صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۷ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
گزارش/

گمانه‌زنی‌های محققان پس از ۵۰ سال به نتیجه رسید/ زمین فقط یک قمر ندارد!

پس از مطالعات متعدد تأیید شد که زمین دارای دو ماه متشکل از غبار است که به دور زمین می‌چرخند.
کد خبر : 647522

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مریم اویسی-  پدیده ظهور سه ماه بسیار نادر است و این پدیده نادر یک بار در طول زندگی بشر رخ می‌دهد. همه می‌دانیم که زمین یک ماه دارد، اما غافل از این‌که دو ماه دیگر داریم. در واقع زمین سه ماه دارد. این پدیده تقریبا ۵۰ سال است که یکی از داغ‌ترین موضوعات مورد مطالعه برای ستاره‌شناسان بوده است. پس از سال‌های متعدد این گمانه‌زنی‌ها درباره پدیده سه ماه پس از ۵۰ سال تجزیه و تحلیل منجمان و فیزیکدانان تأیید شده است و گزارشات اخیر نشان داده است که ماه حداقل دو همدم دیگر دارد.


پدیده سه ماه پدیده‌ای که تقریبا می‌توان گفت هر ۱۵۱ سال یک بار رخ می‌دهد و آخرین باری که این پدیده رخ داده ۳۱ ژانویه ۲۰۱۸ بوده است. همان‌طور که می‌دانید ماه‌گرفتگی یک پدیده بسیار هیجان‌انگیز است و زمانی رخ می‌دهد که زمین، ماه و خورشید در یک راستا قرار گیرند. در این پدیده زمین به‌طور کامل بین خورشید و ماه قرار دارد و ماه را به‌طور کامل در سایه خود ناپدید می‌کند. در این رویداد ماه‌گرفتگی تنها پدیده نیست، بلکه ماه به سه شکل مختلف یعنی ماه آبی، یک ابرماه و یک ماه خونی در یک شب به خود می‌گیرد.


«ابرماه» منجر به بلایای طبیعی می‌شود


درباره سه شکل ماه یعنی ماه آبی، ابرماه و ماه خونی خرافاتی از زمان‌های گذشته وجود دارد. در زمان‌های دور انسان‌ها با رخ دادن رویدادهای قمری و کیهانی اتفاقات خوب و بد زندگی خود را نیز پیش‌بینی می‌کردند. برای مثال، زمانی‌که ماه کامل و آبی در آسمان دیده شد مردم شایعه‌پراکنی کردند که باروری دختران جوان در این سال افزایش پیدا می‌کند. ماه قرمز نشانه نوعی عذاب بوده که اتفاق آن در آینده‌ای نزدیک است. همچنین ابرماه باعث ایجاد بلایای طبیعی می‌شود.


ابرماه بسیار روشن‌تر و بزرگ‌تر از ماه اصلی است. دلیل بزرگ بودن آن این است که این ماه نزدیک‌ترین نقطه نزدیک به زمین است. محققان تخمین زدند که ابرماه ۱۴ درصد بزرگ‌تر و ۳۰ درصد روشن‌تر از ماه است. در واقع می‌توان گفت ابرماه زمانی رخ می‌دهد که وقوع پدیده ماه کامل با نزدیک‌ترین فاصله ماه با زمین در مدارش همزمان شود.




بیشتر بخوانید:


خودروی مخصوص سفر به ماه طراحی شد


کاربرد خاک نامناسب مریخ و ماه در تولید اکسیژن





ماه خونی چگونه در آسمان پدیدار می‌شود؟


داشنمندان سیارکی به‌تازگی کشف کردند که این سیارک همراه با سه ماه کوچک‌تر مشاهده شده است. سیارک‌ها هم نیز امکان دارد که چندین قمر به همراه خود داشته باشند. این سیارک جدید سه قمر کوچک به همراه خود دارد که به عنوان شلوغ‌ترین سیارک تاکنون در منظومه شمسی خود شناخته می‌شود. دانشمندان با استفاده از تلسکوپ‌های قدرتمند قادر به شناسایی و کشف یک سیارک همراه با سه قمر شدند و یکی از زیباترین پدیده‌ها محسوب می‌شود.


در سال ۲۰۲۱، ماه‌گرفتگی در ماه مه رخ داد و این پدیده ماه‌گرفتگی یکی از زیباترین رویدادها محسوب شد، زیرا یک ابرماه، ماه‌گرفتگی و ماه خونی به‌طور همزمان با یکدیگر در آسمان پدیدار شد. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم ابرماه زمانی رخ می‌دهد که یک ماه کامل یا جدید با نزدیک شدن ماه به زمین همزمان شود. در آسمان خطوط سفیدشکل مستطیلی مدار ماه را نشان می‌دهد. مدار ماه برخلاف باور بعضی از مردم دایره کامل نیست، زیرا به‌آرامی به دور زمین می‌گردد. این فرآیند به معنای آن است که فاصله ماه از زمین با دور زدن سیاره متفاوت است.




بیشتر بخوانید:


همه چیز درباره وقوع ماه کامل و مقارنه پلوتون با خورشید/ از رویدادهای قمری چه انتظاری داریم؟


ستاره‌ای که ماه را هم تحت تأثیر قرار داد/ نانوذرات آهنی ماه در سیطره خورشید




نزدیک‌ترین نقطه در مدار، «حضیض» نام دارد و ماه کاملی که در نزدیکی حضیض رخ دهد، ابرماه نامیده می‌شود. تفاوت یک ابرماه و ماه معمولی تقریبا به‌سختی قابل مقایسه است، اما اگر دو عکس آن کنار یکدیگر گذاشته شود، متوجه می‌شویم که ابرماه کمی درخشان‌تر و بزرگ‌تر از حد معمول است.


یکی از سولاتی که ذهن افراد را درگیر کرده ماه خونی است. دانشمندان می‌گویند؛ نور خورشید شامل رنگ‌های مرئی است و ذرات گازی که اتمسفر زمین را نیز تشکیل می‌دهد و طول موج‌های آبی را پراکنده می‌کند و طول موج‌های قرمز از آن عبور می‌کند. به این پراکندگی «رایلی» می‌گویند و به همین دلیل است که آسمان آبی است و طلوع و غروب خورشید اغلب قرمز است. حال دلیل رنگ قرمز ماه این است که نور قرمز می‌تواند از جو زمین عبور کند و به سمت ماه منعکس شود و این باعث می‌شود که ماه در هنگام خسوف به رنگ قرمز کم‌رنگ درآید. این منظره خاص در آسمان نمای بسیار جذابی ایجاد کرده است.


انتهای پیام/۳۰۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر