صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۴ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۱
در رتبه‌بندی سال ۲۰۲۲؛

دانشگاه علوم پزشکی ایران در رتبه اول شاخص سلامت و رفاه «تایمز»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، کسب رتبه نخست در شاخص سلامت و رفاه رتبه‌بندی تاثیر تایمز ۲۰۲۲ را برای این دانشگاه افتخاری برای همه ایرانیان دانست.
کد خبر : 664131

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه علوم پزشکی ایران، عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در یادداشتی به مناسبت کسب مقام نخست جهان از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران براساس نظام رتبه‌بندی تاثیر تایمز (۲۰۲۲ Times Impact Rankings) این افتخار ملی و جهانی را به رهبر معظم انقلاب، دولت سیزدهم، وزیر بهداشت، کادر درمان و بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و به خصوص خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی ایران و مردم ایران تبریک گفت.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در این یادداشت نوشت: «افتخار ملی و جهانی دیگری به لیست تقویم علمی ایرانیان اضافه شد. جامی شاعر همه‌چیزدان ایرانی چه خوش سروده است؛ ز دانش شود کار گیتی به ساز _ ز بی دانشی کار گردد دراز؛ این بیت مصداق تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سال ۱۴۰۱ است که ایشان دغدغه‌مند برای رونق پیشرفت ایران و ایرانی از راه رشد علم و دانش‌بنیان است و چه نیکو که دانشگاه علوم پزشکی ایران، یکی از بانیان این مسیر به اعتبار جهانی شده است.


بی‌شک ضرب‌المثل معروف (درخت هرچه پربارتر، افتاده‌تر) مصداق تلاش و مجاهدت‌های پزشکان، پرستاران، اساتید و دانشجویان، کادر درمان و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران است که همیشه آرام و بدون هیاهو بیشترین تعداد خدمت در نظام سلامت را براساس پوشش جمعیتی پایتخت ایران ارائه می کنند. دانشگاه علوم پزشکی ایران در طول چهار سال گذشته، به‌عنوان نخستین و برترین دانشگاه خاورمیانه در نظام رتبه‌بندی تایمز بوده و کسب مقام برتر رتبه‌بندی تاثیر تایمز ( ۲۰۲۲ Times Impact Rankings) در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی، خدمات جامعه‌محور در شهرستان‌ها و مناطق روستایی محروم، خدمات‌رسانی به مهاجرین بدون هیچ تبعیض و تلاش برای ارتقای سطح سواد سلامت جامعه، خدمتی بوده که از راه علم محقق شده است و رباعی زیبای شیخ بهایی (جز علم طلب مکن تو اندر عالم - چیزی که تو را ز غم رهاند، علم است) مصداق آن است.


بی‌شک دانشگاه علوم پزشکی ایران با حفظ این جایگاه برتری در جهان، باید برای برطرف کردن کم و کاستی‌ها مبتنی بر نیاز جامعه، تلاش دوچندان کند تا مصداق این بیت نباشد (دعوی مکن که برترم از دیگران به علم - چون کبر کردی از همه دونان فروتری). کسب مقام برتر در رقابت با هزار و ۱۰۰ دانشگاه از ۱۰۶ کشور دنیا نشان از هدف‌گذاری دانشگاه علوم پزشکی ایران است که سه هدف و شعار معروف دارد: دانشگاه نسل سوم، دانشگاه پاسخ‌گو و تربیت دانش‌آموخته خلاق.


همکاری جمعی واحدهای مختلف دانشگاه علوم پزشکی ایران برای کسب این دستاورد بزرگ، ستودنی است و با کسب این افتخار ملی و جهانی، تمام تلاش اعضای این دانشگاه برای ارتقای خدمات جامعه‌محور و پیشرفت علمی در عرصه های ملی و بین‌المللی با انگیزه دوچندان ادامه خواهد داشت.»



مهدی مقتدایی، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به کسب رتبه برتر دانشگاه در رتبه‌بندی تاثیر تایمز گفت: در آخرین رتبه‌بندی تاثیر تایمز ۲۰۲۲ میلادی در زمینه شاخص سلامت و رفاه و ارائه خدمات بهداشتی به مردم، دانشگاه علوم پزشکی ایران موفق شد در بین بیش از هزار و ۴۰۰ دانشگاه حاضر در این رتبه‌بندی از ۱۰۶ کشور دنیا، از میان هزار و ۱۰۰ دانشگاه رتبه‌بندی شده، مقام برتر را در جهان کسب کند.


وی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین و جدیدترین رتبه‌بندی در دنیا، رتبه‌بندی «تاثیر» تایمز است که میزان تاثیر فعالیت‌های دانشگاه‌ها در جامعه و برای حرکت و دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل می‌سنجد و کشورها موظف هستند تا سال ۲۰۳۰ میلادی، گزارش اقدامات انجام شده برای تحقق این ۱۷ هدف جهانی را ارائه دهند.


به گفته مقتدایی، بیشتر این اهداف شامل مسائل بهداشت و سلامت، زیست محیطی، رفاهی، مسائل جمعیت و سالمندی، مصرف انرژی و توسعه شهری است و شاخص سلامت و رفاه جزو سومین و از مهم‌ترین اهداف توسعه پایدار سازمان ملل است.


وی با بیان اینکه در طول چهار سال گذشته، دانشگاه علوم پزشکی ایران به‌عنوان نخستین و برترین دانشگاه خاورمیانه در این رتبه‌بندی بوده است، افزود: در رتبه‌بندی تاثیر تایمز (۲۰۲۲ Times Impact Rankings)، دانشگاه علوم پزشکی ایران علاوه‌بر کسب رتبه برتر در شاخص سلامت و رفاه، موفق به کسب رتبه هفتم در زمینه کیفیت آموزش ارائه شده در سطح جامعه شد.


معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به جمعیت گسترده تحت پوشش دانشگاه؛ تلاش در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی، ارائه خدمات جامعه‌محور در شهرها، شهرستان‌ها و مناطق روستایی محروم تحت پوشش، خدمات‌رسانی به مهاجرین در مناطق تحت پوشش بدون هیچ تبعیض و تلاش برای ارتقای سطح سواد سلامت جامعه، حمایت‌های ریاست دانشگاه و تلاش دلسوزانه خانواده بزرگ دانشگاه را از مهم‌ترین دلایل کسب این موفقیت دانست و یاد آور شد که این دانشگاه مفتخر است خدمات سلامت و رفاه را در مناطق کم برخوردار ارائه دهد.


مقتدایی از همکاری جمعی واحدهای مختلف و حمایت رئیس دانشگاه برای کسب این دستاورد بزرگ، تقدیر کرد و افزود: تمام تلاش خود را برای ارتقاء خدمات جامعه‌محور و پیشرفت دانشگاه علوم پزشکی ایران در عرصه های ملی و بین‌المللی به‌کار خواهیم گرفت.


گفتنی است، رتبه‌بندی تأثیرات دانشگاه‌ها برای اولین‌بار سال ۲۰۱۹ از سوی نظام رتبه‌بندی بین‌المللی تایمز انجام شد. تایمز در این رتبه‌بندی دانشگاه‌ها را بر اساس اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) ارزیابی می‌کند. اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد ۱۷ مورد است که مؤسسه تایمز برای این رتبه‌بندی از آن‌ها استفاده کرده است.


شاخص‌های اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) شامل ۱۷ شاخص؛ ۱_ بدون فقر، ۲_ بدون گرسنگی، ۳_ سلامتی و رفاه خوب، ۴_ آموزش با کیفیت، ۵_ برابری جنسیتی، ۶_ آب تمیز و بهداشتی، ۷_ انرژی مقرون به صرفه و پاک، ۸_ کار شایسته و رشد اقتصادی، ۹_ صنعت، نوآوری و زیرساخت، ۱۰_ کاهش نابرابری، ۱۱_ شهرها و جوامع پایدار، ۱۲_ مصرف و تولید مسئولانه، ۱۳_ اقدامات آب و هوا، ۱۴_ زندگی در زیر آب، ۱۵_ زندگی در خشکی، ۱۶_ صلح، عدالت و نهادهای قوی و ۱۷_ مشارکت برای اهداف است.


انتهای پیام/۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر