تقوا و عدالت مهم ترین ویژگی مدیران نظام دینی است
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، خطبه های نماز جمعه این هفته تهران ۲۱ فروردین در دانشگاه توسط حجتالاسلام ابوترابی فرد برگزار شد.
خطیب نماز جمعه تهران در ابتدا اظهار کرد: در اطراف منشور حکمرانی و عهدنامه امیر المونین آمده است که در نظام حکمرانی دینی دو آرمان در دستور حامیان و مدیران ارشد است، نخست توسعه انسانی است که باید در آن به تمام نیازهای های مادی و معنوی افراد جامعه برای رسیدن به قله های کمال انسانی است. و دو ساخت یک کشور مدرن است که در آن بهترین زیر ساخت های اقتصادی وجود دارد و راه را برای رشد جامعه هوار می کند.
وی دامه داد: هر نظام سیاسی برای ثبات نیاز به ارکانی است که در کلام امیر المومنین به آن اشاره شده است از جمه این ارکان می توان به مردم سالاری، قدرت نظامی، استقلال سیاسی و اقتصاد پویا و عدالت اشاره کرد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: در نهج البلاغه بحث شایسته سالاری به معنی حضور مردم در تصمیم سازی در امور کشور آمده است، شایسته سالاری در دستور کار خدای متعال ، انبیای الهی و تربیت یافتگان مدرسه قرآن بوده است، انتخاب مالک اشتر یعنی در حکومت حضرت علی شایستاگان نقش اول را ایفا می کنند منتهی در تفکر دینی شایسته سلاری با تعریف امروزی مقداری تفاوت دارد.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: در اندیشه دینی برای سطوح عالی مدیریت نخستین شاخص عدالت، تقوا شایستگی و آراستگی به خصایصی انسانی است و کسانی که دوستدار عدالت هستند باید بر مسند قدرت باشند نه دلباختگان به قدرت و حضرت امیر به دو اصل در این زمینه اشاره می کند که یکی از آن انتخاب انسان وارسته به عنوان عالی است در حکومت حضر عصر این اصل کلیدی وجود دارد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد تصریح کرد: ایمان و عمل صالح مولد تقوا است و تقوا محصول پیوند این دو اصل کلیدی است، ایمان است که مسیر مستقیم و امکان عمل صاح را فراهم می کند، ماه مبارک رمضان ماه آراستگی به تقوا است و ایمان با عمل صالبحی به نام روزه گره می خورد، این پیوند راه را برای تقرب به خداوند همسان می ساز و در یک نظام دینی عدالت و دیانت و اخلاق و ایمان و عمل صالح مهم ترین ویژگی مدیران ان نظام به ویژه مدیران ارشد است
حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: آسمان و زمین و دریا در جمهوری اسلامی ایران در اوج امنیت قرار دارند که حاصل آراستگی نیرو های مسح ما به تقوا است که مبتنی بر علم دانش این شرایط به وجود آورده اند.
خطیب نماز جمعه تهران اظهار کرد: شما برادران و خواهران و خود را به آراستگی تقوا توصیه می کنم و امیدوارم در این ماه مبارک از بهترین نعم از ذات اقدس الهی بهره مند باشیم، در خطبه نخست به برخی از ارکان نظام سیاسی دینی اشاره کردم که یکی از آن علم و فناوری است این رکن از مهم ترین ارکان اقتدار هر نظام سیاسی است و حضر امیر در یک کلام بلند فرمودند قدرت و عزت محصول دانش است.
او ادامه داد: جایگاه امروز ارتش جمهوری اسلامی حاصل آراستگی این نهاد به علم و ایمان است زیرا عمل مبتنی بر دانش خلق قدرت می کند، امروز در موضعی که جمهوری اسلامی در قدرت است بدون استنثنا حاصل نگاه علمی و دانش به آن مسئله است، مدرسه قرآن مرسه علم و دانش است و قرآن کریم می فرماید سنگ بنای قدرت و حکمرانی علم و دانش است و خطاب به پیامبر اعظم می فرماید سلوک علمی برای دسترسی به مدارج علم و دانش است.
حجت اسلام ابوترابی فرد بیان کرد: رهبر انقلاب اسلامی از دیرباز همواره به تبدیل ایران به یکی از مرجع ترین کشور های علمی جهان پافشاری می کند به دلیل اسن است که قدرت کشور برمبنای علم آن کشور می سنجند، ایشان سال جاری را سال تولید دانش بنیان نام گذاری کردند.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: سکان دار انقلاب اسلامی در سال ۷۸ سال را سال نو آوری و شکوفایی نام گذاری کردند که یک شعار امیدآفرین بود، شکل گیری اقتصاد دانش بنیان راه را برای شکوفایی کشور هموار می کند، تولید دانش بنیان و اقتصاد دانش بیان اکنون باید در دستور کار کشور قرار بگیرد.
او فزود: در اقتصاد دانش، دانش خلق ثروت می کند نه منابع طبیعی یا نیرو انسانی، عنصر تولید در این اقتصاد نوآوری در تولیدات باعث خلق ثروت است نه فروش نفت خام، امروز متأسفانه اقتصادایران با منابع نفت خام آن هم صادرات خان این منابع گران قیمت گره خورده است عمده کشور هایی که از درآمد های سرشار و سهل الوصول نفت و گاز استفاده می کنند نگران آینده کشور خود هستند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد تصریح کرد: راه برون رفت از تنگنا های اقتصادی اقتصاد دانش پایه و مدیریت دانش پایه است در گام نخست باید نگاه مدیران ارشد و میانی کشور متحول گردد، مدیران کشور هستند که نظام اقتصادی کشور را هدایت می کنند این نگاه فعلی متحول و دانش بنیان نگردد اقتصاد ایران دانش دبنیان نمی گردد تولید موتور متحرکی است که اقتصاد ایران را در سریع ترین شکل ممکن سامان می بخشد.
خطیب نماز جمعه تهران اظهار کرد: اقتصاددانش بنیان محصول اندیشه و تفکر است و نیروی کار علم و ماهر رکن کلیدی این اقتصاد است نیروی کاری که توانایی یاد گیری علم برای تبیدل به ثروت را دارد که ایران ظرفیت خیلی در این زمینه دارد امروز ما ۱۴ میلیون جوان تحصیل کرده داریم دکتر علی محمدی های محصول نظام آموزش عالی ایران است این دانشمند تمام تحصیلات خود را در ایران گذراند و با بیش از ۵۰ مقاله راه را برای هسته ای شدن هموار کرد.
او خاطر نشان کرد: با تحول و فهم درست اهداف باید برای رسیدن به جایگاه مناسب برای نظام آموزشی برنامه ریزی شود، امرزو بیش از ۴۰۰ هزار جوان در شرکت های دانش بنیان حضور دارند، تولید انسان عالم کار دشواری است اما تولید علم کار سخت تری است بر این اساس نام وزارت علوم تغییر کرد و اما تبدیل آن به ثروت کار بسیار سخت تری است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/