صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۰ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
رویداد«عصر امید»/ ۲۳۸

ایده‌ای که «آتلیه» معماری را احیا می‌کند

مدیرگروه تحصیلات تکمیلی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز گفت: با ایده «آتلیه» به دنبال احیای آتلیه معماری هستیم.
کد خبر : 661814

هادی کشمیری در حاشیه رویداد عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در مصلای تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: نام ایده ما «آتلیه» است و هدفمان هم احیای آتلیه معماری است. قبلاً در معماری‌، آتلیه مفهوم واقعی و کیفیت خوبی داشته است؛ اما اکنون آتلیه کمرنگ شده و در این ایده قصد داریم دوباره آتلیه را احیا کنیم. با کمرنگ شدن آتلیه، خرید و فروش پروژه‌ها زیاد دیده می‌شود و این موضوع به کیفیت معماری کشور آسیب وارد کرده است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و مدیرگروه تحصیلات تکمیلی معماری با معرفی ایده خود و خدماتی که ارائه می‌دهد، اظهار کرد: به دنبال پلتفرمی هستیم که خدمات را در قبال خدمات ارائه بدهد. در واقع دانشجویان در این پلتفرم مانند آتلیه قدیم که سال‌بالایی‌ها به سال‌پایینی‌ها در ایده‌پردازی کمک می‌کردند، شرایطی فراهم شود که بدون مبادلات ریالی این تبادل اتفاق بیفتد، در واقع به نوعی تبادل دانشجو با دانشجو باشد.


کشمیری ادامه داد: در این پلتفرم همین ایده اتفاق می‌افتد و خدمات در قبال خدمات است و ریالی جابه‌جا نمی‌شود. در کنار آن یک قابلیت دیگر هم در پلتفرم هست که مشابهت‌یابی می‌کند. یعنی می‌تواند پروژه‌های معماری مشابه را شناسایی و مانند ایران داک که برای متون است در پروژه‌های معماری مشابهت‌یابی معماری را انجام دهد و درصد تشابه را بگوید.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد بیان کرد: دانشکده‌های سراسر کشور می‌توانند از این پلتفرم برای پروژه‌های دانشجویان استفاده کنند؛ در صورتی که برای دانشجویان اجبار کنند، مطمئن باشند رساله‌ها و پایان‌نامه‌هایی که انجام می‌شود، اصیل خواهد بود.


شرکت‌کننده رویداد عصر امید گفت: شرکت‌های حرفه‌ای و برگزارکنندگان مسابقات هم می‌توانند از امکانات پلتفرم استفاده کنند؛ اگر طرحی به مسابقه داده شود، مطمئن می‌شوند این طرح اصیل خواهد بود و آن طراح کار تألیفی را انجام داده و کپی نکرده است. این هم از ابزارهای دیگر پلتفرم است. امکانات دیگر را هم درصدد هستیم که همان احیای آتلیه قدیم کنیم. امیدواریم بتوانیم این کار را انجام دهیم تا در راستای آموزش معماری و کیفیت آن گامی را برداریم.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد در پاسخ به این سؤال که آیا ایده شما مشابه داخلی دارد یا خیر، بیان کرد: این پلتفرم را در حوزه متون مشابه داریم؛ اما در حوزه معماری برای نخستین‌بار است و نرم‌افزاری را نداریم که مشابهت‌یابی را انجام دهد.


وی با اشاره به حمایت‌های دانشگاه‌ آزاد در عرصه فناوری اظهار کرد: برگزاری رویداد عصر امید با حضور همه مسئولان اتفاقی ویژه است. در چهلمین سالگرد دانشگاه این رویداد، رویداد خوبی است به شرط اینکه فقط در این حد نباشد که بخواهیم سمبلیک یک چیزی را ارائه کنیم. الان ۳ هزار ایده، هسته و واحد فناور و ....حضور دارند که از یک مجموعه بسیار بزرگ‌تری گلچین و منتخب شده‌اند. این ایده‌ها ناب هستند و اگر سرمایه‌گذاری شود می‌تواند فرصت خوبی ایجاد کند. باید بتوانیم کارهایی انجام دهیم که این ایده‌ها شکل بگیرد. در این میان هم تعامل با مسئولان و ارگان‌ها صورت بگیرد.


شرکت‌کننده رویداد عصر امید اضافه کرد: تیمی که در این گروه پژوهشی همکاری می‌کنند متشکل از ٤ نفر از اعضای هیئت علمی واحد شیراز با چیدمان بین رشته‌ای از گروه‌های معماری، شهرسازی و کامپیوتر است به‌خصوص که گرایش یک نفر از اعضای این تیم، معماری کامپیوتر بوده و دقیقاً متناسب با نیاز طراحی این پلتفرم است و ازطرف دیگر سه نفر از دانشجویان فعال دکتری معماری نیز عضو این تیم هستند. اعضای این گروه حامد مضطرزاده، وحیده حجتی، مهدی محرابی، فرناز شاهپوری، سحر صلاحی و فخرالسادات طباطبایی هستند.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامه‌ریزی شده است.


رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۵۷/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر