صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۱ - ۰۷ تير ۱۴۰۱
حجت الاسلام قاضی زاده:

از منظر شهید چمران، عمل به وظیفه اوج زیبایی زندگی دنیوی بود

نشست هم اندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با موضوع »جلوه های خلاقیت، خودباوری و خودکارآمدی از منظر شهید دکتر مصطفی چمران» برگزار شد.
کد خبر : 666800

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قاضی زاده در نشست هم اندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با موضوع «جلوه های خلاقیت، خودباوری و خودکارآمدی از منظر شهید دکتر مصطفی چمران» به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، فرمانداری عسلویه، بسیج اساتید استان بوشهر و پردیس دانشگاهی عسلویه ( واحد بوشهر) در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان عسلویه برگزار شد، با بیان اینکه شخصیت شهید چمران را باید در چند محور بررسی کرد، گفت: شهید چمران دانشمند، عارف، آمر به معروف و ناهی از منکر، مجاهد، عمل گرا و عمل کننده به وظیفه در حوزه خود بود که هر کدام از این ویژگی ها نیاز به تبیین دارد.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه شهید چمران به بالاترین مدارج علمی دست یافت و در معتبرترین مراکز علمی جهان مسئولیت های مهمی داشت، عنوان کرد: تمرکز دکتر چمران بر علم نافع و سودمند بود. چمران با تلاش خود در خارج از کشور در مطلوب ترین وضعیت زندگی دنیوی قرار داشت اما این شهید والامقام مال، احترام و مقام را قله زندگی انسانی نمی دید. برای او عمل کردن به وظیفه انسانی، اوج زیبایی زندگی دنیوی بود.


حجت الاسلام قاضی زاده با بیان اینکه دکتر چمران یک عارف بود، توضیح داد: اگر مناجات های این شهید را مطالعه کنیم متوجه خواهیم شد چگونه انسانی که عرفان نظری نخوانده، چگونه در عرصه عمل خود را از گرداب حوادث و دنیاطلبی نجات داده است.


وی با بیان اینکه عارف خود را نجات می دهد، ادامه داد: عارف خود را نجات می دهد اما شهید چمران چون عمل گرا بود و آمر به معروف و نهی از منکر، جهاد و شهادت را وظیفه خود می دانست، وارد این عرصه شد، خود را زنده کرد و حیات بخش دیگران نیز شد. نمونه این مسئله همسر شهید چمران بود که با تبلیغی زیبا وی را قبل از ازدواج محجبه و متدین کرد و تحولی در زندگی این بانو ایجاد کرد که ایشان مرید دین دکتر چمران شد و شایستگی های بزرگی به دست آورد.


وی با بیان اینکه دکتر چمران می توانست در خارج از کشور بماند و زندگی مرفهی داشته باشد، متذکر شد: دکتر چمران اقدام برای مسلمانان شیعه را وظیفه خود دانست و در حالی که هنوز انقلاب شکل نگرفته بود وارد لبنان شد. لبنان کشوری با ترکیب جمعیتی مسیحی، مسلمانان شیعه و سنی است که مسلمانان سنی و مسیحیان در آن زمان مورد حمایت کشورهای هم کیش بودند اما دولت پهلوی به عنوان دولت کشور شیعه نشین حمایتی از مسلمانان شیعه لبنان نمی کرد.


حجت الاسلام قاضی زاده اضافه کرد: شهید چمران و امام موسی صدر در یتیم خانه های لبنان فعالیت می کردند و در حالی که شیعیان جنوب لبنان در فقر مالی و فرهنگی زندگی می کردند، با تربیت این دو بزرگوار، چنان غنای فرهنگی ایجاد کردند که فرزندان یتیم خانه های آن زمان، از سران جنبش عمل و حزب الله شدند که فخر شیعیان و جامعه عرب گشتند.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه شهید چمران عمل گرا بود، عنوان کرد: این شهید اقدامات خود را از حرف به عمل و آن هم عملی که نه فقط موجب رضایت خود باشد، تسّری داد. دانشمندان دوست دارند تراوشات ذهنی خود را عملی کنند و قله های علم را یکی پس از دیگری فتح کنند اما این دانشمند به دنبال لذت شخصی نبود، بلکه متعهد به عمل به وظیفه بود. چمران یک روز کمک به مردم جنوب لبنان را به عنوان وظیفه بر گزید و در روز دیگر حفاظت از مرز و بوم ایران اسلامی نه به دلیل بلکه بنا به نیاز و ضرورت انتخاب کرد.



حجت الاسلام قاضی زاده در پایان با طرح این سوال که اگر دکتر چمران امروز زنده بود چه وظیفه ای را انتخاب می کرد، پاسخ داد: امروز دشمن در یک عرصه مهم به دنبال وارد کردن ضربه به ایران اسلامی است. برخلاف تصورها، دشمن توان و جرأت نبرد نظامی را ندارد اما در جایی که نقطه قوت آنان بوده و ما از آن غافل شده ایم به دنبال ضربه زنی است و آن عرصه اقتصادی است. دشمن از خلأهای موجود نهایت بهره را برده است. بی شک اگر چمران زنده بود، برای قدرت و اقتدار کشور در این عرصه تلاش می کرد پس وظیفه ما است که در در هر سمت و مسئولیتی در این راه تلاش کنیم.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر