صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۴ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
در گزارش آنا بخوانید؛

دیداری از جنس دلسوزی‌های پدرانه/ وقتی کلام فصیح رهبری افطار دانشجویان می‌شود

دانشجویان هر سال در انتظار فرصتی برای گوش جان سپردن به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی هستند که هر دیدار رمضانی دانشجویان با مقام عظمای ولایت نکته‌ای تازه و بار مسئولیتی جدید برای پیشروان پیشرفت کشور به‌همراه دارد.
کد خبر : 654739

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا _ فاطمه بحیرائی؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی سال‌ها است که در ماه مبارک رمضان سنت افطار با دانشجویان را برپا کرده‌اند و دانشجویان در این دیدار، فرصت می‌یابند تا به دغدغه‌های خود و ارائه پیشنهادهای اثرگذار در نظام حکمرانی کشور، انتقاد به سران قوا و مسئولان، ارائه راهکارهای پیشنهادی برای حل مشکلات مردم و جامعه، مطالبه‌گری در زمینه مسائل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و غیره بپردازند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) نیز در دیدارهای دانشجویی در طول چند ساعت به سخنان دانشجویان گوش می‌دهند و پس از نظرات آنان به سخنرانی می‌پردازند. همچنین در خلال صحبت‌های خود به برخی از نکات و نظرات دانشجویان اشاره می‌کنند، سؤالات آنان را پاسخ می‌دهند و دانشجویان از رهنمودهای معظم‌له بهره می‌گیرند.


دو سال است که به‌دلیل ویروس منحوس کرونا، دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر معظم انقلاب اسلامی به‌صورت ارتباط تصویری و مجازی برگزار می‌شود. کما اینکه برخی از دیدارهای رهبر انقلاب با اقشار مختلف به‌دلیل کرونا لغو شد اما دیدار دانشجویان از جمله دیدارهایی بوده که با قوت سر جای خود باقی است. گرچه آن شور و هیجان دیدار حضوری را ندارد اما برگزاری همین دیدار مجازی در ایام کرونایی، فرصت مغتنمی است که دانشجویان درددل خود را با رهبر انقلاب در میان بگذارند.


امسال نیز این سنت حسنه جاری می‌شود و به بهانه رمضان ۱۴۴۳، فردا (سه‌شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱) تعدادی از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی به نمایندگی از دانشجویان کشور، به‌صورت حضوری با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) دیدار خواهند کرد و به بیانات ایشان گوش جان می‌سپارند. بر همین اساس در ادامه مروری بر دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب در پنج سال اخیر خواهیم داشت.


خردادماه ۱۳۹۶؛ «نقش مردم در حکومت» و «مردم‌سالاری» را فراموش نکنید


مقام معظم رهبری در ۱۷ خردادماه ۱۳۹۶ (دوازدهم ماه مبارک رمضان) در دیدار جمعی از دانشجویان فرمودند: «کلیدواژه‌های اصلی را فراموش نکنید. مسئله «نقش مردم در حکومت» یکی از این کلیدواژه‌ها است؛ «مردم‌سالاری»، این جزو کلیدواژه‌های اصلی است؛ این را فراموش نکنید.»


ایشان یادآور شدند: «توصیه بعدی؛ تلاش جدّی و همه‌جانبه برای غلبه دادن گفتمان انقلاب در دانشگاه است. نگوئید دیگر نمی‌شود در دانشگاه کاری کرد؛ این را شنیدم که بعضی‌ها می‌گویند «آقا، دیگر در دانشگاه نمی‌شود کاری کرد»؛ نه آقا، در دانشگاه خیلی می‌شود کار کرد، اتّفاقاً در دانشگاه باید کار کرد. چه‌کسی باید در دانشگاه کار بکند؟ شما. شما تشکل‌ها هستید که در دانشگاه باید کار بکنید.» نگاه نقادانه دانشجویان را صددرصد تأیید می‌کنم؛ این نگاه نقادانه و دغدغه‌مند، از دانشجو و محیط دانشگاه نباید گرفته بشود


رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: «تشکل‌ها امید را در دانشگاه‌ها تزریق کنند؛ خودشان امیدوار بمانند و امید را هم تزریق کنند در دانشگاه‌ها و نگذارند جوّ ناامیدی به‌وجود بیاید.»




بیشتر بخوانید:


تشکل‌های دانشجویی برای تحقق تحول‌خواهی تلاش کنند/ ضرورت تدوین سند جامع سواد رسانه‌ای




حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به دانشجو و دانشگاه انقلابی خاطرنشان کردند: «در این سال‌ها، علیه دانشگاه و برای خارج کردن دانشگاه از صحنه مبارزه خیلی تلاش کردند؛ دانشگاه اگر در خدمت انقلاب باشد از خیلی از قشرهای دیگر تأثیرش بیشتر است. دانشجو باید احساس مسئولیت انسانی، احساس مسئولیت ملی، احساس مسئولیت دینی، اجتماعی و بین‌المللی بکند؛ این چیزی است که از دانشجو توقع می‌رود.»


همچنین در رابطه با نگاه نقادانه دانشجو به مسائل فرمودند: «بنده نگاه نقادانه دانشجویان را صددرصد تأیید می‌کنم. این نگاه نقادانه و دغدغه‌مند، از دانشجو و محیط دانشگاه نباید گرفته بشود. دانشجو باید کاستی‌ها را ببیند، کجی‌ها را ببیند، عیوب را ببیند و سوال کند. امر به معروف، نهی از منکر، مطالبه جدی آرمان‌ها و ارزش‌ها در دانشجو، روحیه قابل قبول است.»




دیدار جمعی از دانشجویان با رهبر انقلاب در خرداد ۹۶



خردادماه ۱۳۹۷؛ صراحت و شجاعت از خصوصیات جوانِ مومنِ انقلابی است


حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در دیدار جمعی از دانشجویان در ۷ خردادماه ۱۳۹۷ (روز دوازدهم ماه مبارک رمضان) فرمودند: «حوصله انقلابی و صبر انقلابی، مثل خشم انقلابی است. تقوا اگر داشته باشید، عاقبت مال شما است؛ صبر لازم است.» من این احساس روحیه تهاجم را در جوان دانشجو و جوان انقلابی، کاملاً قبول دارم


ایشان یادآور شدند: «احتیاج است به یادآوری آرمان‌ها با همان زبانِ ویژه جوانِ مؤمنِ انقلابی که از خصوصیاتش صراحت است، از خصوصیّاتش شجاعت در گفتار است؛ اینکه شجاعانه حرف خودش را بزند. این احساس روحیه تهاجم را در جوان دانشجو و جوان انقلابی، من کاملاً قبول دارم. بایستی این ارزش‌ها به‌صورتِ صریح، هوشیارانه، دائماً مطالبه بشود؛ از سوی جوانِ پای کار.»


معظم‌له تاکید کردند: «مطالبه سبک زندگی اسلامی ایرانی، مطالبه فرهنگ دینی، مقابله با لاابالی‌گری و بی‌تفاوتی و بی‌حالی‌، مقابله‌ی با دین‌ستیزی؛ و همه این‌ها با حوصله، صبر و تدبیر محقق می‌شود.»




دیدار دانشجویان با مقام عظمای ولایت در رمضان ۹۷



خردادماه ۱۳۹۸؛ دانشجویان نباید منتظر باشند آن‌ها را به‌کار وادار کنند


فرمانده معظم کل قوا در اول خردادماه ۱۳۹۸ (۱۶ ماه مبارک رمضان) در جمع دانشجویان خاطرنشان کردند: «بیانیه گام دوم یک ترسیم کلی از گذشته، حال و آینده انقلاب بوده. چهار نقطه به‌اصطلاح اصلی در این بیانیه مورد تأکید بوده: نقطه اوّل: (عظمت حادثه انقلاب)، نقطه دوّم: (عظمت راه طی‌شده و کارکرد انقلاب تا امروز)، نقطه سوم (عظمت چشم‌اندازی است که باید به آن برسیم) و نقطه چهارم: (عظمت نقش نیروی جوان متعهد).»دانشجو باید خودجوش و خودکار باشد


حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای فرمودند: «بچه‌های دانشجو، شماها باید خودجوش باشید، باید خودکار باشید، باید منتظر این نباشید که شما را به کار وادار کنند؛ به‌خصوص جوان‌هایی که مثلاً مربوط به تشکل‌های گوناگون دانشجویی هستند.»




بیشتر بخوانید:


نظام انقلابی در عرصه حیات دانشگاهی نظریه‌پردازی شود




رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: «اینکه شما بگوئید «راهبرد بلندمدت نظام، پیشرفت علمی و شکستن خطوط کنونی علم و رفتن به جلو است» درست است. ما قله علم را بلاشک باید فتح کنیم، امّا این کارها باید مانع آن نشود؛ منافات هم ندارد، می‌توان همین کار را کرد و می‌توان حرکت علمی هم کرد؛ می‌توان در رشته‌های مختلف، دانشجوی برجسته صاحب رتبه‌های بالا بود و در عین حال در گروه جهادی حضور داشت، در هیئت دانشجویی حضور داشت، در مجموعه‌های خدماتی حضور داشت، در کار نشریاتی حضور داشت.»




تصویر دانشجویان در دیدار رمضانی خرداد ۹۸



اردیبهشت ماه ۱۳۹۹؛ پرچم آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری را زمین نگذارید


مقام عظمای ولایت در دیدار مجازی با جمعی از دانشجویان در ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ (۲۳ ماه مبارک رمضان) تاکید کردند: «این پرچم آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری را زمین نگذارید؛ خودِ این آرمان‌خواهی باارزش است؛ آرمان‌خواهی را داشته باشید؛ این آرمان‌های مهم را عدالت، استقلال، رفع فساد، در نهایت تمدّن اسلامی. آرمان اصلی و واقعی و نهایی، ایجاد تمدّن اسلامی است؛ این‌ها را از دست ندهید و این‌ها را مطالبه کنید و بخواهید روی آن فکر کنید.» آرمان‌هایی همچون عدالت، استقلال، رفع فساد و در نهایت تمدّن اسلامی را از دست ندهید


رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: «مسئله پیشرفت علمی را که سال‌ها است روی آن تکیه می‌کنم، همچنان مورد تکیه است. العِلمُ سُلطان؛ علم اقتدار است، علم قدرت است و باید دنبال علم بود. محیط‌های دانشگاهی، محیط‌های تحقیقاتی و پژوهشی حتماً بایستی به مسئله علم توجه کنند. علم برای پیشرفت کشور است، علم برای گشایش افق آینده است، علم برای همان چیزی است که من سال‌ها پیش گفتم که ۵۰ سال بعد باید ما به جایی برسیم که هر کسی خواست از تازه‌های علمی دنیا بهره ببرد، مجبور باشد زبان فارسی یاد بگیرد؛ علم با این نیت، با این هدف.»




ارتباط تصویری رهبر انقلاب با دانشجویان در رمضان ۹۹



اردیبهشت ماه ۱۴۰۰؛ جامعه نخبه‌ی معتقد به دین و انقلاب، فهمش از مسائل به‌مراتب از نخبگان صدر انقلاب بالاتر است


حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در دیدار مجازی با جمعی از دانشجویان در ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ (۲۸ ماه مبارک رمضان) فرمودند: «من به‌طور قاطع عرض می‌کنم که امروز جامعه نخبه‌ی متدین و معتقد به دین و انقلاب، فهمشان، درکشان از مسائل به‌مراتب از نخبگان صدر انقلاب و حالا به طریق اولیٰ قبل از انقلاب- بالاتر است. این نخبگان انقلابی و مؤمن هستند که بایستی دست کشور را پُر کنند و فکر تولید کنند و دانشِ حرکت در این راه را بایستی تولید کنند. این تحوّلی است که باید اتفاق بیفتد. این تحوّلی که می‌گوئیم، باید ما را به این سمت حرکت بدهد و پیش ببرد.» تحوّل عبارت است از تشکیل یک دولت معتقد به تحوّل و معتقد به عنصر تحوّل‌آفرین یعنی جوان نخبه مؤمن انقلابی


فرمانده کل قوا عنوان کردند: «اوّلاً تحوّل لازم است و نیاز امروز ما است؛ ثانیاً تحوّل ممکن است؛ ثالثاً راه ایجاد تحوّل عبارت است از تشکیل یک دولت معتقد به تحوّل و معتقد به عنصر تحوّل‌آفرین، یعنی عنصر جوان نخبه مؤمن انقلابی؛ یعنی این عناصر بایستی در مجموعه‌ی دولت جمع باشد. پس بنابراین، هم تحوّل لازم است، هم تحوّل ممکن است، هم شرطش حضور یک دولتی است که معتقد به جوان‌ها باشد و جوان‌ها را به‌کار بگیرد و این کار انجام خواهد گرفت.»




ارتباط تصویری دانشجویان در اردیبهشت ۱۴۰۰



این نکته را باید یادآور شد که دیدار دانشجویان با مقام معظم رهبری تنها دیداری ساده نیست، بلکه هر سال مسئولیت جدیدی بر دوش دانشجویان گذاشته می‌شود تا در سپهر علم و دانش، این مسئولیت‌ها را برای پیشرفت و آبادانی کشور به انجام برسانند.


دانشجویان هر سال ماه مبارک رمضان در انتظار فرصتی یگانه برای گوش جان سپردن به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی هستند، چراکه هر دیدار نکته‌ای تازه و بار مسئولیتی برای پیشروان پیشرفت کشور همراه دارد. امسال نیز بر اساس سنت هر ساله، دانشجویان خود را برای دیدار رمضانی فردا (سه‌شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱) با رهبر انقلاب آماده می‌کنند.


انتهای پیام/۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر