صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۳ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۱
سعادت در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

پیشگیری از حمله‌ سایبری روبات‌ها با طراحی سیستم بومی

مدیرعامل یک شرکت فعال در حوزه امنیت سایبری گفت: حمله‌های سایبری مبتنی بر روبات آسیب گسترده‌ای به سیستم‌های مورد استفاده کاربران می‌زند که با بهره‌گیری از سامانه‌ای بومی میزان خطر را تا حد قابل توجهی کاهش دادیم.
کد خبر : 664305

وحید سعادت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بیش از دو سال از آغاز فعالیت استارت‌آپ آرکپچا می‌گذرد و با توجه به بازخوردهای مختلفی که از بازار گرفتیم سرویس‌های خودمان را راه‌اندازی کردیم. بر همین اساس نیازهای بازار را با دقت شناسایی و کسب و کار خودمان را توسعه دادیم. هم اکنون ۸ نفر در این استارت‌آپ در حال فعالیت هستند و برنامه‌های خود را به صورت گروهی پیش می‌بریم. به زبان ساده این شرکت در حال ارائه یک نرم‌افزار آنلاین است که از حمله‌های مبتنی بر روبات جلوگیری می‌کند. مهندسان این شرکت حمله‌های مبتنی بر روبات را شناسایی و ردیابی کرده و از آسیب رسیدن به سیستم کاربران جلوگیری می‌کنیم. به عنوان مثال فرم‌های ورود و نظرسنجی که به صورت گسترده‌ای در وب استفاده می‌شوند آسیب‌پذیر هستند و روبات‌ها امکان آلوده‌سازی چنین فایل‌هایی را دارند.


وی افزود: اگر سیستم مورد استفاده کاربران به سرویس محافظ روبات تجهیز نشده باشد روبات به سرعت سیستم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تعدادی از این روبات‌ها توسط شرکت‌های فناوری و به منظور ایجاد عقب‌ماندگی در شرکت‌های رقیب طراحی و ارسال می‌شود. چنین روبات‌هایی به سرور شرکت‌های رقیب نفوذ کرده و اطلاعات ذخیره شده در این سرورها را به سرقت می‌برند. مورد دیگری که با استفاده از روبات‌ها صورت می‌گیرد تقلب در تبلیغات کلیکی است. به این صورت که کاربر روی تبلیغی خاص کلیک می‌کند و پس از این کلیک در فرایندی بی‌انتها و بی‌معنی قرار می‌گیرد یا سیستم او آلوده می‌شود.


مدیرعامل یک شرکت فعال در حوزه امنیت سایبری بیان کرد: در فرایندهایی نظیر ثبت‌نام برای خرید خودرو برای اینکه عملیات پر کردن اطلاعات توسط کاربران واقعی صورت بگیرد و سامانه به صورت خودکار اطلاعات را وارد نکند نیاز به سرویس تشخیص روبات است. هم اکنون اغلب شرکت‌های ایرانی برای تأمین امنیت خود از سرویس‌های خارجی نظیر خدمات گوگل استفاده می‌کنند حال آنکه این شرکت موارد امنیتی برای محافظت از حریم خصوصی را رعایت نمی‌کنند و حتی گوگل اطلاعات کاربران را به سرقت می‌برد. این یکی از چالش‌های بزرگ کشور است که کوشیده‌ایم آن را برطرف کنیم و راه‌حل برای آن ارائه دهیم. خدماتی که در حال ارائه آن هستیم هیچ نمونه داخلی ندارد و همچنین مزیت‌های مهمی نسبت به سرویس‌های خارجی نیز دارد.


سعادت ادامه داد: اگرچه به منظور تأمین امنیت سیستم‌های داخلی طراحی شبکه‌ای بومی ضروری است ولی چنین اقدامی نباید با محدودیت دسترسی به وب و خدمات بین‌المللی همراه باشد. بسیاری از سرویس‌های آنلاین کنونی نیاز روزمره مردم هستند و قطع دسترسی به آن‌ها قابل تصور نیست. از همین رو این شرکت هم تمرکز خود را بر قطع ارتباطات بین‌المللی نگذاشته است و نمی‌گوییم فقط به خاطر اینکه سرویس آرکپچا سرویسی بومی است از آن استفاده کنید. یعنی به هیچ عنوان بومی بودن را مزیت رقابتی خود معرفی نمی‌کنیم. این سرویس به صورت نسخه حرفه‌ای ارائه می‌شود و تمام پشتیبانی‌های لازم را از کاربران می‌کنیم. مواردی از قبیل «محافظت شده توسط گوگل» یا «من یک روبات نیستم» امکانات حداقلی است که نمی‌تواند امنیت کاربران را تضمین کند و این شرکت سرویس محافظت از حمله روبات‌ها را کاملا سفارشی‌سازی کرده است و به جای اضافه کردن لوگو یا ابزاری خاص در صفحه با امکاناتی ویژه از حمله روبات‌ها جلوگیری و کاربر واقعی را از روبات تشخیص می‌دهد.


انتهای پیام/۴۱۴۴

انتهای پیام/

ارسال نظر