صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۰ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد؛

تیم ملی قربانی منفعت‌طلبی اعضای هیئت‌رئیسه/ برنامه‌ریزی برای جام جهانی،چیزی شبیه جوک!

تیم ملی فوتبال کشورمان در شرایطی به جام جهانی راه پیدا کرده که این روزها اعضای هیئت‌رئیسه که مدعی نجات فوتبال ایران بودند به خاطر منافع شخصی با یکدیگر سر جنگ دارند و کمترین موضوعی که برای آن‌ها اهمیت دارد برنامه آماده‌سازی تیم ملی برای جام جهانی است.
کد خبر : 650579

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، در مورد مشکلات فوتبال ایران باید مثنوی هفتاد من نوشت، فوتبالی که به جام جهانی صعود زودهنگام داشته و نسل طلایی را هم در کنار خود دارد اما حال و روز خوشی ندارد. در اواخر سال گذشته بود که اعضای هیئت‌رئیسه در برکناری رئیس فدراسیون متحد شده‌اند تا به قول خودشان اوضاع فوتبال را سر و سامان بدهند اما خروجی عملکرد اعضای هیئت‌رئیسه تنها حاشیه و اختلاف است که همچنان هم ادامه دارد. اعضای هیئت‌رئیسه که باید اسم آن‌ها را ضعیف‌ترین هیئت‌رئیسه تاریخ فدراسیون فوتبال بنامیم، فوتبال ایران را به بلاتکلیفی رسانده‌اند و حالا تیم ملی در فاصله ۸ ماه مانده به جام جهانی هیچ برنامه‌ای ندارد.


قرعه‌کشی رقابت‌های انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، دوازدهم فروردین ماه انجام شد تا تیم ملی فوتبال ایران در گروه B با انگلیس، آمریکا و برنده پلی‌آف قاره اروپا (بین تیم‌های ولز و برنده دیدار تیم‌های اسکاتلند - اوکراین) هم‌گروه شود. بدون شک مهم‌ترین سوالی که پس از مراسم قرعه‌کشی مطرح شد اینکه آیا تیم ملی با اسکوچیچ در جام جهانی حضور دارد؟ آیا مسئولان فدراسیون به فکر بازی‌های تدارکاتی هستند؟! اهالی فوتبال معتقدند تیم ملی در جام جهانی می‌تواند به دور بعد صعود کند و حتی سرمربی تیم ملی هم همین نظر را دارد. البته در این میان برخی پیشکسوتان فوتبال ایران هم معتقدند گروه‌مان در جام جهانی ساده نیست و نباید فکر کنیم هم‌گروهی با تیم‌های آمریکا و انگلیس کار راحتی است.


پس از قرعه‌کشی جام جهانی،خیلی از اهالی فوتبال به یاد جام جهانی ۲۰۰۶ افتاده‌اند، در آن مقطع زمانی تیم ملی با هدایت برانکو ایوانکوویچ یک مربی کروات به جام جهانی راه پیدا کرد و یک نسل طلایی با ترکیب استثنایی (مهدی مهدوی‌کیا، رحمان رضایی، فریدون زندی، علی کریمی و وحید هاشمیان) راهی آلمان شده‌اند تا آرزوی میلیون‌ها ایرانی را برای اولین صعود به دور دوم جام جهانی برآورده کنند، اما در نهایت تیم با سرافکندگی تمام و با دو باخت و یک تساوی به خانه بازگشت تا دوباره حسرت سهم فوتبال ایران شود.



حالا نسل طلایی دیگری این روزها در تیم ملی حضور دارد، لژیونرهایی که در بهترین‌ تیم‌های اروپایی بازی می‌کنند و با یک مربی کروات راهی جام جهانی شده‌اند. قرار است این تیم با انگلیس نایب قهرمان یورو ۲۰۲۰ و تیم چهارم جام جهانی ۲۰۱۸ به میدان برود. حریف بعدی ملی‌پوشان ایران ، تیم جوان آمریکاست که ستاره‌های حاضر در لیگ‌های معتبر دنیا را در ترکیب خود دارد. دیگر حریف ایران هم برنده پلی‌آف قاره اروپاست که از بین تیم‌های ولز، اسکاتلند و اوکراین، قرعه به نام یک تیم می‌افتد تا به مصاف ملی‌پوشان ایران برود. اگرچه اسکاتلند نسبت به دو تیم دیگر ضعیف‌تر است اما نباید این تیم‌ها را هم دست کم گرفت؛ چرا که هر کدام ستاره‌های تأثیرگذار خود را دارند. حالا با این شرایط که تیم ملی در تاریخ ۳۰ آبان باید به مصاف انگلیس برود، شرایط فوتبال به لحاظ مدیریتی روز به روز ضعیف‌تر می‌شود و به یک کلاف سردرگم تبدیل شده است.


اختلاف اعضای هیئت‌رئیسه در نقطه اوج


پس از عزل موقت عزیزی خادم از سوی اعضای هیئت‌رئیسه، انتظار می‌رفت حداقل این ۸ نفر که خود را برای اعتلای فوتبال ایران متحد نشان دادند و به گفته خودشان هدف اصلی آن‌ها نجات فوتبال ایران بوده است، برای این رشته تلاش کنند و شرایط را برای تیم ملی که به جام جهانی صعود کرده فراهم کنند، اما این روزها حاشیه و اختلاف همین ۸ نفر زبان‌زده عام و خاص شده و آن را در فضای مجازی هم علنی می‌کنند. درست همان زمانی که تعداد زیادی از مسئولان فدراسیون فوتبال راهی قطر شده‌اند تا در مراسم قرعه‌کشی شرکت کنند؛ برخی اعضای هیئت‌رئیسه با انتشار پست‌هایی در فضای مجازی اختلافات را در فدراسیون فوتبال پررنگ‌تر از قبل نشان دادند. البته پیش از این هم اظهارات متناقض اعضای هیئت‌رئیسه به خوبی نشان داده بود که این افراد نه تنها با هم متحد نیستند بلکه برای یکدیگر شمشیر را از رو کشیده‌اند!



تیکه‌پرانی اعضای هیئت‌رئیسه در فضای مجازی!


پس از باخت ایران مقابل کره‌جنوبی، احمدرضا براتی یکی از اعضای هیئت‌رئیسه با انتشار پستی در توئیتر، علی دایی را گزینه مناسب هدایت تیم ملی معرفی کرد. این موضوع واکنش‌های زیادی به همراه داشت و به قدری سر و صدا به پا کرد که براتی مجبور شد پست خود را در شبکه‌ اجتماعی حذف کند. پس از این اظهارنظر جنجالی، اصولی سخنگوی فدراسیون فوتبال اعلام کرد که همه اعضای هیئت‌رئیسه از اسکوچیچ حمایت می‌کنند! اظهارنظر براتی، باعث شد تا استیلی هم به این موضوع واکنش تند نشان دهد. در نهایت این قائله خاتمه یافت؛ هر چند که نشان داد اعضای هیئت‌رئیسه با یکدیگر متحد نیستند و شاید هم برخی از آن‌ها به بازی گرفته نمی‌شوند و از تصمیمات بی‌خبر هستند که چنین صحبت‌هایی را در فضای مجازی مطرح می‌کنند!



شعله‌ور شدن آتش اختلاف در فاجعه بازی ایران و لبنان!


اگرچه تیم ملی کشورمان در آخرین بازی خود موفق به شکست لبنان شد و باخت کره‌جنوبی به امارات هم صدرنشینی را به یوزهای ایران برگرداند، اما اتفاقات تلخی که بعد از بازی ایران و لبنان افتاد کام همه مردم را تلخ کرد. متأسفانه بی‌تدبیری فدراسیون فوتبال باعث شد تا بانوان فوتبال دوست که برای حضور در ورزشگاه اقدام به تهیه بلیت کرده بودند، پشت درهای ورزشگاه بمانند و با آن‌ها رفتار ناشایستی شود. همین موضوع حتی زمزمه‌های تعلیق فوتبال از سوی فیفا را هم به میان آورد. این اتفاق به قدری تلخ بود که رئیس جمهور و دادستان کل کشور هم به آن واکنش نشان دادند و اعضای هیئت‌رئیسه هم به مجلس فراخوانده شده‌اند تا در مورد آن توضیح دهند. البته فدراسیون فوتبال پس از این اتفاقات تلخ بیانیه‌ای منتشر کرد که به جای عذرخواهی بیشتر حالت طلبکارانه داشت و خودشان را هم مقصر این اتفاقات نمی‌دانستند!




بیشتر بخوانید؛


احضار مدیران فدراسیون فوتبال به مجلس


اعضای مجمع فدراسیون مستقل هستند/ فوتبال، بیشتر از هر زمان دیگر به آرامش نیاز دارد


فاجعه بازی ایران و لبنان فراموش نشود/ اهالی فوتبال منتظر استعفای اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال




پس از آن، اعضای مجمع در بیانیه‌ای خواستار پاسخگوی اعضای هیئت‌رئیسه بابت این اتفاقات تلخ شده‌اند و حتی شنیده می‌شود ۴۰ نفر از اعضای مجمع فدراسیون فوتبال خواستار برکناری احسان اصولی از هیئت‌رئیسه هستند، اصولی هم که این روزها به چهره پرحاشیه فدراسیون بدل شده و عنوان سخنگویی را بعد از عزل عزیزی خادم یدک می‌کشد فعلا سکوت کرده. با این حال اهالی فوتبال او را مقصر اصلی اتفاقات تلخ فوتبال می‌داند و خواستار برکناری او هستند!


مهرداد سراجی هم دیگر عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال پس از اتفاقات تلخ بازی ایران و لبنان ساکت ننشست و با انتشار چند توئیت، اختلاف خود را با هیئت‌رئیسه علنی کرد. سراجی که یکی از بانیان اصلی عزل موقت عزیزی خادم بود این روزها نشان داده که با اعضای هیئت‌رئیسه هم همراه نیست و حتی وزارت ورزش و جوانان را هم به عنوان مقصر معرفی کرده است!



موضع مجلس در برابر اتفاقات تلخ بازی ایران و لبنان


همانطور که پیشتر هم گفته شد پرونده اتفاقات تلخ بازی ایران و لبنان هنوز باز است و به همین منظور اعضای هیئت‌رئیسه به مجلس شورای اسلامی فراخوانده شده‌اند تا در مورد چرایی این اتفاقات توضیح دهند. راه ندادن خانم‌ها به ورزشگاه در شرایطی که از سامانه بلیت فروشی فدراسیون فوتبال، اقدام به تهیه بلیت کرده بودند حواشی زیادی در سطح بین‌الملل به همراه داشته است و به همین منظور اعضای هیئت‌رئیسه به مجلس احضار شده‌اند.



پس از عزل عزیزی خادم از سوی اعضای هیئت‌رئیسه، محمد فروردین رئیس فراکسیون ورزش به همراه احسان قاضی‌زاده هاشمی به فدراسیون فوتبال رفته‌اند و حمایت خود را از اعضای هیئت‌رئیسه اعلام کرده‌اند. اما حالا به نظر می‌رسد با توجه به اتفاقات تلخی که در جریان بازی ایران و لبنان رخ داد و حتی مقصر اصلی این اتفاقات از سوی وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال معرفی شد، موضع مجلس هم نسبت به اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال تغییر کرده است.


ماندن یا رفتن اسکوچیچ؛ مسئله این است!


در هیاهوی اختلافات اعضای هیئت‌رئیسه اصلی‌ترین سوال این روزها ماندن یا رفتن اسکوچیچ است. او طبق قرارداد تا پایان مسابقات مقدماتی جام جهانی به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال بزرگسالان ابقا شد و حالا به پایان این قرارداد رسیده و تکلیف‌اش هم هنوز مشخص نیست. البته او خودش را همچنان سرمربی تیم ملی در جام جهانی می‌داند؛ اما مخالفت چهار عضو هیئت‌رئیسه با ادامه فعالیت او، کار را به اما و اگر کشانده است. در این میان برخی پیشکسوتان فوتبال ایران معتقدند تیم ملی در جام جهانی به یک مربی بزرگ نیاز دارد. در جام جهانی ۲۰۰۶، تیم ملی به خاطر بی‌تجربگی سرمربی خود آن نتیجه را به دست آورد و اهالی فوتبال معتقدند نباید گذشته دوباره تکرار شود، برخی دیگر هم معتقدند اسکوچیچ مربی باهوشی است و می‌تواند در جام جهانی سکان هدایت تیم ملی را عهده‌دار باشد.



با این حال تصمیم نهایی برای ابقای اسکوچیچ با اعضای هیئت‌رئیسه است‌، اعضایی که این روزها در جنگ داخلی به سر می‌برند و به نظر می‌رسد کمترین چیزی که برای آن‌ها اهمیت دارد وضعیت تیم ملی، ماندن یا رفتن اسکوچیچ، برنامه‌ریزی برای بازی‌های تدارکاتی است. البته میرشاد ماجدی سرپرست فعلی فدراسیون فوتبال از برنامه‌ آماده‌سازی برای حضور قدرتمند در جام جهانی صحبت کرده است؛ اما در این بلبشور مدیریتی فوتبال ایران صحبت از برنامه‌ریزی چیزی شبیه جوک است!


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر