صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۶ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
‌آنچه در رویداد «عصر امید» خواهید دید/۱۵۰؛

تولید محصولی با قابلیت بازیافت بخار آب دورریز صنایع

فرازنده، شرکت‌کننده رویداد عصر امید از تولید محصولی با قابلیت بازیافت بخار آب خروجی از اسپری درایر و اگزوزهای بخار آب صنایع، خبر داد.
کد خبر : 661519

یوسف فرازنده، دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در معرفی محصول «بازیافت بخار آب خروجی از اسپری درایر و اگزوزهای بخار آب صنعت» خاطرنشان کرد: نمونه اولیه این دستگاه را ساخته‌ایم و در حال حاضر در یکی از کارخانه‌های یزد آماده بازدید مشتریان است و کارکرد آن دیده می شود و در حال جوابدهی است.


وی افزود: زمانی که می‌گویند صنایع آب‌بر هستند، یکی از دلایل‌اش این است که از اگزوز یا دودکش این صنایع بخار خارج می‌شود که به آن بخار دورریز می‌گویند. مثل کارخانه‌های سیمان، نیروگاه‌های بخار، شرکت‌های لاستیک‌سازی، پتروشیمی، صنایع پلاستیکی، اینها یک اگزوزی دارند که از آن بخار آب خارج می‌شود که در بعضی از صنایع این بخار آب همراه با یکسری آلاینده‌های محیط زیستی است.


این دانشجو با بیان اینکه این دستگاه دارای هیچ مشابه داخلی یا خارجی نیست، اظهار کرد: این محصول، بخار آب خروجی را با استفاده از انرژی‌های جدید بازیافت می‌کند. انرژی آزاد در محیط زیست وجود دارد. وقتی ما اصطلاح «انرژی‌های جدید» را به کار می‌بریم به خاطر این است که به جای اینکه از انرژی الکتریسته برای سردسازی بخار استفاده کنیم، با استفاده از عوامل محیطی مثل سایه‌افکنی یا نسیم یا سرمایش شب یا دمای محیط، مصرف انرژی را کاهش می‌دهیم.


وی افزود: برای تولید هر درجه بخار آب در هر لیتر آب، ۵۴۰ کیلوکالری انرژی مورد نیاز است، حال در فرایندی معکوس برای تبدیل و میعان بخار آب به آب مایع، همین مقدار انرژی باید مصرف شود و ما به خاطر اینکه این انرژی مصرف نشود و کار ما دارای صرفه اقتصادی باشد، از هوای آزاد برای انجام این فرایند استفاده کردیم.


فرازنده با اشاره به اینکه یکسری ترموپنل‌ها، هیدروپنل‌ها، ایکس‌چنجرها و Trap (تله) ‌هایی را برایش طراحی کردیم و با آلیاژهای مختلف، خستگی مولکولی ایجاد می‌کنیم، خاطرنشان کرد: در این سیستم و فرایند جنبش مولکول آب از آن گرفته می‌شود و چون مولکول اصطلاحاً خسته می‌شود و از جنبش آن کاسته می‌شود، چسبندگی‌اش ایجاب می‌شود.


وی ادامه داد: گرمایش آب باعث می‌شود که انرژی مولکول‌های آن افزایش یافته و از یکدیگر دور شوند که باعث تشکیل بخار آب می‌شود و با فرایندی که ما ایجاد کرده‌ایم، به اصطلاح عامیانه‌اش حالت خسته شده در مولکول‌های آب ایجاد شده و نزدیک هم شده و تکیه‌گاه همدیگر می‌شوند و به این ترتیب میعان (تبدیل بخار آب به آب مایع) انجام می‌شود.


این فناور با بیان اینکه در فرایند مورد استفاده ما برای انجام این میعان انرژی بسیار بسیار پایینی استفاده می‌شود، اظهار کرد: به نظر می‌رسد که در حقیقت ما برای انجام این فرایند تقریباً قوانین عرفی ترمودینامیک را زیرپا گذاشته‌ایم ولی قانون همان است اما تفاوت اینجاست که ما از نیروهای جدیدی در انجام این فرایند استفاده کرده‌ایم؛ نیروهایی از قبیل دمای آزاد محیط زیست، سایه‌افکنی روی سیستم که هر یک از این روش‌ها چند درجه کاهش دما را ایجاد می‌کند، از سرمایش شب استفاده می‌کنیم.


وی افزود: بنابراین سیکل تبرید ما دیگر انرژی مصرف نمی‌کند، در فصل زمستان و همین‌طور در شب‌ها مصرف انرژی ما بسیار پایین می‌آید، در طول روز هم انرژی مصرفی آن بسیار پایین و ارزان‌قیمت تمام شده است.


فرازنده در رابطه با چگونگی حمایت از سوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در حال حاضر از لحاظ علمی از سوی دانشگاه حمایت شده‌ایم ولی انتظار داریم آن اتفاقات بهتری به وقوع بپیوندد. هر پروژه‌ای ممکن است یک نیازی داشته باشد، بیشترین نیاز ما این است که همان‌طور که از لحاظ علمی ما را حمایت کردند، ما را از لحاظ مالی هم حمایت کنند. من همین یک ساعت پیش یک کارخانه‌ای بودم، یعنی همین الان برای پروژه‌مان مشتری داریم.


وی ادامه داد: حداقل هزینه مورد نیاز برای ساختن این سیستم یا پروژه بالا است (البته نه اینکه این بالا بودن هزینه به معنی غیراقتصادی بودن آن باشد) ولی کارخانه‌داری که در حال حاضر تقریباً دارد از آب رایگان استفاده می‌کند، اجباری برای انجام این کار احساس نمی‌کند.


این پژوهشگر خاطر نشان کرد: انتظار ما از دانشگاه این نیست که به ما سرمایه یا مکانی برای استقرار بدهد چون خودمان حامی پیدا کرده‌ایم اما پروژه ما حمایت صددرصدی می طلبد و اعلام کردیم به سرمایه‌گذار ضمانت می‌دهیم. اگر دانشگاه در بحث این ضمانت به ما کمک کنند، کار تمام شده است و به این ترتیب میلیون‌ها متر مکعب آبی که به هدر می‌رود، بازیافت می‌شود.


وی در رابطه با ارزیابی رویداد گام دوم دانشگاه اظهار کرد: امیدوارم اطلاع‌رسانی‌ها و مکان یابی غرفه ها دقیق تر انجام شود. انتظار می رود شرایط اسکان برای شرکت‌کنندگان شهرستانی به سهولت انجام شود.


گفتنی است، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار «عصر امید» از هشتم تا یازدهم خرداد در مصلای تهران برگزار می‌شود و میزبان ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان، آزمایشگاه و زیرساخت، گروه پژوهشی و استارت‌آپ است.


انتهای پیام/۴۱۶۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر