صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رونمایی از مجموعه «بر بال سیمرغ»/ ایوبی: گفت‌وگوهای مدل برجامی همه‌جا جواب می‌دهد

مجموعه «بر بال سیمرغ» شامل شامل بیست‌وهشت فیلم برتر سی‌وسه دوره گذشته جشنواره فیلم فجر شب گذشته (8 بهمن ماه) در موزه سینما رونمایی شد. 
کد خبر : 64356

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این مراسم کلیپی مشتمل بر صحنه‌هایی از این آثار شامل «دیار عاشقان» ساخته حسن کاربخش دوره چهارم، «مترسک» ساخته حسن محمدزاده دوره پنجم، «پرواز در شب» ساخته رسول ملاقلی‌پور دوره ششم، «در مسیر تندباد» ساخته مسعود جعفری جوزانی دوره هفتم، «مهاجر» ساخته ایراهیم حاتمی‌کیا دوره هشتم، «آپارتمان شماره 13» ساخته یدالله صمدی دوره نهم، «نیاز» علیرضا داودنژاد دوره دهم، «از کرخه تا راین» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا دوره یازدهم، «روز واقعه» ساخته شهرام اسدی دوره سیزدهم، «پدر» ساخته مجید مجیدی دوره چهاردهم، «بچه‌های آسمان» ساخته مجید مجیدی دوره پانزدهم، «آژانس شیشه‌ای» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا دوره شانزدهم، «هیوا» ساخته رسول ملاقلی‌پور دوره هفدهم، «بوی کافور عطر یاس» دوره هیجدهم، «باران» ساخته مجید مجیدی دوره نوزدهم، «خانه‌ای روی آب» ساخته بهمن فرمان‌آرا دوره بیستم، «دیوانه‌ای از قفس پرید» ساخته احمدرضا معتمدی دوره بیست‌ویکم، «مهمان مامان» ساخته داریوش مهرجویی دوره بیست‌ودوم، «خیلی دور خیلی نزدیک» ساخته سید رضا میرکریمی دوره بیست‌وسوم، «به نام پدر» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا دوره بیست‌وچهارم، «روز سوم» ساخته محمدحسین لطیفی دوره بیست‌وپنجم، «به همین سادگی» ساخته سید رضا میرکریمی دوره بیست‌وششم، «تردید» ساخته واروژ کریم‌مسیحی دوره بیست‌وهفتم، «به رنگ ارغوان» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا دوره بیست‌وهشتم، «جرم» ساخته مسعود کیمیایی دوره بیست‌ونهم، «روزهای زندگی» ساخته پرویز شیخ‌طادی دوره سی‌ام، «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» ساخته بهروز افخمی دوره سی‌ودوم و «رخ دیوانه» ساخته ابوالحسن داودی دوره سی‌وسوم بود.


پس از آن ابوالحسن داوودی که فیلم «رخ دیوانه»‌اش به عنوان اثر برتر دوره گذشته در این مجموعه بود، با ابراز خوشحالی از اینکه در کنار هنرمندان و سینماگران است، گفت: «این مجموعه تاریخچه‌ای از دوران جوان، میان‌سالی و شروع پیری ماست که در یک جا جمع شده است، امیدواریم این کار تا سال‌ها بعد هم ادامه داشته باشد و به این شکل تاریخچه‌ای از سینمای ایران را برای آیندگان به جا بگذاریم.»


در ادامه حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی ضمن تشکر از دبیر سی‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر، اظهار کرد: «خوشحالم چنین مجموعه‌ای که شامل تاریخ سینمای ایران است، جمع آوری شده است.»


وی ادامه داد: «یادم می‌آید در سال ۸۵ که مسئولیت فرهنگی داشتم با همکاری خانه سینما ۳۰ سال سینمای ایران را جمع آوری کرده بودیم که تا مدت‌ها بهترین هدیه‌ای بود که به دیگران می‌دادیم، سال‌ها صبر کردیم تا دوباره این اتفاق بیفتد، اما نشد تا اینکه محمد حیدری این مجموعه را تهیه کرد.»


ایوبی با بیان اینکه این مجموعه نکته دیگری هم دارد، عنوان کرد: «جوانانی که با انرژی وارد جشنواره شده‌اند و کارهایی را برای سینمای ایران حاضر می‌کنند، این بسته پیامی را برای همین جوانان دارد که تجربه بزرگان سینما برای آن‌ها لازم است.»


وی تاکید کرد: «اگر این جوان‌ها می‌خواهند رشد کنند و خودشان را در قله‌ها ببینند، باید این مجموعه را چندین و چندین بار ببینند.»


رئیس سازمان سینمایی اظهار کرد: «خوشحالیم هنر هفتم و تمدن ایرانی جایگاه خودش را بهتر پیدا کرد و من امیدوارم که بسیاری از دستگاه‌ها و افراد و گروه‌ها که نسبت به این هنر بدگمان شده‌ بودند، دوباره وارد این حوزه شده‌اند. برای مثال، رابطه منفی که با حوزه هنری شکل گرفته‌ بود تغییر کرده و به تازگی حوزه هنری سینمایی را در مشهد افتتاح کرده‌ است. حتی در جلسه‌ای که با صدا و سیما داشتیم متوجه شدیم که سیما در فضای رقابتی با سینما نیست و ما با گفت‌وگوهای مدل برجامی که به نظر می‌رسد همه جا جواب می‌دهد، به نتیجه‌های خوبی رسیده‌ایم و امیدواریم با این فضای همدلی بتوانیم گام‌های بزرگی را برداریم.»


وی ادامه داد: «در کشورهای بزرگی که صنعت سینما حرفی برای گفتن دارد، این هنر در همه زمینه‌های موسیقی، تجسمی و تمدن می‌تواند نقش داشته باشد و من مطمئن هستم در ایران هم شرایط به همین گونه است و حتما با VOD می‌توانیم اقتصاد ایران را بالا ببریم. در این بستر جایی برای دیده شدن همه وجود دارد و هر اثر دیدنی را می‌توانیم در اختیار همه قرار دهیم و حتما اتفاق بزرگی در این زمینه است و این حرکت که برای نوگرایی و رشد سینمای ایران از دو سال گذشته برنامه‌ریزی شده، به نتیجه برسد.»


ایوبی با اشاره به کارگردان‌هایی که فیلم‌شان در جشنواره حضور ندارد، بیان کرد: «همه عزیزانی که فیلم‌هایشان در جشنواره امسال نیست، من به عنوان عضو کوچکی از سینمای ایران آن‌ها را درک می‌کنم و می‌فهمم که برای ساخت فیلم چه خون دل‌هایی خورده‌اند، اما آدابی برای این مسابقه وجود دارد و تنها ۲۲ فیلم در سودای سیمرغ می‌تواند حضور داشته باشد و باید این آئین را رعایت کنیم و به مقررات تن دهیم.»


رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: «باید کاری کنیم که فیلم‌ها به خوبی در اکران دیده شوند و جشنواره فیلم فجر تنها جایی برای دیدن این آثار نباشد. من کاملا درک می‌کنم و اعتراض را هم حق این افراد می‌دانم و البته نباید فراموش کنیم که جشنواره فیلم فجر جای بزرگی است و به همین دلیل است که همه می‌خواهند در آن حضور داشته باشند.»


سینما باید در کنار درد و رنج‌های مردم قرار گیرد


در ادامه علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اظهار کرد: «اعتقاد ندارم که پارادایم‌ها را باید در سینما دسته‌بندی کرد؛ همه آثار به یک نوع نیاز مخاطبان را پاسخ داده‌اند و مردم با هر فیلمی یا گریستند و یا شاد شدند و بخشی از زندگی خود را در یک اثر دیدند و سینما همیشه در کنار مردم بوده است.»


وی ادامه داد: «نه به عنوان یک سیاستمدار، به عنوان یک سینمادوست از سینماگران سپاسگزارم.»


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: «با بررسی تحولات سینما می‌توانیم تحولات اجتماع خود را بررسی کنیم. سینما باید در کنار درد و رنج‌های مردم قرار گیرد. دوستانی که امروز محبوب شدند به دلیل آن است که مردم با آلام خود به دیدن فیلم‌های آنها نشستند.»


ربیعی تاکید کرد: «نیاز داریم در جامعه امید بسازیم، خیلی بد است که فرزندان ما بگویند امیدی به آینده نیست و کسانی که در رنج هستند احساس کنند کسی پشت آنان نیست و آدم‌ها احساس تنهایی کنند. از سینماگران درخواست می‌کنم در زمینه امیدآفرینی فعالیت کنند.»


وی در پایان با یادی از رسول ملاقلی‌پور یاد درگذشتگان سینما را گرامی داشت.


در ادامه این مراسم محمد حیدری متنی را بر اساس نام آثار برگزیده دوره‌های مختلف جشنواره فیلم فجر قرائت کرد؛ در این متن آمده بود: «اینجا سینما است، دیار عاشقان؛ در آن پرنده کوچک خوشبختی، برای پرواز در شب در مسیر تندباد در کنار بچه‌های آسمان آن هم با آمیختگی عطر یاس و بوی کافور و در مجاورت باران نیاز به وهمی از مترسک ندارد.


پدر هیوا از روز واقعه می‌گوید و آژانس شیشه‌ای کنار آپارتمان شماره ۱۳. از مهاجر می‌گوید و خانه‌ای روی آب و از دلواپسی‌ها و بی‌قراری‌های دیوانه‌ای که از قفس پرید و رخ دیوانه‌اش. او از جرم مسافران و مهمان مامان هم چیزهایی می‌داند که تنها به آذر، شهدخت، پرویز و دیگران گفته است. خیلی در، خیلی نزدیک، به همین سادگی. روز سوم که دیدمش دیگر دل‌شدگان به رنگ ارغوان بود.


بنابراین ترجیح دادیم به او چیزی نگوییم و کنارش بر پله سی و چهارم این عمارت ریشه دار ور فخر بایستیم و پرواز شوریده و سودایی سیمرغ را به تماشا بنشینیم که برایمان تجشم بالندگی، خیال است و آرزو. برایمان آن رنگ نقره‌ای بال‌هایش، یادآور سینماست؛ دیدار عاشقان پرده آخر ندارد! همین‌جا بایستیم و با او به نام پدر ریه‌هایمان را در این زمستان بهاری از عطر گل‌های داوودی پر کنیم...»


پس از آن کیک آغاز به کار جشنواره فیلم فجر با حضور علیرضا رضاداد، محمد حیدری، محمدرضا عباسیان، ابوالحسن داودی، علیرضا داودنژاد، سعید سعدی و احمدرضا معتمدی که برای سینمای ایران سال خوبی را آرزو کردند، بریده شد و شمع 33 فوت شد.


در پایان مجموعه «بر بال سیمرغ» رونمایی و به سینماگران حاضر اهدا شد.


در این مراسم حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد دبیر دو دوره گذشته جشنواره، محمد حیدری دبیر سی‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر، علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، مجید صدری مدیرعامل شرکت رایتل، مصطفی ابطحی مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری، سید صادق موسوی مدیر ارتباطات و اطلاع‌رسانی جشنواره سی‌وچهارم، امیر عابدی دبیر بخش اقلام تبلیغی این دوره از جشنواره، مجید مظفری، مهتاب کرامتی، رویا تیموریان، شمسی فضل‌اللهی، کتایون ریاحی، بهمن فرمان‌آرا، لوریس چکناواریان، رحمان سیفی‌آزاد، احمدرضا معتمدی، ابوالحسن داودی، علیرضا داوودنژاد، مرتضی رزاق‌کریمی، شهرام اسدی، سعید سعدی، جهانگیر کوثری، محمدرضا عباسیان، علی ملاقلی‌پور، مجید قناد و... حضور داشتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر