صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۱ - ۱۲ تير ۱۴۰۱
در دانشگاه شریف صورت گرفت؛

طراحی سامانه‌ای به منظور حفاظت از پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها

جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق شدند «سامانه حفاظت از ماشین‌های دوار» را در شرایط تحریم راه‌اندازی کنند.
کد خبر : 667426

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ در شرایط تحریم و با توجه به اهمیت ایمنی و سلامت ماشین‌های دوار در نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها، تیم «تدبیرگران سامانه‌های انرژی» عضو پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به سرپرستی کریم مظاهری عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هوافضای این دانشگاه موفق به طراحی «سامانه حفاظت از ماشین‌های دوار» شدند تا با حفاظت از ماشین‌های پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها بتوانند نقشی اثرگذار در ایمنی شهرها و کارخانه‌ها ایفا کنند.


مظاهری در خصوص نیاز به طراحی این سامانه در کشور گفت: پایش و حفاظت ماشین‌های دوار مانند پمپ، توربین، کمپرسور و فن بسیار مهم است و طبق استانداردAPI670‌، استاندارد معتبر بین‌المللی سیستم‌های حفاظت ماشین‌های دوار، وجود سیستم حفاظت ماشین‌های دوار در صنایع نفت، گاز، نیرو مانند توربین و کمپرسور الزامی است. بنابراین، طراحی و ساخت این سامانه‌ها و دستگاه‌های پایشی حفاظتی از ماشین‌های دوار باعث راه‌اندازی شرکت تدبیرگران سامانه‌های انرژی شد تا با کمک افراد متخصص این نیازها را عملی کنیم.


وی گفت: تمامی سیگنال‌های حیاتی دستگاه‌های دوار و همچنین سیگنال‌های مربوط به ارتعاش، جریان و دما بر اساس مشخصات فنی سنسورها به صورت آنلاین پردازش می‌شوند. همچنین این سیستم در صورت بروز مشکل و ایجاد اختلال به طور کاملاً خودکار سیستم اصلی را کاملاً ایمن و خاموش می‌کند، چرا که کوچک‌ترین اختلالی در سیستم‌های نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها می‌تواند یک فاجعه زیست محیطی یا انسانی به بار بیاورد. در حال حاضر این سامانه پایشی، پس از تأیید عملیاتی، در پتروشیمی بندر امام نصب شده است. پژوهشگاه نیرو نیز بر اساس نیازهای تجهیزاتی که در نیروگاه‌های کشور دارد در حال بررسی جهت بومی‌سازی این سیستم در این مرکز دانش‌بنیان است تا پس از تأیید در نیروگاه‌های کشور هم از این سیستم پایشی و حفاظتی استفاده شود.


عضو هیئت‌علمی دانشکده مهندسی هوافضا خاطرنشان کرد؛ واردات دستگاه‌های دوار در لیست تحریم‌ها قرار دارد و از آنجا که فروش توربین‌ها، فن‌ها و سایر تجهیزات این‌چنینی بدون این دستگاه امکان‌پذیر نیست، عملاً این تجهیزات هم در لیست تحریم‌ها قرار گرفته است و چون حضور این سیستم پایشی و حفاظتی ضروری است، تولید این دستگاه در داخل کشور مهم بود. ساخت این دستگاه پایشی و حفاظتی که عمدتاً از قطعات الکترونیکی تشکیل می‌شود، علی‌رغم تحریم‌ها توسط تیم فنی تدبیرگران سامانه‌های انرژی دانشگاه صنعتی شریف عملی شد.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر