وقتی شعار "ورزش پاک" آب میرود/ حذف از المپیک؛ بیخ گوش وزنهبرداری ایران!
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، فرزانه شریفی، وزنهبرداری این روزها حال و روز خوشی ندارد؛ این رشته ورزشی در بخش مدیریت به شدت متزلزل شده و مشخص نیست علی مرادی که از یک طرف نامه بازنشستگیاش اواخر سال گذشته به او ابلاغ و از طرفی دیگر طبق رای دیوان عدالت اداری انتخابات این فدراسیون در تیرماه سال ۹۸ ابطال شده چرا همچنان در مسند کار حضور دارد و به فعالیت خود ادامه میدهد!
در این بهم ریختگی مدیریت فدراسیون وزنهبرداری یکی از مهمترین اتفاقات تلخ وزنهبرداری در چند روز اخیر، مثبت شدن تست دوپینگ یکی از وزنهبرداران کشورمان است. محمد نیری با توجه به مصرف ماده ممنوعه " دروستانولون" محکوم به محرومیت سه ساله از کلیه فعالیتهای ورزشی شده است. محرومیتی که نه تنها برای این ورزشکار بلکه در صورت تکرار آن از سوی دیگر وزنهبرداران، برای این رشته پرمدال در ایران در سطح بینالمللی تبعات سنگینی خواهد داشت. این رشته در دوران ریاست علی مرادی با اعلام شعار ورزش پاک فعالیت خودش را آغاز کرد اما حالا با دوپینگ و محرومیت سه ساله روبهرو شده است.
فاجعه دوپینگ در ایران در شرایطی به وجود آمد که طبق مصوبه هیئترئیسه فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری، هر کشوری که در هجدهماه منتهی به المپبک ۲۰۲۴ پاریس بیش از سه مورد تست مثبت دوپینگ داشته باشد به طور کامل از حضور در رقابتهای وزنهبرداری محروم خواهد شد. حتی فدراسیون جهانی برای اجرای این مصوبه و ترویج ورزش پاک، ماموران وادا مامور کرده که هر زمان و هر مکان از وزنهبرداران نمونه تست دوپینگ بگیرند و به آزمایشگاههای معتبر ارسال کنند.
تا المپیک پاریس ۳۰ ماه دیگر زمان باقی مانده و درست است که نمونه تست دوپینگ نیری در حال حاضر نمیتواند خطر جدی برای وزنهبرداری ایران باشد و کاهش سهمیه این رشته را به دنبال ندارد، اما یادمان نرفته که وضعیت مدیریت وزنهبرداری متزلزل است و این رشته در گذشته هم به خاطر موضوع دوپینگ صدمات زیادی خورده است. در مقطعی در وزنهبرداری ایران ۹ ورزشکار دوپینگی با محرومیت طولانی مواجه شدهاند و حالا دوباره سایه شوم دوپینگ و محرومیت بیخ گوش وزنهبرداری ایران است.
بیشتر بخوانید؛
دوپینگ کار دست وزنهبرداری داد/ محرومیت ۳ ساله برای یک وزنهبردار
مثبت شدن تست دوپینگ دو وزنهبردار در یک سال گذشته نشان داده این رشته ورزشی بیشتر از گذشته به توجه نیاز دارد و حداقل باید مدیریتی در این فدراسیون روی کار بیاید که شعار ورزش پاک علی مرادی را به چالش نکشاند. وزنهبرداری یکی از رشتههای مدالآور ایران است و اگر این بیتوجهیها ادامه پیدا کند خیلی زود این ورزش محبوب و مدالآور در ایران از حضور در مسابقات مهم و بینالمللی همچون المپیک حذف خواهد شد و باز هم حسرت سهم وزنهبرداری ایران میشود.
در المپیک توکیو وزنهبرداری ایران دو سهمیه داشت که تنها یک مدال نقره سهم این رشته ورزشی شد. حالا هم اگر نظارت بر نحو تمرین وزنهبرداران وجود نداشته باشد در المپیک پاریس وزنهبرداری ایران حتی حضور هم نخواهد داشت.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/