راهبرد دانشگاه آزاد اسلامی زنجان در ۴ سال آینده/ استادان زیر ۲۵ سال باید هسته فناور داشته باشند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بهمن ۱۴۰۰ با صدور حکمی احمد نقیلو را بهعنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان منصوب کرد.
نقیلو دارای مدرک دکتری تخصصی علوم اقتصادی و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان است که سوابقی از جمله معاون پژوهش و فناوری، معاون توسعه مدیریت و منابع و رئیس دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان را در کارنامه اجرایی خود دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بعد از صدور حکم احمد نقیلو در هشت بند ابلاغی از وی خواست تا برای «استقرار مبانی دینی و فرهنگی و توجه به امر تربیت در کنار آموزش به عنوان رکن اساسی سیاستهای فرهنگی دانشگاه»، «ارتقای کیفیت آموزشی متناسب با نیازهای جامعه در طرح آمایش سرزمین»، «ارتقای سطح پژوهشهای کاربردی و توسعهای و استفاده بهینه از پژوهشهای تحصیلات تکمیلی در حل مشکلات کشور در چارچوب طرح پایش آزاد»، «ارتقای فرهنگ سازمانی و پیادهسازی نظام چابک اداری و ایجاد فرهنگ پاسخگویی و حفظ کرامت انسانی خانواده بزرگ دانشگاه و ذینفعان آن» و «افزایش بهرهوری همه عوامل در چارچوب رسالت دانشگاه با تأکید بر رعایت قوانین و مقررات از طریق اجرای طرحهای سرمایهگذاری با هدف بسترسازی برای نوآوری فناورانه و اشتغال دانشبنیان اعضای خانواده بزرگ دانشگاه» اقدام کند.
بیشتر بخوانید:
تشکیل هستههای فکری و پژوهشی منطبق بر نیازهای آمایشی
هدایت آموزش و تحقیق به سمت مهارتآموزی و پژوهشهای کاربردی
تأمین نیاز نسل جدید دانشجو با تصویب بینرشتهایها
طهرانچی، سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان را مأمور کرد که «صیانت از داراییها و سرمایههای دانشگاه با رعایت انضباط مالی و مدیریت و کاهش هزینههای غیرضرور با تأکید بر استفاده از کالاهای ایرانی بهمنظور تقویت و حمایت از تولیدات داخلی»، «هدایت و هماهنگی یکپارچه بین واحدهای زیرمجموعه استان در چارچوب رسالتها، اهداف و مأموریتهای دانشگاه در سطح ملی و استان و نظارت بر حسن اجرای امور در این واحدها» و «تعامل مؤثر و الهامبخش با هیئت امنا و مسئولان استانی و کمک در جهت توسعه هوشمند منطقهای در استان مبتنی بر طرح آمایش دانشگاه را در استان زنجان به انجام رساند.
تشویق و ترغیب استادان و دانشجویان برای ورود به فعالیتهای فناورانه با برگزاری جلسات توجیهی و تشویقی با حضور فناوران برتر، همراه با کلاسها و دورههای آموزشی و مهارتافزایی از اولویتهای پژوهشی دانشگاه در زنجان است.
خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و بهمنظور بررسی طرح و برنامهها و دستور کارها، اهداف و مأموریتهای دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان بهویژه در بخش پژوهش و فناوری با احمد نقیلو سرپرست جدید این دانشگاه گفتوگو کرده است که مشروح آن از نظر مخاطبان میگذرد.
نقیلو در گفتو گو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا اظهار کرد: یکی از نکات مهم با مرور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تعداد کلمات «فناوری و نوآوری» بوده که نشاندهنده توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی به مسئله «فناوری و نوآوری» است که دارای «مرجعیت فرهنگسازی» بوده و میتواند در این حوزه بهعنوان «مرجع» مطرح شود.
تشریح برنامه تحولآفرین دانشگاه آزاد اسلامی زنجان در حوزه پژوهش
وی با اشاره به توجه دانشگاه آزاد اسلامی در سند راهبردی به مقوله «فناوری و نوآوری» عنوان کرد: از تعداد ۶۰ صفحه سند تحول و تعالی دانشگاه ۲۵ صفحه آن درباره فناوری و نوآوری است و دقت در این موضوع نشاندهنده اهمیت و وزن سیاستگذاران دانشگاه به این دو مقوله است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان یادآور شد: رویکردهای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر چرخش محسوس از «آموزش حافظهمحوری» به «یادگیری تعالی بخش و کاربردیمحوری» بوده که بسترساز اشتغال دانشبنیان است.
نقیلو مطرح کرد: سند تحول و تعالی بر بنیان تغییر رویکرد از «عرضهمحوری مقالهگرا و غیرهدفمند در پژوهش» به «تقاضامحوری و پاسخگویی اثربخش» به نیازهای علمی، تربیتی محلی و ملی متأثر از چالشهای آمایشمحور است.
وی تأکید کرد که برای اجرای اسناد راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی در چارچوب مشخص شده، ملاک عمل نقشه جامع علمی کشور و سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با افق پنج ساله است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان تبیین کرد: برنامه تحولآفرین دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان در حوزه معاونت پژوهش فناوری و نوآوری براساس «پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی»،«راهاندازی مرکز تحقیقاتی مشترک با دانشگاههای خارجی» تقسیمبندی شده است.
نقیلو درباره حوزه «پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی» توضیح داد: در این حوزه هفت مرکز تحقیقاتی استان زنجان در دوره ارزیابی خود به سطح مطلوب میرسند و رویکرد دانشگاه در این حوزه تقویت مأموریت بازاریابی و ارائه خدمات پژوهشی و آزمایشگاهی است.
براساس طرح «هر استاد، یک هسته فناور» مقرر شده تا پایان سال ۱۴۰۲ تمام استادان زیر ۲۵ سال سابقه دارای هسته فناور مرتبط با رشته تحصیلی خود شوند.وی بیان کرد: دنبال آن هستیم که با تعریف بستههای پژوهشی جذاب برای سازمانها، صنایع، بنگاهها و تعامل با صاحبان صنایع برای عقد قراردادهای پژوهشی، پروژههای برونسازمانی مسئلهمحور صنایع را به ۲ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال در سال در برنامه پنج ساله برسانیم.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان گفت: یکی از رویکردهای دانشگاه راهاندازی مرکز تحقیقاتی مشترک با یکی از دانشگاههای معتبر ترکیه در حوزه معماری اسلامی بوده که مکاتبات اولیه آن انجام شده است.
نقیلو افزود: در حوزه تولید علم، رویکردها و سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان برنامهریزی و برگزاری رویدادهای پژوهشی مانند همایشها، جشنوارههای سالانه و رویدادهای فصلی است.
وی تشریح کرد: تدوین تقویم رویدادهای پژوهشی در چهار سال پیش رو با محور «برگزاری سالانه کنفرانس بینالمللی سوانح ریلی و جادهای»، «برگزاری جشنواره یادواره بینالمللی و نشان ملی حکیم هیدجی»، «برگزاری کنفرانس ملی سالانه در حوزه بحران آب» و «برگزاری رویدادهای فصلی حوزه فناوری و کارآفرینی» خواهد بود.
رویکرد حوزه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی زنجان
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان اضافه کرد: در حوزه پایاننامههای تحصیلات تکمیلی براساس مسائل و موضوعات واقعی برونسازمانی دنبال تصویب نظام موضوعات پژوهشی استان زنجان با محور «معماری ایرانی اسلامی» هستیم و در برنامه پیش رو اجرای حداقل ۸۰ پایاننامه تحصیلات تکمیلی براساس نظام موضوعات در چهار سال آینده را پیگیری خواهیم کرد و تشکیل دبیرخانه پایش نظام موضوعات دانشگاهی برای سال ۱۴۰۱ در اولویت قرار دارد.
نقیلو درباره پیشرفت علمی مرجعیتساز، تمدنآفرین و ارتقای کیفی و کمّی همایشهای علمی و نشستها و مجامع علمی عنوان کرد که به دنبال برگزاری ۱۲ نشست علمی به صورت مشترک با دانشگاههای معتبر کشور و خارج از کشور هستیم.
وی اضافه کرد: در پایان چهار سال مقالات اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان باید در ۱۰ نشریه برتر بینالمللی مانند «نیچر»، «ساینس لنسر» و ... چاپ شود.
بیشتر بخوانید:
وقتی دانشگاه با روشهای نوین چالشمحور میشود
ماجرای پردیس «سرآبتاوه» دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج به کجا رسید؟
راهاندازی دبیرستان «معارف و علوم اسلامی» در دستور کار
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان به رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی در سطح واحدها و مراکز دانشگاهی استان زنجان اشاره کرد و گفت: در حوزه فناوری و نوآوری، رویکردها و سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان در ۴ سال آینده، تجاریسازی چهار ایده فناورانه در سرای فناوری و نوآوری و راهاندازی و تجهیز سرای فناوری و نوآوری مواد شیمیایی و معدنی زنجان و برگزاری رویدادهای فناورانه در سطح مرکز این استان در پایان چهار سال به تعداد ۵۰ رویداد سالانه است.
نقیلو مطرح کرد: براساس طرح «هر استاد، یک هسته فناور» مقرر شده تا پایان سال ۱۴۰۲ تمام استادان زیر ۲۵ سال سابقه دارای هسته فناور مرتبط با رشته تحصیلی خود شوند.
وی افزود: تأسیس یا مشارکت در راهاندازی مراکز رشد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی «خدابنده»، «هیدج»، «ماهنشان» و «طارم» و تقویت مرکز رشد واحد ابهر یکی از رویکردهای حوزه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان در چهار سال آینده است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان یادآور شد: پیشبینی و حرکت به سمت ارتقای محصولات دانشبنیان و فناورانه به ۸۰ محصول در پایان چهار سال یکی از اصلیترین برنامههای این حوزه خواهد بود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/