صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۵ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
عمرانی مطرح کرد؛

ارسال ۶۵۸ اثر به دور دوم مسابقات علمی کنز/ حمایت از طرح‌های برگزیده تا مرحله تجاری‌سازی

مدیر اجرایی بنیاد مصطفی(ص) گفت: ۶۵۸ اثر از ۲۵ کشور اسلامی به دوره دوم مسابقات علمی کنز ارسال شده است.
کد خبر : 657081

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، علی عمرانی در نشست خبری دومین دوره مسابقه علمی کنز که پیش از ظهر امروز در بنیاد مصطفی (ص) برگزار شد، بیان کرد: بنیاد مصطفی (ص) متولی جایزه مصطفی (ص) است که به صورت دو سالانه برگزار می‌شود. فراخوان دوره پنجم این جایزه منتشر شده و در حال حاضر در فرایند جذب آثار قرار داریم. چهارمین دوره جایزه مصطفی (ص) مهر ۱۴۰۲ برگزار می‌شود. در این میان بنیاد رویدادهایی را در قالب ظرفیت‌سازی برگزار می‌کنیم که مسابقات علمی کنز یکی از آنهاست.


وی افزود: کنز رویدادی ترویجی است که در آن نخبگان جهان اسلام برای حل مشکلات جهان اسلام تلاش می‌کنند. در دوره اول ۵۹۰ اثر از ۱۵ کشور خارجی ارائه شد که ۳۶ اثر از دانشمندان خارجی بود. این روند در دوره دوم رشد داشت. در دوره اول چهار محور وجود داشت و در دوره دوم، دو محور جدید اضافه شده است. محورها در دوره اول فناوری اطلاعات، اقتصاد، بانکداری و تامین مالی سلامت و فناوری پزشکی، آب، محیط زیست و انرژی بود و در دور دوم؛ دو محور حمل و نقل و صنعت و معدن نیز اضافه شده است.


مدیر اجرایی بنیاد مصطفی(ص) گفت: جوایز برگزیدگان شامل مدال کنز، نشان طلا ۳۰ گرمی، فرصت مطالعای ۲ هزار دلاری و استفاده از ارتباطات شبکه مصطفی است. همچنین پارک فناوری پردیس تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان به برگزیدگانی که با شرکت های پردیس همکاری کنند، تسهیلات ارائه می‌دهد. همچنین توافق هایی برای تجاری‌سازی محصولات برگزیدگان انجام شده است. در بخش رقابت آزاد چشم‌انداز اصلی مسائل واقعی است که و متولی واقعی در صنایع دارند. این متولی‌ها آمادگی این را دارند که از ابتدا تا تبدیل ایده به خدمت و محصول در خدمت صاحب ایده باشند. چالش‌های ارایه شده از پاویون‌ها بخش جدیدی است که به دور دوم اضافه شده است. در این بخش ۶۳ چالش از ۱۳ پاوین محلی و بین المللی ارائه شده که ۲۱ مورد محلی ۴۲ مورد بین‌المللی است. پاویون‌ها دانشگاه سلطان قابوس عمان، پارک علم و فناوری پاکستان، فدراسیون بین المللی علم، گروه صنعتی و معدنی زرین، کمیته همکاری های ببن المللی علم و فناوری سازمان های همکاری های اسلامی، شبکه جهانی آموزش و پژوهش یوسرن، کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو، مرکز ای سی سی بی اس دانشگاه کراچی پاکستان، پژوهشکده سیاست گذاری شریف، دانشگاه کامستس پاکستان، شبکه پارک های علم و فناوری جهان اسلام، دانشگاه پنجاب مرکزی و پارک علم و فناوری سمنان می‌شود.


وی با اشاره به این همراهی صناسع بسیار مهم است، بیان کرد: در دوره سوم از صنایع مختلف دعوت شده تا چالش‌های بیشتری را مطرح کنند. در این دوره ۶۵۸ اثر دریافت شده که ۵۰۸ داخلی ۱۵۰ خارجی است. از ۲۰ اثر نهایی ۲ اثر از مالزی، ۱۷ اثر از ایران و یک اثر از بنگلادش است. از این ۲۰ اثر ۹ اثر متعلق به اعضای هیئت علمی،۷ اثر از فعالان حوزه صنعنی و ۴ اثر از پژوهشگران جوان است. همچنین از ۶۵۸ اثر، ۳۰۸ در پاسخ به چالش های مطرح شده و ۳۵۰ مورد نیز برای رقابت آزاد است.۲۳۳ اثر در حوزه سلامت و فناوری پزشکی، ۲۲۹ آب، محیط زیست و انرژی، ۳۱ معدن و صنایع معدنی، ۴۷ اثر اقتصاد، بانکداری و تامین مالی، فناوری اطلاعات و ارتباطات ۷۷ اثر و ۴۲ اثر از حمل و نقل دریافت شده است. ۲۵ کشوری که به دومین دوره کنز اثر ارسال کرده‌اند شامل ایران بنگلادش، اندونزی، قرقیزستان، مصر، هند، عراق، اردن، قزاقستان، کنیا، مالی، نیجریه، عمان، فلسطین روسیه سریلانکا، سوریه، تونس، ترکیه، ترکمنستان ازبکستان، ویتنام و یمن می.شود.


عمرانی ادامه داد: فرایند جدب آثار دومین دوره از رقابت کنز ۱۵ تیر شروع ۲۹ مهر به پایان رسید. آثار در بهمن داوری شد و برگزیدگان اسن دوره ۲۳ اردببهشت همزمان با نمایشگاه اینوتکس در پارک علم و فناوری پردیس برگزار می‌شود. برای تقویت ابعاد ترویجی اختتامیه این رویداد به صورت از شبکه اموزش پخش می‌شود. ارائه های قابل تحلیل برای عموم جامعه نیز در این شبکه پخش شود. بنیاد با هدف عمومی کردن علم به صورت گسترده پاویون رقابت کنز را در نمایشگاه برگزار می‌کند. آثار نخبگان و پژوهشگران در این پاویون به نمایش گذاشته می‌شود. همچنین کافه های علم برگزار می‌شود و منتخبان دستاوردهای خود را به بازدیدکنندگان ارائه می‌کنند. همچنین هیئت ۶ نفره از پاکستان به ریاست وزیر بهداشت و رفاه ایالت سند پاکستان نیز در اختتامیه کنز حضور دارند.


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر