صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بلوغ زودرس دختران و پسران به زبان ساده

نگاهی به مراجعه‌کنندگان به متخصصان غدد و روانشناسان و روانپزشکان نشان می‌دهد که بلوغ زودرس در جامعه به سرعت در حال گسترش است و دوران خوش کودکیِ بسیاری از بچه‌های ایرانی را به ملغمه‌ای عذاب‌آور از تغییرات جسمی و روانی تبدیل کرده است که البته خیلی‌هایش برای بچه‌ها قابل درک نیست و همین مسئله است که به کابوس بزرگی برای والدین تبدیل شده و سوالات فراوانی را در ذهنشان ایجاد کرده است. از جمله این‌که بلوغ زودرس چیست و نشانه هایش در دختران و پسران، چگونه بروز می کند؟ چرا سن بلوغ پایین آمده است؟
کد خبر : 64484
به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه خراسان در این رابطه نوشت: آیا بلوغ زودرس ارثی است یا رهاورد نه چندان خوش دسترسی روزافزون بچه‌ها به فناوری ‌های روز، اینترنت، ماهواره و بمباران شدن توسط اطلاعاتی است که گاهی تا سه چهار سال بعد هم احتیاجی به آن‌ها ندارد؟

اگر شما هم با این سوالات مواجهید، مطلب پیش رو را از دست ندهید.

بلوغ زودرس چیست؟

منظور از بلوغ، دوره‌ای است که طی آن در فرد صفات ثانویه جنسی به وجود می‌آید و توانایی باروری و تولید مثل ایجاد می‌شود. وقتی که این توانایی، پیش از موعد، یعنی در دختران زیر 8سال و در پسران، چند سال قبل از سن متعارف پدید بیاید و شکل بگیرد، بلوغ زودرس نامیده می شود. معمولا کودکانی که دارای قد بلندتر و هیکل درشت تری به نسبت همسن و سال هایشان هستند، زمینه ابتلا به بلوغ زودرس را دارند که متاسفانه بروز این امر، در نهایت به عدم رشد کافی و کاهش اندازه نهایی قد منجر می شود.

بلوغ زودرس در پسران

بزرگ شدن زودهنگام و غیرطبیعی اندام ها، رشد مو در نواحی زیر بغل و شکم، دورگه شدن صدا، بیش فعالی، پرخاشگری و توجه زیاد به جنس مخالف، در صورتی که در پسران چند سال زودتر از سن معمول بروز کند، از نشانه های بلوغ زودرس پسران است.

بلوغ زودرس در دختران

رشد اندام ها و شروع عادت ماهانه، رشد مو در نواحی زیر بغل و شکم، توجه زیاد به ظاهر، تمایل به جنس مخالف و افسردگی و گوشه گیری و انزوا، چنانچه برای دختران زیر هشت سال پیش بیاید، از نشانه های بلوغ زودرس دختران است.

چرا کودک ما، زودتر از موعد به بلوغ می رسد؟

کارشناسان بر این باورند که بلوغ زودرس، ریشه در دو عامل «مرکزی و محیطی» دارد. عوامل مرکزی، یعنی دو عامل «ژنتیک» و «اختلالات فیزیکی». ژنتیک و وراثت یعنی معمولا بچه ها در همان سنی به بلوغ می رسند که والدین و خانواده شان، بلوغ را تجربه کرده اند. اختلالات فیزیکی هم شامل بیماری هایی مثل ناهنجاری های دستگاه عصبی یا فعالیت غدد است که تاثیر مستقیم و غیرمستقیم در بلوغ زودرس دارد. عوامل محیطی اما، پیچیده تر و متنوع تر است که تغذیه نامناسب، موقعیت جغرافیایی و آب و هوای محل زندگی، شرایط فرهنگی خانواده و... از آن جمله اند که در ادامه، به بررسی برخی از مهم ترین موارد می پردازیم.

سیگار کشیدن مادر

بد نیست بدانید سیگاری بودن مادر جزو دلایل شایع بروز بلوغ زودرس در کودکان است. به همین دلیل، باید مادران باردار در اولین فرصت سیگار را ترک کنند. این روزها ثابت شده است بچه های مادرانی که در طول بارداری و پس از آن سیگار می کشند، خیلی زودتر از همسن و سالان خود، بلوغ را تجربه می کنند.

نبود پدر

نبودِ پدر، علاوه بر تمام پیامدهای عاطفی و روانی که می تواند برای بچه ها در پی داشته باشد، به دختر بچه ها لطمه عمیق تری می زند. جای خالی پدر، سیستم هورمونی دختران را به هم می ریزد و آنها را با مشکل بلوغ زودرس مواجه می کند.

غذاهای پرکالری و مصرف زیاد گوشت

برای سلامت فرزندتان هم که شده، رژیم غذایی متنوعی در خانه داشته باشید و دست از مصرف پی در پی گوشت بردارید. این روزها ثابت شده است مصرف غذاهای پرکالری و گوشت زیاد، می تواند موجب بروز بلوغ زودرس در کودکان شود. کارشناسان می گویند اگر کودکی در سنین شش هفت سالگی، بیش از هفت نوبت در هفته گوشت مصرف کند، زودتر از همسالانش بالغ می شود.

کم تحرکی و تماشای زیاد تلویزیون

کم تحرکی و تماشای بیش از اندازه تلویزیون می تواند باعث اختلال در تعادل هورمونی کودکان و در نتیجه بلوغ زودرس شود. تحقیقات ثابت کرده است جلوگیری از دسترسی کودکان به تلویزیون، تنها به مدت یک هفته باعث افزایش 30درصدی هورمون ملاتونین در بدن آنها می شود. این هورمون که از بلوغ زودرس جلوگیری می کند، با تماشای بی رویه تلویزیون در بدن کاهش پیدا می کند. پس اگر نمی خواهید وضعیت هورمونی کودکتان به هم بریزد و با مشکلات ناشی از بلوغ زودرس مواجه شود، مدت زمان تماشای تلویزیون را محدود کنید و شرایط بازی و ورزش های پرتحرک را برایش فراهم کنید.

به همه این ها اضافه کنید توجه بیش از اندازه به کودک، دادن پول توجیبیِ فراوان، به دفعات حمام کردن بچه در طول هفته، تماشای برنامه های تلویزیونی و ماهواره ایِ نامناسب، رعایت نکردن حد و حدود ارتباط با همسر در حضور کودک و... که هر کدام می تواند به شکلی، زمینه ساز بلوغ زودرس بچه شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: افسردگی دختران
ارسال نظر