تفکر انقلابی است که هنر انقلابی را میسازد/ ظرفیت زیباییشناسی هنرمند تاریخ مصرف ندارد
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، علیرضا رجبعلیزاده کاشانی که اخیراً به خاطر مجموعه شعر «عید در تبعید» به عنوان شاعر برگزیده در هشتمین هفته هنر انقلاب حوزه هنری مورد تقدیر قرار گرفت، درباره جایگاه ادبیات در هنر انقلاب بیان کرد: قدم اول در این زمینه استقلال هنری است. هنرمندان در هر وادی ابتدا باید به مفهوم استقلال توجه کنند. در واقع نباید قاعده «نفی سبیل در ساحت هنر» وجود داشته باشد؛ به این معنی که یک هنر مبتنی بر متون اصیل اسلامی هم میتواند مستقل باشد و منافاتی با این که مبتنی بر شالودههای انقلابی باشد، ندارد. ضمن این که همه اینها مشمول زمان هم میشود و ظهور و بروز آن زمانبر است.
ظرفیتهای زیباییشناسی هنرمندان تاریخ مصرف ندارد
وی افزود: پیرامون هنر باید طی زمان بحثهای نظری و ادبی صورت بگیرد. در نظام تربیتی و سطوح آموزشی صرف نظر از رسمی و غیر رسمی بودن آن این مباحث ورود میکنند. در همه جوامع نیز فلسفه وجود و اولین گام در تحقق هنر و موارد ارزشی همین حفظ استقلال هنری است و برای تحقق آن باید فرصت داد و از قیاس خودداری کرد.
این شاعر با اشاره به گام مهم دیگری در هنر انقلاب عنوان کرد: ایران از قاعده در تولید مبانی معرفت شناختی برای هنر غافل نبوده است و همواره دریچههای نوینی را به روی هنرمند میگشاید. ظرفیتهای زیباییشناسی هنرمندان تاریخ مصرف ندارد و طبع زیباشناسانه آنها در برابر جنبههای زیباییشناسانه هنری قرار میگیرد. گام دیگر پرورش و تربیت هنرمندانی است که شاکلهشان سرچشمه در الهیات و عرفان و فلسفه و… دارد و به تبع افعال آنها در هنر نمایان میشود.
بیشتر بخوانید:
- عاج: هنر انقلاب با هنر دفاع مقدس و دینی گره خورده است
- هشتمین هفته هنر انقلاب میزبان بیش از ۱۰۰۰ هنرمند بود/ نمیدانم چرا موسیقی «بازی تاج و تخت» در اختتامیه پخش شد!
- چهرههای هنر انقلاب در هنرهای تجسمی و معماری معرفی شدند/ گروه هنرمندان برگزیده سال ۱۴۰۰ کامل شد
- تخصیص اعتبار برای هنر منتاسب با موضوع این عرصه باشد/ایجاد کارگروه برای غلبه به مشکل هنرمندان
باید در تکریم هنرمندان ناشناخته کوشید
رجبعلیزاده با ارائه مولفههای مهم در معرفی چهره هنر انقلاب اظهار کرد: من به شخصه آیتمهای مختلفی را برای این انتخاب در نظر میگیرم که جدا از سن و سال و میزان پیشکسوت بودن اما آنچه میتواند بین همه انتخابها مشترک باشد منش اخلاقی و رفتاری هنرمند و مجاهدت ناشی از تفکر انقلابی و علاقه شخصی او به انقلاب است. قرار گرفتن هنرمند در این مسیر از فعل او هنر انقلابی میسازد و باید با صبوری و شکیبایی دست به انتخاب این چهره زد. در حوزه ادبیات چهرههای شاخصی هستند که شاید بعضا هنوز شناسایی نشده باشند و باید در جهت تکریم آنها کوشید. زیرا که اگر قرار است انقلاب را صادر کنیم باید هنرمندانی تربیت کنیم که این مسئولیت را برعهده بگیرند.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/