صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۹ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۴
در کارگاه «پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند» واحد علوم و تحقیقات تاکید شد

لزوم استفاده مادران در دوره بارداری و شیردهی از پروبیوتیک‌ها

کارگاه «پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند» با سخنرانی پروفسور Seppo Salminen از کشور فنلاند در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
کد خبر : 66246

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، استاد دانشگاه فنلاند در این کارگاه با تاکید بر لزوم استفاده مادران در دوره بارداری و شیردهی از پروبیوتیک‌ها گفت: «بهتر آن است که مادران به طور طبیعی نوزادان خود را متولد کنند تا بتوانند پروبیوتیک‌های سودمند را از طریق شیر خود به نوزادان منتقل کنند.»


پروفسور سپو سالمینن (Seppo Salminen) استاد دانشگاه Turke فنلاند با تاکید بر اهمیت پروبیوتیک‌ها و نقش آن در بهبود سلامت غذایی بر لزوم استفاده مادر از پروبیوتیک‌ها در دو دوره مهم بارداری و شیردهی تاکید کرد و گفت: «پروبیوتیک‌ها از فراورده‌های تخمیری شیر و سبزیجات به دست می‌آیند. هدف از آنها سلامت و بهبود سلامت است.»


وی ادامه داد: «نکته مهم در این فراوری گرفتن عوارض مخرب بر سلامتی انسان از باکتری‌هاست و در این فرایند به دنبال باکتری‌های لاکتیکی هستند. میکروارگانیسم‌ها از دو راه جفت به جنین و شیرمادر به نوزاد منتقل می‌شوند که حتی این میکرو ارگانیسم‌های منتقل شده در زمان شیردهی به نوزاد به بخش‌هایی از حلق نوزاد مربوط می‌شود.»


استاد دانشگاه فنلاند افزود: «شرایط بدنی مادر قبل از بارداری از قبیل چاقی یا لاغری فلور میکروبی متفاوتی رو ایجاد خواهد کرد که خود این عامل تعیین کننده چاقی یا لاغری نوزاد است و نخستین منبع پروبیوتیک شیر مادر است که باعث ازبین رفتن باکتری‌های بیماری زا شده و تاثیر سلامت بخش دارد.»


سالمینن با بیان اینکه راه‌های انتقال باکتری‌ها به نوزاد پوست بدن مادر، باکتری‌های درون شیر، باکتری‌های دهن نوزاد و حتی دستگاه گوارش است، ادامه داد: «زمانی که مادر سزارین می‌کند، ترکیب میکروبی شیر تغییر کرده که این تغییر در زمان شیردهی نیز باقی می‌ماند.»


وی تصریح کرد: «اگر در دوره شیرخوارگی نوزاد تنوع باکتری زیاد باشد، احتمال گرفتن حساسیت بالاست.»


استاد دانشگاه فنلاند خاطرنشان کرد: «بعضی ترکیبات سنتزی و ضد میکروبی مواد غذایی و روش‌های نگهداری فراورده‌ها همچنین ترکیبات دارویی و انتی بیوتیک‌ها روی فلور میکروبی تاثیرگذار است.»


وی اظهار کرد: «پروپیوتیک‌ها در دوره پیری نیز از بروز برخی ویروس‌ها جلوگیری می کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر