صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۲ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

کالابرگ و یارانه نقدی ترکیبی داده شود/ سهم کمتر از ۴۰درصدی مردم از ارز ترجیحی

کارشناس اقتصادی گفت: پرداخت یارانه و اعطای کالای برگ به صورت ترکیبی در کنار هم لازم است که صورت بگیرد زیرا نوع کالاها با یکدیگر متفاوت بوده است و لازم است بر اساس نوع کالا یارانه یا کالا برگ تخصیص شود.
کد خبر : 662155

عبد المجید شیخی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد کلان و بودجه خبرگزاری آنا با بیان اینکه از سال ۱۳۸۹ طرح هدفمندی یارانه ها جایگزین پرداخت غیر مستقیم معرفی شد، اظهار کرد: این طرح به دلایلی همچون عدم اجرای مناسب ، مسابقه تورم ،بی محلی دولت نسبت به روز کردن پرداختی ها با شکست مواجه شد.


وی با بیان اینکه در شرایط فعلی یک مسابقه تورمی حاکم است،اذعان کرد:در واقع تمام بازاریان فکر می کنند که باید اجناس خود را با نرخ گران تری به فروش برسانند و در این راستا بین بازاریان یک رقابت هیجانی برقرار شده که سبب افزایش بی رویه قیمت ها شده است . در بازار پدیده انتظار بیش از حد تورمی به وجود آمده است ، در واقع دولت با حذف ارز ترجیحی و پرداخت مستقیم یارانه از گرانی کالاهای ارز جلوگیری می کند اما هنوز نتوانسته اثرات غیرمستقیم این ارز را کنترل کند


کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اقدام دولت سبب شد که التهاب تورمی کاهش یابد،اذعان کرد:در واقع تورم نقطه به نقطه کاهش یافت و سبب شد که نرخ ارز ثابت بماند.


وی با بیان اقدام دولت در حذف ارز ترجیحی سبب اعتماد سازی در جامعه شد،خاطر نشان کرد: به دلیل جنگ اوکراین و روسیه بر خلاف گذشته اقتصادان‌ها مایل به حذف ارز ترجیحی هستند، چرا که برآورد شده کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت می کردند در پنج سال گذشته حدود۳۰۰ درصد افزایش قیمت داشتند.


کارشناس اقتصادی اذعان کرد:عملا کالاهایی که هزینه نهاده‌ها و قیمت تمام شده آنها ثابت بود اما با این حال این کالا ها با رشد قیمت سه برابری دست مردم می رسید از این جهت حذف این ارز ضروری بود.


شیخی با بیان اینکه کمتر از ۴۰درصد ارز۴۲۰۰تومانی نصیب سفره مردم می‌شد ،گفت: با توجه به اینکه تفاوت نرخ کالاهای یارانه ای در ایران با سایر کشورهای علی الخصوص کشورهای همسایه زیاد است و چند برابر شده لذا قاچاق وخروج کالاهای ارز یارانه ای و ترجیحی در سال‌های اخیر افزایش یافت.


وی افزود: پیش بینی می‌شد با ادامه این روند حتی سهم ۴۰ درصدی که نصیب سفره مردم می‌شد حذف شود و فقط قاچاقچیان از این قانون سود ببرند و این امر تاثیر به سزایی برافزایش هزینه‌های کنترل دولت داشت.


کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به تغییرات و افزایش برخی قیمت ها در روزهای اخیر،اظهار کرد: این تغییرات هیجانی وموقتی است و عملا دولت باید با ایجاد طرح‌هایی تورم را کنترل و متوقف کند.


وی با بیان اینکه در حال حاضر به یک نهضت ملی توقف تورم نیاز داریم،تصریح کرد:لازمه این کار عزم جدی دولت و دعوت از عموم مردم برای کنترل ‌و کاهش قیمت است و در واقع دولت نباید اجازه دهد که قیمت‌ها افزایش یابد.


کارشناس اقتصادی تاکید کرد:آگاه باشید که اگر هیچ فردی و بازاری نسبت به افزایش قیمت اقدام نکند؛ قیمت‌ها نه تنها افزایش نمی یابد، بلکه احتمال دارد که کاهش یابد و یا برای زمان طولانی ثابت بماند اما در حال حاضر این باور وجود ندارد و اکثر تولیدکنندگان اقدام به گران کردن قیمت های خود می کنند.


شیخی با بیان اینکه کاهش تورم و قیمت محصولات راه را بر بنیان تولید داخلی باز می کند،اظهار کرد: دولت باید عرصه را برای فعالیت دلالی،سفته بازی محدود و منع کند و اعتبارات بانکی را به سمت فعالیت‌های حقوقی سوق دهد.


کارشناس اقتصادی بیان کرد: پرداخت یارانه و اعطای کالای برگ به صورت ترکیبی در کنار هم لازم است که صورت بگیرد زیرا نوع کالاها با یکدیگر متفاوت بوده است و لازم است بر اساس نوع کالا یارانه یا کالا برگ تخصیص شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر