برخی از سردرگمی نظامهای صنفی در حوزه فرهنگ ناراضی نیستند/ رویه واگذاری، متناسب با وضعیت سینمای ایران نیست
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو، محمدمهدی عسگرپور کارگردان سینما با برنامه «گفتوگوی فرهنگی» در مورد واگذاری تصدیگری و مجوزدهی حوزه فرهنگ به بخش غیردولتی مصاحبه کرد. این کارگردان سینما گفت: رویه واگذاری، متناسب با وضعیت سینمای ایران نیست مگر آنکه آن را با امور دیگری متناسب کنیم.
وی در نظر گرفتن پیش شورا برای پروانه ساخت و پروانه نمایش را سخت کردن موضوع دانست و اظهار کرد: باید به نقطهای برسیم تا مجوزها حذف شوند و مانند بسیاری از کشورها به این سمت برویم. اما همواره گروههای نگرانی وجود دارند که نقاط ضعف این فکر را پر و بال داده و وارد اذهان میکنند.
عسگرپور در رادیو گفتوگو با بیان اینکه تجربه نشان داده چنین مصوباتی اجرایی نخواهد شد، ادامه داد: چنین مصوباتی، نگران کننده است که نمونه بارز آن وی او دی هاست که نوع گفتار تا عملکرد آن بسیار متفاوت است. لذا باید مدیرانی متناسب با این مصوبات روی کار آیند.
این کارگردان ضمن تاکید بر بازنگریهای جدی روی این حوزه بیان کرد: ادارات کل نظارت روز به روز بیشتر شدهاند و متاسفانه در بسیاری از حوزهها عقبگرد داریم.
وی همچنین ضمن اشاره به مخالفت بسیاری از اهالی سینما با این آییننامه خاطرنشان کرد: برای حل این مسئله باید یا به اکوسیستم فعلی توجه کنیم و یا اکوسیستم جدیدی به وجود آورد. نهادهای صنفی باید شکل جدید خود را در تعامل با حاکمیت پیدا کنند تا تبدیل به مصوبات قانونی شود.
عسگرپور در ادامه ضمن توصیه برای آزمایش این طرح در ابعاد کوچکتر، گفت: با این روش میتوان به کل حوزه فرهنگ و هنر نزدیک شد. اما بخش نگران کننده آن، وی او دی هاست که فرهنگ جدیدی میطلبد.
این کارگردان سینما تشریح کرد: شاید این مصوبه با پیچیدگیهایی که دارد به دولت بعد محول شود. در حوزه سینما میتوان این مصوبه را از پروانه ساخت شروع کرد. شاید نقطه شروع این مصوبه شکلگیری یک نظام صنفی مقتدر شکل بگیرد تا بتواند مطالبات خود را بهطور واضح بیان کند اما بهنظر میرسد بسیاری از گردانندگان امور از سردرگمی نظامهای صنفی در حوزه فرهنگ و هنر ناراضی نیستند.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/