افزایش مهارت و اعتمادبهنفس دانشجویان در کانونهای فرهنگی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ کانونهای دانشجویی یکی از قالبهای مهم و اثرگذار فعالیتهای دانشجویی هستند که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامههای دینی، انقلابی، فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شدهاند و هرقدر زمینههای فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانونها بیشتر دیده شود، طبیعتاً میتواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.
یکی از رویکردهای مهم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، اهمیت به فعالیتهای فرهنگی دانشجویی از طریق تسهیل، تعمیق و گسترش کانونهاست که این مهم با اصلاح آییننامه اجرایی کانونها و ابلاغ آن در شهریور ۹۹ در دستور کار قرار گرفته است. حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور نیز از فعالیت کانونهای فرهنگی اجتماعی حمایت میکنند و تا حد امکان تسهیلات و لوازم مورد نیاز را در اختیار آنها قرار میدهند.
بیشتر بخوانید:
از مقابله با کرونا تا شناسایی و تشخیص زودهنگام بیماریها
توانمندسازی دانشجویان با آموزش مهارتهای دهگانه زندگی
لزوم تمرکز دانشگاهها بر توانمندسازی کادر کانونهای فرهنگی
اکنون هزار و ۴۱۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور فعال و دارای مجوز، اساسنامه، دبیر و اعضای مشخص هستند.
خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارشها و گفتوگوهایی با دبیران کانونهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیتها و مأموریتهای این کانونها را در قالب پرونده خبری «کانونهای دانشجومحور» بررسی میکند. در این شماره گفتوگو با مهدیه خدادوستان دانشجوی ترم ۶ مقطع کارشناسی رشته میکروبیولوژی و دبیر کانون فرهنگی اهل قلم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد را میخوانیم.
مهدیه خدادوستان درباره کانون اهل قلم دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اظهار کرد: این کانون دانشجویی ادبی ۱۳۹۴/۷/۱۰ با مصوبه شورای فرهنگی این دانشگاه تشکیل شده است و ۱۴۰۰/۷/۱ اینجانب به عنوان دبیر جدید کانون مشغول فعالیت هستم. اکنون کانون اهل قم دارای یک شورای مرکزی پنج نفره شامل سه عضو اصلی و دو عضو علیالبدل بوده و بقیه اعضای کانون دانشجویانی هستند که در هر ترم عضو این کانون شدهاند و فعالیتهای فرهنگی در زمینه نویسندگی، شعرخوانی، پادکست و... انجام میدهند و به جذب دانشجویان علاقهمند به ادبیات میپردازند.
با نحوه صحیح آموزش کانونها و انتقال درست آموختهها به دیگران، شاهد پیشرفت فرهنگی در دانشگاه و به مرور زمان در کشور و جامعه خواهیم بود.وی درباره جایگاه و وظایف کانونهای فرهنگی اجتماعی در دانشگاه اظهار کرد: کانون فرهنگی در دانشگاه جایگاه مناسبی دارد؛ اما همه دانشجویان با کانونها و موضوعات آن آشنایی ندارند و تلاش ما برای شناساندن اهداف کانون به دانشجویان است. در مدت دو سال بیماری کرونا، رابطه دانشجویان و کانونهای فرهنگی کمرنگتر شده و اکنون با حضوریشدن دانشگاه در تلاش هستیم با برگزاری کارگاهها و وبینارها، رابطه کانونها و دانشجویان را پررنگتر کنیم.
دبیر کانون ادبی اهل قلم دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد در پاسخ به این پرسش که کانونهای فرهنگی اجتماعی بهعنوان هستههای فعال تخصصی در دانشگاه چه نقشی در پیشبرد اهداف فرهنگی دانشجویی و توسعه علم دارند؟ مطرح کرد: کانونهای دانشجویی به عنوان هستههای فعال تخصصی در دانشگاه با توجه به فعالیتهایی که در دانشگاه انجام میدهند، میتوانند موجب رشد و ارتقای مهارتها، استعدادها و افزایش اعتماد به نفس در دانشجویان شوند؛ بنابراین با برگزاری کارگاهها و وبینارهای علمی میتوانیم در پیشبرد اهداف دانشگاه گام برداریم.
این فعال دانشجویی درباره حمایت مسئولان از کانونهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان و مشکلات و چالشهای مسیر فعالیت آنها گفت: حمایتها از طرف دانشگاه به درستی صورت میگیرد، اما هر موضوعی مربوط به هر کانونی طرفدار خاص خود را دارد، به عنوان یک کانون فرهنگی نیاز به حمایت همهجانبه مسئولان برای پیشبرد اهداف داریم.
خدادوستان درباره چگونگی تقویت کانونهای فرهنگی اجتماعی برای پیشبرد اهداف علمی فرهنگی دانشگاه و جامعه اظهار کرد: با نحوه صحیح آموزش کانونها و انتقال درست آموختهها به دیگران، شاهد پیشرفت فرهنگی در دانشگاه و به مرور زمان در کشور و جامعه خواهیم بود.
وی درباره نحوه همکاری مسئولان مربوط(حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه) در دانشگاه با کانون ادبی اهل قلم دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بیان کرد: از زمان تشکیل کانون از حمایت، همکاری و تلاش خوب مسئولان فرهنگی دانشگاه برخوردار بودیم و با کارشناس فرهنگی مربوط توانستیم به خوبی تعامل داشته باشیم و تاکنون کمکهای زیادی دریافت کردهایم.
بیشتر بخوانید:
انتقاد یک فعال دانشجویی به کارکرد برخی کانونها
تربیت دانشگاهی با دانشجویان امدادی
کانون منسجم دانشجویان افغانستانی حول محور «تدبیر»
دبیر کانون ادبی اهل قلم دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد ادامه داد: برگزاری کارگاه آموزشی نویسندگی و داستاننویسی با حضور «دکتر حکیمآذر» همراه با جمعی از دانشجویان و اعضای فعال کانون ادبی اهل قلم از دیگر فعالیتهای این کانون بوده است و به صورت کلی باید گفت که با فعالیت کانونهای دانشگاه، دانشجو به مسائل غیر درسی نیز اشراف پیدا میکند و نقش مؤثری در فعالیتهای فرهنگی در آینده دارد و تاثیرگذاری خود را به اثبات میرساند و شاهد حل مشکلات فرهنگی به مرور زمان در جامعه هستیم.
خدادوستان درباره فعالیتهای کرونایی کانون ادبی اهل قلم مطرح کرد: با برگزاری کارگاهها و مسابقات به صورت مجازی در موضوعات مربوط به کرونا توانستیم رتبههای قابلملاحظهای دریافت کنیم و از این تریبون استفاده کرده و از تلاشها و حمایتهای «دکتر محمد قاسمی» معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد و از استاد راهنما «دکتر محمد حکیمآذر» و از نسرین کثیری کارشناس فرهنگی دانشگاه قدردانی میکنم.
به گزارش آنا، سلسله گزارشها و گفتوگوهای خبرگزاری آنا درباره فعالیتها، عملکرد و چالشهای کانونهای فرهنگی دانشجویی واحدهایی دانشگاهی با عنوان «کانونهای دانشجومحور» در اختیار اداره کانونهای فرهنگی-دانشجویی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز قرار میگیرد. با توجه به بیان برخی از مشکلات از سوی دبیران کانونها در مسیر فعالیت دانشجویان - که معمولاً موردی است- دانشجویان و فعالان فرهنگی در کانونها میتوانند در تماس با شماره ۴۷۳۵۱۴۲۴ پیگیر رفع و حل مشکلات خود در کانونهای فرهنگی دانشجویی باشند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/