهای مسیحی نشین وقتی طلاق اتفاق می افتاد، فرد آن شهر را ترک می کرد؛ زیرا به عنوان ناهنجار اجتماعی شناخته می شد.


وی با بیان اینکه، امروز گسترش طلاق به غایب شدن پدر از خانواده و بدنبال آن مادر و حتی غایب شدن فرزندان در خانواده منجر شده است و یک نوع جدایی عناصر خانواده در حال شکل گیری است، تاکید کرد: خانواده بدون غیاب پدر یا مادر گرفتار خسارات بزرگی می‌شود.


عاملی با بیان اینکه، امروز شبکه های ماهواره ای نابودی خانواده را هدف گیری کرده اند، افزود: این تلوزیون ها نسبی گرایی را در جامعه ترویج می دهند و افراد را منحرف می کنند. اخلاق را از یک امر الهی مبتنی بر تقوای فردی و اجتماعی به یک امر شخصی، نسبی و انتخابی تبدیل و ماندگاری و پایدار اخلاق را دچار تزلزل می کنند.


وی اضافه کرد: در رسانه های ماهواره‌ای، مصرف مواد مخدر، روابط نامشروع، دوستی‌های بدون چارچوب و نظام اخلاقی را ترویج و طبیعی جلوه می دهند. این فعالیت ها به جایی می رسد که به طور مثال در فرانسه رابطه با محارم ثبت می شود.


عاملی رواج پویش "دوستی با همه" در غرب و تبلیغ آن را در تلوزیون های ماهواره ای و فضای مجازی بسیار خطرناک دانست و افزود: مطالعات اجتماعی که انجام شده نشان می دهد توجه به همه اجزای خانواده اهمیت دارد. در واقع به همان میزان که مادر نقش محوری دارد؛ پدر هم اهمیت دارد و حتی جایگاه سالمندان هم باید حفظ شود.


وی گفت: هیچ نهادی محبوب تر از خانواده وجود ندارد و یکی از توصیه های مقام معظم رهبری به مسوولان همواره توجه به خانواده و حفظ آن بوده است که در این زمینه باید به خانواده در حوزه ادب اسلامی آموزش داده شود؛ چرا که اکنون بحث سواد خانواده بسیار مهم است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: امروز شبکه های فساد به صورت زنجیره ای در شهرها وجود دارد و خانواده ها نیز باید مسیر تشکیل زندگی جوانان را مرتفع کنند، اما متاسفانه اکنون در بسیاری از خانواده ها ازدواج آسان نداریم که باید تغییر فرهنگ و سبک زندگی در این حوزه اتفاق بیفتد.


وی خاطرنشان کرد: امروز باندهای فساد نسل جوان معتاد را برای توسعه فساد مورد طعمه قرار می دهند. خانواده طلاق نیز در معرض آسیب های اجتماعی زیادی است.


عاملی در ادامه اظهار داشت: در سند مهندسی فرهنگی تاکیدات زیادی بر صیانت و حفاظت خانواده شده است و امروز این سند در هفت استان آغاز شده و تا پایان مرداد در پنج استان دیگر اجرایی می شود. اسناد استانی با طرح پنج مسئله مهم استان شکل می گیرد و اهداف، راهبردها و برنامه های اقدام حول آن شکل می‌گیرد. در مسئله اساسی هر استان موضوع خانواده وجه اشتراک همه استان هاست. بر این اساس اولویت در آموزش و پرورش، رسانه ملی، سینما و مسجد به عنوان جایگاه معنوی و تربیتی در هر محله، تقویت خانواده است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: هنگامی در نهاد خانواده تردید بوجود آمد، جاذبه ها جایگزین می شود. لذا روی استحکام فکری و معرفتی خانواده باید تمرکز کرد. این کاملا روشن و متقن است که خانواده ای که مبنا و چارچوب زندگی را قانون و نظام ارزشی الهی قرار دهد، در یک حفاظ و پاکی نجات‌بخش و سعادت آفرین قرار می گیرد.


عاملی با ابراز امیدواری نسبت به ادامه برنامه "آوای زندگی" با استحکام و قدرت بیشتر عنوان کرد: به طور حتم با ادامه این برنامه با محوریت مسجد و علما و روحانیت و همکاری همه اعضای خانواده مسجد، شاهد سلامت و شکوفایی بیشتر جامعه اسلامی ایران خواهیم بود. اگر عرضه قدرتمندی از فرهنگ اسلامی داشته باشیم و در آن عمل صالح باشد شاهد مسیر رو به سعادت خواهیم بود.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر