مقاومت آنتیبیوتیکی در حیوانات بر سلامت انسان تأثیر میگذارد؟/ کمک فناوری نانو برای تولید گوشت با کیفیت
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا-فاطمه منوی؛ آینده غذا و کشاورزی با توجه به دلایل متعددی در جامعه مدرن و پیشرفته در معرض خطر قرار گرفته است و این امر بر امنیت غذایی نیز تاثیر منفی میگذارد. مصرف گوشت و مرغ در کشور افزایش پیدا کرده و به همان میزان در فرآیند تولید گوشت و مرغ از آنتیبیوتیک استفاده فراوان میکنند که همین مسئله منجر به شیوع بیماری سرطان میشود.
مقاومت آنتیبیوتیکی به یکی از بحرانهای بهداشت عمومی در سراسر جهان تبدیل شده است. استفاده از آنتیبیوتیکها در حیوانات عواقب بسیار زیادی بر سلامت انسان دارند. دانشمندان بهتازگی درخصوص مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها نشستی در لندن برگزار کردهاند.
مقاومت آنتیبیوتیکی از بیماری سرطان پیشی میگیرد
محققان یکی از دلایل اصلی استفاده از آنتیبیوتیک را مزارع شلوغ حیوانات میدانند، زیرا آنها بر این باورند مزارع غیربهداشتی و شلوغ به انتقال بیماری در میان حیوانات کمک میکند و همین امر بهنوبه خود منجر به افزایش مصرف آنتیبیوتیک میشود. مقاومت آنتیبیوتیکی، یک تهدید بزرگ و جدی برای سلامت عمومی مردم محسوب میشود. مقاومت آنتیبیوتیکی به این معناست که میکروبهای بیماریزا با یک جهش ژنی دیگر نسبت به آنتیبیوتیکها مقاوم شده و مبارزه با آنها دشوارتر میشود.
براساس گزارشهای «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها» (CDC)، مقاومت آنتیبیوتیکی سالیانه موجب مرگ ۲۵ هزار نفر در ایالات متحده میشود و از بیماری کشنده سرطان در سراسر جهان پیشی میگیرد. مقاومت آنتیبیوتیکی در اثر استفاده بیش از حد آنتیبیوتیک و اقدامات غیربهداشتی و نامناسب ایجاد میشود.
کشاورزان و تولیدکنندگان گوشت و مرغ از آنتیبیوتیک بهشدت استفاده میکنند و همین امر منجر به افزایش مقاومت دارویی در انسان میشود. همچنین محققان هشدار میدهند؛ که استفاده از آنتیبیوتیکها در حیوانات خطر انتقال باکتریهای مقاوم به دارو را به انسان افزایش میدهد. این امر از طریق عفونت مستقیم یا با انتقال ژنها از کشاورزی به «پاتوژنهای انسانی» انجام میشود. پاتوژن به ارگانیسمهایی گفته میشود که منجر به ایجاد بیماری میشود. اینکه آنتیبیوتیکها چگونه در حیوانات استفاده میشوند و چه پیامدهایی بر سلامت انسان دارند در یک نشست مطرح شده و مورد مطالعه قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید:
تشخیص وجود آنتیبیوتیک در شیر با کیت ایرانساخت
یادگیری ماشینی مقاومت به آنتیبیوتیک را کاهش میدهد
استفاده جهانی از آنتیبیوتیکها برای تسریع رشد حیوانات
محققان زیستشناسی از کالج لندن درباره عامل انتقال بیماری مطالعات گستردهای انجام دادند و بینش خود از این مطالعات را به اشتراک گذاشتهاند. ایالات متحده و چین جزء کشورهایی به حساب میآیند که برای تولید مواد غذایی از آنتیبیوتیک فراوانی استفاده میکنند. طبق گزارش سازمان غذا و دارو، ۸۰ درصد از آنتیبیوتیک مصرفی در کشاورزی استفاده میشود و همچنین طیور ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از گاو و گوسفند آنتیبیوتیک مصرف میکنند.
پرورش حیوانات برای فرآوری گوشت بسیار حائز اهمیت است. استفاده آنتیبیوتیک در حیوانات و تحت فشار قرار دادن آنها میتواند سیستم ایمنی حیوانات را بهخطر بیندازد. مرغها و جوجهها در فضاهای محدود و شلوغ زندگی میکنند؛ بنابراین استرس آنها افزایش پیدا میکند و شرایط انتقال بیماری به انسان فراهم میشود.
آنتیبیوتیکها همیشه برای درمان در حیوانات استفاده نمیشود، بلکه گاهیاوقات از آنتیبیوتیکها برای رشد سریع حیوانات استفاده میکنند. آنتیبیوتیکها در بدن انسان تاثیرات منفی از جمله خطر افزایش وزن و چاقی دارد. آنتیبیوتیکها با نابودی باکتریهای مفید روده در افزایش وزن نقش دارند، زیرا باکتریهای مفید روده موجب تنظیم وزن میشوند. با وجود این اثرات منفی باز هم بسیاری از کشورهای پیشرفته از آنتیبیوتیکها استفاده میکنند و آنتیبیوتیکها به عنوان نوعی محرک برای رشد شناخته میشوند.
بیشتر بخوانید:
مقاومت ضد میکروبی، علت اصلی مرگومیر در جهان/ آنتیبیوتیکها قاتل جان مردم!
شیرینکنندهها مقاومت آنتیبیوتیک را افزایش میدهد
تا یک سال گذشته، کشاورزان از آنتیبیوتیکها به عنوان محرک رشد استفاده میکردند و اکنون با شیوع و گسترش بیماریهای لاعلاج این اتفاق ممنوع شده است. کشورهایی همچون چین و اروپا این رویداد را در بیانیهای رسمی غیرقانونی اعلام کردهاند، اما بسیاری از کشورهای دیگر همچنان به استفاده از آنتیبیوتیک برای رشد سریع حیوانات روی میآورند. بعضی از کشاورزان برای پیشگیری از بیماری طیور و دامها به محض تولد به آنها آنتیبیوتیک میدهند و این رویدادها به مشکلات شدت میبخشد.
تولید گوشت بهویژه گوشت طیور یکی از اساسیترین عوامل در بهبود کیفیت امنیت غذایی است و نقش مهمی برای تغییر موقعیت اجتماعیاقتصادی درخصوص پیشرفت دارد، زیرا گوشت طیور ۴۰ درصد از تمام پروتیئن حیوانی جهان را تأمین میکند؛ بنابراین دانشمندان در پیرو تولید گوشت از فناوری نانو استفاده میکنند. همچنین آنها با استفاده از نوآوری جدید صنعت تولید گوشت را بهبود بخشیده و فرآیندهای تامین غذا را با استفاده از تکنولوژی دگرگون میسازند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/