صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۳ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
یادداشت/ پرویز کرمی؛

کهربای کمال

دبیرستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق در یادداشتی از اهمیت جایگاه رسانه در زیست‌بوم دانش‌بنیان و خلاق کشور نوشت.
کد خبر : 659395

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پرویز کرمی در یادداشتی نوشت: هنوز، همگان در حیرت از ابهت هستی‎اند. هنوز نمی دانیم کجای این کائناتیم و کهکشان‌ها چه تعدادند. هنوز دورترین جایی که در عالم دیده‌ایم، نزدیک‌ترین جای جهان است. سپس حیران‌تر می‌شویم، آنگاه که به عظمت ذرات درون خود نیز نمی‌توانیم پی ببریم و تسلیم این ماهیت عظیم‌ایم. با این همه، تمام آنچه که ناپیدا و بی‌پایان جلوه می‌کند، با یک ماهیت ساده و آشنا، قابل لمس می‌شود و دست یافتنی؛ ارتباطات. ارتباط، جان جهان است و جوهر زمان. با ارتباط است که همه چیز معنا می‌یابد و شکل می‌گیرد. عجیب‌تر آنکه، ارتباط آنجایی قابل مشاهده است که به چشم نمی‌آید و دیده نمی‌شود. هوا را نمی‌بینیم اما بدون آن همه چیز به هم می‌رسید. مغناطیس را احساس نمی‌کنیم اما عدم‌اش، عدم همه چیز است. صدا و نور نیز، از این دست هستند. همه اینان، سفیر تماس‌اند و رسول رابطه. پس آنچه که به غایت، قابل باور است، خود زندگی بودن رابطه است و ارتباط، یعنی حیات.


در جامعه و میان مردم نیز، زندگی را بر همین روال، معنا می‌یابد. برای همین است که وقتی می‌گویند، ایرانیان مردمانی میهمان نواز هستند، همه چیزش قابل اثبات است و صاحب ریشه. یا اگر می‌گوید هم وطنان ما مقاوم و خلاق هستند، کاملا درک می‌شود. یا حتی اگر نقد بر رفتارهای ما ایرانیان می‌شود، بعضا در جامعه دیده می‌شود. اینها همه به واسطه ارتباطات است که شکل می‌گیرد. بنابراین اصلی‌ترین راهی که می‌شود یک جامعه را به سمت صعود یا حتی به سقوط برد، همین ارتباط است. وجود رسانه‌ها، مثال درست و مناسبی برای اثبات این ادعا است. مدتی هم که با ظهور شبکه‌های اجتماعی و مجازی روبه رو هستیم، اهمیت رسانه و در حقیقت، میزان ارزش و شکوه ارتباط را می توانیم کاملا درک کنیم.


به تازگی وارد قرن پانزدهم هجری شمسی شده ایم. امسال سال تولید؛ دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین است. هزاران شرکت دانش‌بنیان و خلاق و فناور در کشورمان مشغول کار و تلاش‌اند. دستاوردهایشان گاهی حیرت انگیز و افتخارآفرین است. بسیاری از چالش‌های پیش رویمان در سال های اخیر را توانسته‌ایم از این طریق مرتفع کنیم. توانسته‌ایم در دنیا، شمه‌های زیادی از توانمندی‌هایمان را به رخ بکشیم و قد علم کنیم. شبکه ارتباطی که در بین شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق ایجاد شده و امروز با نام زیست بوم نوآوری و فناوری از آن یاد می‌کنیم، توانسته است زمینه‌های بروز ایران نو و توسعه‌یافته را فراهم آورد. ارتباطی ها در این عرصه نقش هوا را دارند، مانند میدان مغناطیسی عمل می‌کنند. همه بازیگران و دستاوردهایشان، با ارتباط و تلاش ارتباطی‌ها، معنا می‌یابد و به منصه ظهور می‌رسد. جان می‌گیرد و رخ می‌نماید.


امروز که روز روابط عمومی و ارتباط است را به همه زحمت کشان این عرصه تبریک می گویم و امیدوارم هر چه زودتر همه دغدغه مندان ایران اسلامی، به اهمیت ارتباطات و دست اندرکاران آن، بیش از پیش، واقف شوند و ارتباطچی‌ها و رسانه‌ای‌ها نیز، برکت وجودشان را بالاتر از قبل، دریابند و برای سربلندی و پیشرفت کشورمان عزیزمان، با جان و دل فعالیت کنند. فردا، حاصل اتصال لحظه‌های امروز است. لحظه های امروز را خوب بسازیم.


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر