ذبح منافع ملی با روش غلط سران ورزش ایران/ پردهها کنار رفت و اختلافات علنی شد
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، روز گذشته اتفاقات عجیب و غریبی در ورزش ایران رخ داد که نشان از اختلاف علنی سران ورزش با یکدیگر است. برای اولین بار در تاریخ ورزش کشور، انتخاباتی برگزار شد که قرار بر برگزارنشدن آن بود روز گذشته با مخالفت وزارت ورزش و جوانان ولی با حضور نماینده کمیته ملی المپیک انتخابات فدراسیون سوارکاری برگزار شد!
انتخابات فدراسیون سوارکاری بدون سر و صدا روز گذشته برگزار و مسعود خلیلی همچنان بهعنوان رئیس این فدراسیون ابقا شد. البته این فدراسیون حواشی زیادی دارد و حتی برخی ابهامات داخلی از جمله واردات اسب و عدم رعایت حقوق مالکان، گزارشات متعارض در خصوص نتایج آزمایشهای دوپینگ، عملکرد آزمایشگاه های مربوطه و ... محورهای تحقیق و تفحص از فدراسیون سوارکاری در مجلس شواری اسلامی شده بود. اما هفته گذشته زمانی که دو نفر از نامزدهای پست ریاست این فدراسیون با اعتراض خود نگاهها را به سمت انتخابات این فدراسیون بردهاند. آنها به عدم اطلاع دیرهنگام از تایید صلاحیتشان و همچنین عدم دریافت به موقع دعوت نامه حضور در مجمع اعتراض کردهاند و در مکاتبهای که با سیدمحمدپولادگر معاون وزیر ورزش، خواستار تعویق مجمع انتخابات فدراسیون سوارکاری شدهاند.
در نهایت کمتر از ۲۴ ساعت مانده به زمان برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری، وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر لزوم رسیدگی به ادعاها و شکایتهای واصله از تعویق ۱۰ روزه انتخابات خبر داد. موضوعی که خیلی دیر اعلام شد و به محلی برای انتقاد به وزارت ورزش و جوانان بدل شد؛ چرا که تعداد زیادی از روسای هیئتها بلیت تهیه کرده بودند و حتی محل اسکان آنها هم رزرو شده بود تا در مجمع انتخابات فدراسیون سوارکاری حضور پیدا کنند و با تعویق این مجمع هزینههای زیادی روی دست ورزش کشور میگذارد. اینکه وزارت ورزش و جوانان خواستار رسیدگی به ادعاها و شکایتها واصله شده نکته قابل توجهی است اما شائبه مهندسی بودن انتخابات فدراسیون سوارکاری از مدتها قبل مطرح شده و دو نامزد پست ریاست فدراسیون سوارکاری در تاریخ ۱۶ خردادماه به وزارت ورزش نامه نوشتهاند و خواستار رسیدگی به این موضوع بودند اما چرا درست یک روز مانده به برگزاری مجمع، وزارت ورزش و جوانان تصمیم به لغو مجمع میگیرد؟! آیا بهتر نبود وزارت ورزش و جوانان در این خصوص بهتر برنامهریزی میکرد؟!
با این حال با وجود اعلام تعویق انتخابات، مجمع انتخاباتی این فدراسیون در سالن جلسات کمیته ملی المپیک برگزار و مسعود خلیلی دوباره برای چهار سال بهعنوان رئیس انتخاب شد. نکته قابل تأمل این مجمع انتخاباتی، همراهی کمیته ملی المپیک بود. در واقع با وجود اینکه وزارت ورزش و جوانان از تعویق ۱۰ روزه این مجمع خبر داده بود، طاهره طاهریان نایبرئیس کمیته ملی المپیک در مجمع انتخابات فدراسیون سوارکاری حاضر شد و به این جلسه رسمیت داد! ضمن اینکه حتی طبق معمول قرار بود انتخابات فدراسیون سوارکاری در سالن فارسی هتل آکادمی ملی المپیک برگزار شود اما پس از مخالفت وزارتیها، اعضای مجمع راهی ساختمان کمیته ملی المپیک شدند و بدون حضور نماینده وزارت و با مخالفت آنها انتخابات را برگزار کردند.
پس از این اتفاق صحبت از اختلاف وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به میان آمد؛ موضوعی که روز گذشته هم با عنوان رانده شدگان سواریکاری در کمیته ملی المپیک و تقابل دو نهاد ورزش در خبرگزاری آنا منتشر شد. این صحبتها باعث شد تا طاهریان نایبرئیس کمیته ملی المپیک و فرد حاضر در مجمع فدراسیون سوارکاری نسبت به آن واکنش نشان دهد و در این رابطه گفت: من روز گذشته تا آخرین ساعات پیگیر برگزاری مجمع بودم و هیچ نامهای مبنی بر عدم برگزاری مجمع به کمیته ارسال نشد. به همین خاطر بعد از اینکه از کمیته ملی المپیک استعلام گرفتم در انتخابات حضور پیدا کردم ولی از وزارت ورزش نمایندهای در مجمع حضور نداشت.خوشبختانه همیشه انسجام بسیار زیادی بین کمیته و وزارت ورزش وجود داشته و شخص صالحی امیری به این موضوع اعتقاد دارد. اگر وزارت ورزش به کمیته ملی المپیک نیز نامه ارسال میکرد، نماینده کمیته قطعاً در این مجمع شرکت نمیکرد. چون هیچ نامهای از سوی وزارت ورزش به دستمان نرسید ما نیز مشکلی در برگزاری مجمع ندیدیم و در آن شرکت کردیم.
وزارت ورزش رودروی کمیته ملی المپیک
پس از برگزاری انتخابات پرچالش سوارکاری و حضور نماینده کمیته ملی المپیک با وجود مخالفتهای وزارت ورزش، این بار وزارتیها وارد عمل شدهاند و در جلسه عصر روز گذشته که با حضور حسین المسلم، دبیرکل شورای المپیک آسیا و رئیس فدراسیون جهانی شنا و حیدر فرمان، رئیس انجمن بینالمللی کوراش و مدیر بازیهای آسیایی و دپارتمان ورزش شورای المپیک آسیا و رؤسای فدراسیونها در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شد حضور پیدا نکردند. در واقع وزیر ورزش و جوانان بهعنوان عالیترین مقام ورزش در این جلسه غایب بود و حتی معاونان و مدیران ورزش هم در این جلسه حضور پیدا نکردندتا شائبه اختلاف و درگیری این دو نهاد مهم ورزش بیش از پیش مطرح شود.
وزارت ورزش در فکر تلافی؟
غیبت وزیر ورزش و معاونانش در جلسه دیدار با حسینالمسلم این موضوع را به ذهن میآورد که دلیل غیبت وزیر و معاونانش در این جلسه به ارتباط به برگزاری مجمع فدراسیون سوارکاری توسط کمیته ملی المپیک نبوده، موضوعی که تا به الان کسی نه آن را رد و نه تأیید کرده است! با این حال این اتفاق چهره خوبی از ورزش کشور نشان نمیدهد و حتی ممکن است این تصور را به وجود بیاید که مسئولان ورزش منافع ملی را ذبح کردهاند که قطعاً پیامدهای خوبی برای ورزش ایران نخواهد داشت.
جلسه حسینالمسلم با روسای فدراسیونهای ورزشی فرصتی مناسب برای مطرح کردن خواستههای ورزش ایران از مقامات ارشد ورزش در قاره آسیا بود که وزیر ورزش و جوانان به راحتی آن را از دست داد. روز گذشته در این جلسه مسائلی همچون تخصیص میزبانی رقابتهای بزرگ در آسیا، کسب کرسیهای اصلی در ورزش قاره و همچنین چالشهایی که ورزش ایران به واسطه تحریمها با آن روبهرو است مطرح شد اما این مطالب مهم و حساسی در شرایطی عنوان شد که وزیر ورزش ایران در این جلسه حضور پیدا نکرد.
به نظر میرسد آتش اختلاف کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش همچون سالهای گذشته شعلهور شده است و این موضوع با انتخابات کمیته ملی المپیک در تاریخ ششم شهریورماه بیارتباط نیست. البته هنوز این دو نهاد ورزش به مسائل پیشآمده هیچ واکنشی نشان ندادند اما همگان به خوبی میدانند در سالهای گذشته اختلاف این دو نهاد ورزش تا چه اندازه آسیب زد و امیدواریم این بار اگر اختلاف نظری هم هست خیلی زود مرتفع شود و به مسائل دیگر کشیده نشود در غیر این صورت اتفاقات ناگواری در انتظار ورزش ایران خواهد بود.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/