ارز ترجیحی بلای جان اقتصاد کشور شد/جلوی ضرر را از هرجا میگرفتیم نفع بود
رحمتالله نوروزی، در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد کلان و بودجه خبرگزاری آنا، از تصمیم دولت برای حذف ارز ترجیحی قاطعانه حمایت کرد: ارز ترجیحی تصمیم اشتباهی بود که دولت قبل آن را اتخاذ کرد و با بیتدبیری خود به اساس و زندگی مردم خسارات محض وارد کرد. وی افزود: ارز ترجیحی به بلای اقتصاد ایران تبدیل شده و جلوی ضرر را از هرکجا میگرفتیم، منفعت بود. پس نباید دولت را در حذف ارز ترجیحی سرزنش کرد. اتفاقاً دولت آقای رئیسی دولت مردمی و فسادستیز است و به خوبی به بسترهای فسادزایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی فراهم کرده بود، پی برده و سریع بساط چنین بسترهایی را برچید.
نماینده مردم علیآباد کتول در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید قبول کنیم که ذات و نفس ارز ترجیحی فسادزا و رانتزا بوده و نمیدانم واقعاً چرا قبول نمیکنیم که ذاتش ایراد و اشکال داشته است. شاید برخی بر اساس باورها و تحلیلهایشان نسبت به شیوه حذف ارز ترجیحی انتقاداتی را داشته باشند اما همه نسبت به فسادزا و رانتزا بودن ارز ترجیحی شک و شبهه ندارند و قبول دارند که ارز ترجیحی بسترساز فساده بوده و باید حذف میشد.
نوروزی با اشاره به نقش حذف ارز ترجیحی بر معیشت و قدرت خرید مردم گفت: با حذف ارز ترجیحی قیمتها افزایش پیدا کرده و این طبیعی است چون اصلاحات اقتصادی انجام شده و دولت منشأ رانت را اصلاح کرده است، اما اگر دولت به خوبی رویه را مدیریت کند، میتواند اثرات تورمی آن را مهار و به مرور زمان قدرت خرید مردم را افزایش دهد و از آن به عنوان یک فرصت برای کاهش فساد و افزایش رشد اقتصادی بهره ببرد.
نماینده مردم علیآباد در مجلس شورای اسلامی همچنین اشاره کرد: باور دولت بر این است که نباید آرد مواد خوراکی مانند بیسکویت یا ماکارونی از محل یارانهها تأمین شود اما در مقابل دولت خود را موظف به تأمین یارانه نان میداند و به همین جهت کارتی را در اختیار افراد قرار خواهد داد تا با آن نان یارانهای خریداری کنند.
نوروزی با بیان اینکه قرار بر این است دولت ۹ میلیارد دلار برای مدیریت حذف ارز ترجیحی بگیرد تا از طریق آن کارهای زیربنایی انجام شود، گفت: قطعاً بدون اقدامات زیربنایی حذف ارز ترجیحی اشتباه است و دولت هم این را به خوبی میداند و به همین دلیل بدون اقدامات زیربنایی ارز ترجیحی را حذف نکرده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: حذف ارز ترجیحی زمانی اثربخش است که از اقشار کمدرآمد حمایت بسیاری به عمل آید و حتی یکی از شروطی که مجلس با رعایت آن موافقت به حذف ارز ترجیحی کرده، همین است.
نوروزی درباره کالابرگ الکترونیک گفت: به باور من کالابرگ الکترونیک روش مناسبتری برای حمایت از اقشار ضعیف است و توزیع یارانه نقدی به نفع طبقات ضعیف نیست و در ادامه منجر به تورم گرانی بیشتر خواهد شد.
انتهای پیام/
دانلود فایلانتهای پیام/