صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۲ - ۱۱ تير ۱۴۰۱
برترین‌های نهمین جشنواره فرهیختگان(۲۲)/ دانش‌آموخته دکتری اقتصاد در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

ساز و کار خلق پول‌های مجازی و ریسک و بازده آنها با تأکید بر «بیت‌کوین»

دانش‌آموخته دکتری اقتصاد و برگزیده نهمین جشنواره فرهیختگان گفت: سال‌های اخیر افزایش چشمگیر ارزش رمزارزها از جمله بیت‌کوین توجه بسیاری را در سطح بین‌الملل به خود جلب کرده است.
کد خبر : 665408

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان همزمان با اختتامیه نمایشگاه رویداد ملی «عصر امید» با معرفی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاونان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی و... به کار خود پایان داد.


محمدکاظم صادقیان متولد شهر یزد، دوره کارشناسی را در دانشگاه یزد در رشته مهندسی صنایع گذرانده و تحصیلات تکمیلی خود را در مقطع کارشناسی ارشد در رشته برنامه‌ریزی سیستم‌های اقتصادی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد ادامه داده و پایان‌نامه خود را با موضوع «اثر آزادسازی تجاری بر تورم» به انجام رساند. او سال ۱۳۹۵ دوره دکتری اقتصاد گرایش پول را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه آغاز و سال ۱۴۰۰ از رساله خود با موضوع «تحلیلی بر ساز و کار خلق پول‌های مجازی و ریسک و بازده آنها با تأکید بر بیت‌کوین(ارز رمزنگاری شده) دفاع کرد.




بیشتر بخوانید:


ارائه روش‌های نوین در اندازه‌گیری باقیمانده‌های دارویی مواد غذایی


کتاب «بیماری‌های داخلی در مامایی» منبع درسی مناسب برای دانشجویان


تولید افزودنی‌های صنایع غذایی با مهندسی معکوس




سه مقاله علمی پژوهشی صادقیان با عنوان‌های «خوشه‌بندی سری زمانی بیت‌کوین و سایر رمزارزها بر پایه پروتکل‌های اجماع» (به زبان انگلیسی)، «شناسایی متغیرهای مؤثر بر قیمت رمزارز بیت‌کوین با رویکرد میانگین‌گیری بیزین» و «بررسی همبستگی شرطی پویا و رابطه علیت میان قیمت رمزارزها با تأکید بر نقش ساز و کار خلق و اجماع در آنها» مورد پذیرش و دو مقاله نخست انتشار یافته است. او اکنون با توجه به شرایط شغلی به دنبال توسعه بلاک‌چین و فناوری‌های نوین مالی در استان یزد بوده و با تعدادی از پروژه‌های علمی و فنی در حال اجرا همکاری دارد.


رساله صادقیان با موضوع «تحلیلی بر ساز و کار خلق پول‌های مجازی و ریسک و بازده آنها با تأکید بر بیت‌کوین(ارز رمزنگاری شده) در بخش رساله برتر دکتری نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه حائز رتبه و از وی تجلیل شد.


قیمت رمزارزها با ساز و کار خلق متفاوت از بیت‌کوین و متغیر تعداد رمزارزهای در گردش با ساز و کار مشابه بیت‌کوین و حجم نقدینگی دلار آمریکا بر قیمت بیت‌کوین مؤثر هستند و می‌توان گفت، جفت ارزهای اصلی بازار فارکس که ارزش کمتری در مقایسه با سایر جفت ارزها دارند بر قیمت بیت‌کوین مؤثرند.دانش‌آموخته دکتری اقتصاد - گرایش پول- در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه در تشریح رساله دکتری خود با عنوان «تحلیلی بر ساز و کار خلق پول‌های مجازی و ریسک و بازده آنها با تاکید بر بیت-کوین(ارز رمزنگاری شده) به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: سال‌های اخیر افزایش چشمگیر ارزش رمزارزها از جمله بیت‌کوین توجه بسیاری را در سطح بین‌الملل به خود جلب کرده است. در فاصله سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ تغییر قیمتی بالغ بر ۱۰ هزار برابری آنها، نیاز به بررسی ماهیت این پدیده را بیش از پیش روشن کرده است.


وی توضیح داد: هرچند ویژگی‌های مشترک زیادی میان پول حقیقی با پول مجازی وجود دارد؛ اما ویژگی‌هایی مانند بی‌نیازی به بانک‌ها، رمزارزها را مورد توجه جامعه اقتصادی قرار داده است. این پژوهش(رساله دکتری) پس از توضیح مختصری از ماهیت خلق انواع پول و نحوه خلق رمزارزها به بررسی عوامل مؤثر بر نوسانات قیمت آنها پرداخته و بعد از شناسایی عوامل اصلی، ساز و کار اجماع در رمزارزها به عنوان یک تفاوت اصلی میان آنها با پول حقیقی، مورد بررسی لازم قرار گرفته است.


صادقیان عنوان کرد که پژوهش حاضر بر مبنای رویکرد اقتصادسنجی بیزین و با استفاده از روش‌های متوسط‌گیری بیزین و حداقل مربعات متوسط وزنی و روش خوشه‌بندی سری زمانی و آزمون‌های علیت و همبستگی و با تکیه بر داده سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به بررسی رفتار سری زمانی بیت‌کوین و سایر رمزارزها با ساز و کارهای متفاوت پرداخته است.


دانش‌آموخته دکتری اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه تشریح کرد: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد قیمت رمزارزها با ساز و کار خلق متفاوت از بیت‌کوین و متغیر تعداد رمزارزهای در گردش با ساز و کار مشابه بیت‌کوین و حجم نقدینگی دلار آمریکا بر قیمت بیت‌کوین مؤثر هستند و می‌توان گفت، جفت ارزهای اصلی بازار فارکس که ارزش کمتری در مقایسه با سایر جفت ارزها دارند بر قیمت بیت‌کوین مؤثرند. از طرف دیگر متغیرهای قیمت جهانی طلا و تعداد جست‌وجوی کلمه بیت‌کوین در گوگل بر قیمت آن دارای ضریب معناداری پایینی هستند.


وی ادامه داد: از سوی دیگر نتایج روش خوشه‌بندی سری زمانی نشان می‌دهد، رمزارزهای بیت‌کوین و لایت‌کوین با ساز و کار اثبات کار در یک گروه، رمزارزهای زدکش، ترون، اوبایت، نئو و آیوتا عمدتاً با ساز و کار جدید اجماع در یک گروه و رمزارزهای استلار، مونرو و ریپل با ساز و کار مشابه در یک گروه خوشه‌بندی شده اند. این موضوع نشان می‌دهد سری زمانی قیمت رمزارزها با ساز و کارهای مشابه دارای رفتار مشابهی بوده و در یک خوشه یکسان قرار می‌گیرند.


دانش‌آموخته دکتری اقتصاد در گرایش پول افزود: بخش دیگر نتایج پژوهش نشان می‌دهد رمزارزها با ساز و کار خلق اثبات کار، دارای رابطه همبستگی شرطی پویا در کوتاه مدت و بلندمدت هستند و ضریب همبستگی پویای شرطی رمزارزهای ریپل، نانو و مونرو که دارای ساز و کار خلق اثبات سهام و رمزارزهای ای او اس، ترون و استلار که دارای ساز وکارهای اجماع جدید هستنند در کوتاه مدت معنی‌دار نبوده است؛ اما در بلندمدت از نظر آماری معناداری هستند.



صادقیان یادآور شد: بر اساس دیگر نتایج، میان قیمت رمزارزهای بیت‌کوین، اتریوم، لایت‌کوین و مونرو یک رابطه علیت گرنجری دوطرفه وجود دارد؛ اما در میان قیمت رمزارزهای ترون، استلار، نانو و ریپل که ساز و کار اجماع جدیدتری در مقایسه با سایر رمزارزها دارند، رابطه علیت گرنجری عمدتاً به صورت یکطرفه است.


برگزیده نهمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: نتایج نشان می‌دهد با بررسی فرضیات تحقیق و نتایجی که به دست آمده است، می‌توان بیان کرد که متغیرهای قیمت لایت‌کوین، ریپل، دش، مونرو، زدکش و نئو که عمدتاً ساز و کار خلق آنها تفاوت‌های اساسی با ساز و کار بیت‌کوین دارند (دارای ساز و کار اثبات سهام و یا نوع جدید اثبات کار) اثر بیشتری بر نوسان قیمتی بیت‌کوین داشته‌اند. تعداد رمزارزهای لایت‌کوین، تتر و اتر که هر سه ساز و کاری مانند بیت‌کوین و از نوع اثبات کار دارند نیز بر قیمت بیت‌کوین موثر هستند؛ اما متغیر تعداد رمزارزهایی که ساز و کار متفاوت با بیت‌کوین دارند اثر معنی‌داری بر قیمت بیت‌کوین نداشته‌اند.




بیشتر بخوانید:


مجموعه فازی حجمی و کاربرد آن در بهینه‌سازی


سهم کم پژوهش در بودجه ورزش کشور




وی در توضیح نتایج پژوهش خود اضافه کرد: درباره اثر معنی داری جفت ارزهای بازار فارکس بر قیمت بیت‌کوین می‌توان گفت که ارزهای کم ارزش این بازار از جمله دلار به دلار کانادا، دلار به دلار استرالیا و دلار به دلار نیوزیلند بر قیمت بیت‌کوین اثر بالاتری در مقایسه با ارزهای پرارزش‌تر ازجمله جفت ارزهای دلار به یورو و یا دلار به فرانک سوئیس دارند. از سوی دیگر اثر معنی‌داری حجم نقدینگی دلار آمریکا بر قیمت بیت‌کوین مثبت است.


دانش‌آموخته دکتری اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه ادامه داد: از طرف دیگر متغیرهای تعداد رمزارز بیت‌کوین، قیمت جهانی طلا و تعداد جست‌وجوی کلمه بیت‌کوین بر قیمت آن دارای ضرایب معناداری پایینی بوده و حضور آنها در مدل پیشنهاد نمی‌شود. با روش‌های خوشه‌بندی نیز مشخص شده است رمزارزها با الگوریتم‌های اجماع در گروه‌های خاصی قرار می‌گیرند و رفتارهای یکسانی در طول زمان از خود نشان می‌دهند.


انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر