صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۰ - ۰۴ تير ۱۴۰۱
یادداشت/ مهدی فضائلی؛

کار برای دشمن

تحقیقات روانشناسی ثابت کرده است که امید داشتن، برای سلامت انسان مفید است و انسان‌های امیدوار کم‌تر گرفتار بیمارهای روحی و روانی مثل افسردگی و اضطراب می‌شوند.
کد خبر : 666162

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مهدی فضائلی طی یادداشتی نوشت: "خوش بینی" ویژگی افراد مثبت اندیش است اما با "امیدواری" فرق می کند.
انسان خوش بین، از بین گزینه های محتمل پیش رو، به گزینه مثبت اقبال نشان می دهد و وقوع آنرا قوی تر ارزیابی می کند لیکن انسان امیدوار همزمان دارای سه ویژگی مهم است.
فرد صاحب امید اولا" دارای هدف یا اهداف مشخص است. یعنی بدون هدف داشتن امیدواری معنی ندارد.
ثانیا" انسان امیدوار، دارای قدرت اراده است و انگیزه لازم را برای حرکت به سمت هدف دارد.
و سومین ویژگی افراد امیدوار، برخورداری از قدرت یافتن مسیر برای نیل به هدف است.
کسی که امیدوار است، معتقد است که اگر مانعی هم در سر راه رسیدن به هدفش ایجاد شود، می‌تواند مسیر تازه‌ای برای رسیدن به آن هدف پیدا کند.
اگر می خواهید اهمیت "امید" را دریابید و تأثیرش را در زندگی بهتر متوجه بشوید کافی است به تحقیقات انجام شده در این باره مراجعه کنید.
تحقیقات روانشناسی ثابت کرده است که امید داشتن، برای سلامت انسان مفید است و انسان های امیدوار کمتر گرفتار بیمارهای روحی و روانی مثل افسردگی و اضطراب می شوند.
بر اساس همین نوع پژوهش ها، افراد امیدوار برای درمان بیماری های صعب العلاج مانند سرطان نیز به نتایج بسیار خوبی رسیده اند.
و خلاصه اینکه، تحقیقات نشان می دهد که امید نقش بسیار پر رنگی در درمان بیماری دارد.
ویژگی ها و اثربخشی امید، اختصاص به افراد ندارد و جامعه را نیز شامل می شود یعنی جامعه امیدوار نیز جامعه ای است هدفمند و دارای انگیزه و اراده لازم برای رسیدن به اهدافش.
جامعه هدفمند همچنین قدرت مسیریابی را دارد و موانع، آنرا از حرکت باز نمی دارد.
در بحث های حوزه موفقیت گفته می شود:دو روش برای دیدن دنیا وجود دارد؛ بعضی از مردم چیزی را می‌بینند که می خواهند و بعضی دیگر چیزهایی را می بینند که مانع آنها می‌شود تا به چیزهایی که می خواهند برسند.
انسان و جامعه امیدوار، جزو گروه اول هستند و پیوسته آنچیزی را می‌بینند و برای آن تلاش می کنند که می خواهند یا همان هدف.
آثار و پیامدهای امید برای جامعه نیز به همان اندازه آثار مثبت امید برای فرد و بلکه بیشتر است لذا جامعه امیدوار نیز گرفتار افسردگی و دیگر بیماری های روحی و روانی نمی شود و در برابر مشکلات، هر چند هم که سخت باشند، تسلیم نمی گردد و زمین گیر نمی شود.
شاید الآن از این طریق بهتر بتوانیم دوستان و دشمنان خود را بشناسیم!
دشمن ما قطعا" در پی ناامید کردن ماست تا ما را بیمار و زمین گیر کند و دوست ما کسی است که مانع افسردگی و اضطراب و تسلیم شدن ما در برابر مشکلات باشد.
با عنایت به آنچه گذشت، اهمیت و درستی این فراز سخن رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با دست اندرکاران کنگره شهدای جامعه عشایر کشور را بهتر درک می کنیم که: "هر کسی که مردم را از آینده ناامید کند برای دشمن دارد کار میکند؛ چه بداند، چه نداند."


منبع: فارس


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر