صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد؛

تولید سامانه‌های برودتی مطابق با اقلیم‌ کشور/ حوزه تاسیسات با دانش ایرانی متحول می‌شود

یک شرکت فناور ایرانی موفق به طراحی و تولید سامانه‌های سرمایشی و گرمایشی براساس اقلیم‌های مختلف کشور شده است.
کد خبر : 651698

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هانیه حیدری-  یکی از شرکت‌های فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی موفق به کسب دانش فنی و ساخت انواع سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی از جمله داکت‌ اسپیلیت، چیلر، مینی‌چیلر و فن‌کوئل شده است. این سامانه‌ها می‌توانند سرمایش یا گرمایش یک واحد را به طور مستقل تامین کنند. تولید انبوه این محصولات از سه سال پیش شروع شده و در تهران و شهرستان‌های مختلف از جمله اصفهان، جنوب، اهواز و دزفول به فروش می‌رسد. به گفته سید علی صدر واقفی، مدیرعامل این شرکت فعال در حوزه سیستم‌های برودتی و هیئت علمی گروه مکانیک واحد یادگار امام دانشگاه آزاد اسلامی «تاکنون تعداد زیادی پروژه انجام داده‌ایم که نمونه‌های آن را می‌توان در سطح شهر تهران دید. یکی از افتخارات ما این است که توانسته‌ایم این فعالیت‌ها را در فضای دانشگاه انجام دهیم و به نوعی حلقه مفقوده میان دانشگاه و صنعت را کوتاه‌تر کنیم.»




بیشتر بخوانید:


تغییر ذهنیت خام‌فروشی به همت شرکت فناور دانشگاه آزاد اسلامی/ ورود دانش‌بنیان‌ها به بازارهای بین‌المللی آسان می‌شود




وی می‌گوید؛ «بر این باورم که یکی از کاستی‌های صنعت ساختمان و به خصوص تاسیسات نگاه علمی به این موضوع است. تحصیلاتم در ارتباط با این حوزه است و از سوی دیگر با دانشگاه در ارتباط هستم، بنابراین توانسته‌ام دانشجویان را به سوی این موضوع هدایت کنم. دفتر شرکت در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی مستقر است اما سالن تولید ما در واحد یادگار امام قرار دارد. در یکی از دانشکده‌های این واحد یکسری سوله وجود دارد که به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان اختصاص داده شده است. همواره تلاش کرده‌ام که دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد را به خدمت بگیرم. در حال حاضر حدود ۲۰ پرسنل در شرکت مشغول هستند که ۵۰ تا ۶۰ درصد از آنها دانشجویان دانشگاه آزاد و عموما دانشجویان خودم بوده‌اند. تلاش ما این است که بتوانیم که باوجود تمامی سختی‌ها و افزایش هزینه‌ها که سال به سال بیشتر می‌شود، تعدادی از دانشجویان و فعالان علاقه‌مند به این صنعت را جذب کرده و در شرکت استخدام کنیم.»


بومی‌سازی سیستم‌های برودتی براساس نیاز مصرف‌کننده


مدیرعامل این شرکت فناور بیان می‌کند «محصولات تولیدی ما قابل‌رقابت با محصولات خارجی و داخلی است. دستگاه‌های برودتی ما براساس اقلیم‌های شهرهای مختلف ایران طراحی و تولید کرده‌ایم. داکت اسپیلیت در بازار تاسیسات کشور محبوبیت بالایی دارد و به طور کامل ایرانیزه شده است. در کشورهای خارجی گرمایش نیز با استفاده از برق تولید می‌شود چراکه برای مصرف‌کننده ارزان‌تر درمی‌آید اما این روند در ایران وجود ندارد. این نکات در طراحی و ساخت محصولات ما رعایت شده است. طراحی کویل‌های تولیدی شرکت ما به شکلی است که روی خود دستگاه سوار می‌شود و فشار آن نیز محاسبه می‌شود، بدین ترتیب می‌توان از آن برای خنک کردن فضاهای مختلف استفاده کرد بدون که مشکلی ایجاد شود. همچنین ارتفاع و ابعاد دستگاه‌ها را نیز بر مبنای ساختمان‌هایی که در کشور ساخته می‌شود در نظر گرفتیم.»


به گفته صدر واقفی «برای مثال در اکثر ساختمان‌های کسور فضایی برای سقف کاذب در نظر گرفته می‌شود که مکان مناسبی برای نصف دستگاه‌های برودتی به شمار می‌رود. بدین ترتیب ارتفاع سامانه‌ها را کاهش دادیم تا در این فضا جا بگیرند. افت فشار فن‌ها را نیز به شکلی در نظر گرفتیم که با افزودن کویل، امکان تولید گرما نیز داشته باشد. از سوی دیگر دستگاه‌های خارجی قیمت بسیار بالایی دارند و به راحتی وارد بازار داخلی نمی‌شوند، بالطبع پیدا کردن قطعات یدکی آنها نیز مشکل است. در موارد بسیاری از دستگاه‌های برودتی خارجی استفاده می‌شود اما درنهایت اکثر آنها به دلیل نبود لوازم یدکی و قطعات آن در بازار مجبور به تعویض دستگاه خارجی شده‌اند. با توجه به این که سامانه‌های ما در داخل کشور ساخته می‌شود، قیمت کمتری نسبت به نمونه‌های خارجی دارد و قطعات و لوازم یدکی آن نیز در بازار وجود دارد. بدین ترتیب نه تنها قیمت تمام شده برای کارفرما و بهره‌بردار بسیار کمتر از دستگاه‌های خارجی شده بلکه منجر به استفاده از پتانسیل مهندسان داخل کشور و کارآفرینی برای نیروهای انسانی داخلی شده است.»




بیشتر بخوانید:


برای بهبود شاخص‌های اقتصادی به دانش بنیان ها نیازمندیم/ دولت برای حمایت از دانش بنیان ها لایحه بدهد





وی می‌گوید «دستگاه‌های تولیدی ما ۱۸ ماه گارانی کامل دارند و امکان جایگزینی تمامی قطعات برای آنها فراهم شده است که از جمله مزایای محصولات داخلی در مقایسه با نمونه‌های مشابه خارجی است. تمامی قسمت‌های سامانه‌های برودتی ما به جز موتور آنها در داخل کشور ساخته می‌شود. موتور این دستگاه‌ها خارجی است چراکه کمپرسور آن در داخل کشور تولید نمی‌شود. سعی کردیم از بهترین نوع کمپرسور موجود استفاده کنیم که کمپرسور کوپلند است و در تایلند ساخته می‌شود. کوپلند کوپرسور نسل جدید است که با نام اسکرال شناخته می‌شود و مقدار بسیار کمی برق مصرف می‌کند.»


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر