صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

افسردگی؛ بیماری پشت نقاب لبخند/ فریب صورت‌های شاد را نخورید

فشارهای اجتماعی برای حفظ ظاهر شاد موجب آسیب روحی و روانی به تعداد زیادی از مردم جهان شده و بستر لازم برای گسترش افسردگی در بین میلیون‌ها انسان را فراهم کرده است.
کد خبر : 643095

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، آیا اخیراً به رتبه‌بندی شادترین کشورهای جهان توجه کرده‌اید؟ اندازه‌گیری میزان شادی در کشورهای مختلف به موضوعی همانند رقابت‌های بین‌المللی ورزشی تبدیل شده است. مردم بسیاری از مناطق دنیا مدام به کشورهایی می‌نگرند در صدر فهرست شادترین‌های مناطق جهان قرار دارند.


یکی از مهم‌ترین معیارهای به‌ دست آوردن شادی در زندگی حفظ آرامش است و طبق بررسی‌های صورت‌گرفته از سوی سازمان‌های تحقیقاتی مردم کشورهایی که در رتبه‌های بالای جدول شادترین کشورهای جهان قرار دارند در شرایط مختلف آرامش خود را حفظ کرده و با صبوری و تفکر عمیق تصمیم می‌گیرند. اما آیا زندگی در کشوری که از لحاظ شادی رتبه خوبی دارد تمام کاری است که برای خوشحال بودن در زندگی می‌توان انجام داد؟




بیشتر بخوانید:


آدم آهنی‌ها هم با احساس می‌شوند/ درک احساسات با هوش مصنوعی


انسان مدرن ابزار گردانندگان فضای مجازی/ چند می‌گیری لایک کنی!؟




تحقیقات جدید جامعه‌شناسان حاکی از آن است که در کشورهایی که بالاترین رتبه را در فهرست شادترین مناطق دنیا دارند، مردم به دلیل فشارهای جامعه از نظر حفظ روحیه و تظاهر به شادی فشار روانی زیادی را تجربه می‌کنند. بنابراین زندگی در کشورهایی که جایگاه بالایی در فهرست شادترین‌ها دارند برای همه راحت نیست و ممکن است برای افرادی که با فرهنگ بومی آن منطقه خاص از جهان آشنایی ندارند بسیار دشوار و ملال‌انگیز باشد.



گسترش دامنه جست‌وجو برای زندگی شاد


گروهی از دانشمندان سال‌هاست در مورد فشار اجتماعی که بر انسان‌ها به منظور تجربه احساسات مثبت و پرهیز از عواطف منفی وارد می‌شود تحقیق کرده‌اند و نتیجه گرفته‌اند این فشارها معمولاً از طریق شبکه‌های اجتماعی، نشریات و تبلیغات به مردم وارد می‌شود. همچنین محققان اعلام کردند هرچه فشار بیشتری به اعضای جامعه برای شاد بودن وارد شود جمعیت بیشتری در خطر ابتلا به افسردگی قرار می‌گیرند. البته پیش‌تر تحقیقاتی در این خصوص در آمریکا و استرالیا صورت گرفته بود ولی در مطالعه اخیر جمعیت بیشتری از قاره‌های مختلف بررسی شده‌اند. به عنوان مثال در یکی از تحقیقات صورت‌گرفته در زمینه فشارهای اجتماعی برای شاد بودن روحیات ۷ هزار و ۴۴۳ نفر در ۴۰ کشور مختلف بررسی و میزان استرس آن‌ها از لحاظ فشارهای وارد از جامعه ارزیابی شد.


محققان حاضر در این پروژه علمی اعلام کردند در تمام جهان افراد از سوی جامعه و محیط پیرامون خود برای شاد بودن حتی به شکل ظاهری تحت فشار هستند. یعنی میلیون‌ها نفر بر خلاف آنچه در محیط‌های عمومی نظیر محل کار، دانشگاه و مدرسه نشان می‌دهد همه روزه سطح بالایی از استرس و عواطف منفی را تجربه می‌کنند. بدون شک چنین احساساتی به سلامت روان افراد لطمه زده و شرایط دشواری را برای آن‌ها ایجاد می‌کند. یکی از بارزترین نشانه‌های این بیماری اجتماعی فاصله گرفتن کاربران فضای مجازی و به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی از سایر مردم و تمایل به تنهایی در شرایط مختلف و ساعت‌های متفاوت شبانه‌روز است.


مشکل یکنواخت نیست


اگرچه شاد بودن یکی از شاخص‌های مهم رفاه در زندگی است ولی گزارش‌های متعددی نشان داده میزان افسردگی و تمایل به خودکشی در کشورهایی که به‌عنوان کشورهای شاد و مرفه شناخته می‌شوند تا حد قابل توجهی بالاست. به طور دقیق‌تر مردم دانمارک که در صدر فهرست شادترین کشورهای جهان قرار دارد، تحت بیشترین فشار برای بروز احساسات مثبت در هر لحظه از زندگی خود هستند. البته چنین نتیجه‌گیری‌ای به معنای آن نیست که مردم دانمارک خوشحال نیستند ولی فشار ناشی از شاد بودن کیفیت زندگی را در طولانی مدت کاهش می‌دهد. از سویی محاصره شدن توسط دریایی از چهره‌های شاد ممکن است تأثیرات آسیب‌زننده فشار اجتماعی را افزایش دهد.


نشانه‌های شاد بودن تنها به بیان صریح واژگان محبت‌آمیز محدود نمی‌شود بلکه این احساس درونی با انجام فعالیت‌هایی نظیر داشتن تعامل گسترده با دیگران و درگیر شدن در فعالیت‌های اجتماعی نمود پیدا می‌کند. در کشورهای دارای رتبه برتر از لحاظ شادی مردم به طور دائم استرس دارند که کسی آنها را غمگین نبیند و ناراحتی آن‌ها موجب آزردگی خاطر کسی نشود.



راه‌حل چیست؟


به طور کلی ابراز خوشحالی اقدام پسندیده‌ای است ولی گاهی اوقات باید در مورد اینکه چگونه خوشحالی خود را نشان دهیم بیشتر بیندیشیم. زیرا ممکن است احساسات خوشحال‌کننده در افراد مختلف تأثیر متفاوتی داشته باشد. درواقع باید در تعامل‌های روزانه خود به این مسئله دقت کنیم که تمام موضوعات شادکننده در نظر ما برای دیگران نیز مایه خوشحالی نیست بلکه می‌تواند موجب ناراحتی آن‌ها شود. جامعه‌شناسان معتقدند اکنون زمان آن رسیده است که در نحوه سنجش رفاه تجدید نظر و شاخص‌های گسترده‌تری را برای ارزیابی میزان شادی در هر کشور بررسی کرد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
حسن
12:51 - 1400/12/03
خنده ی تلخ من از گریه غم انگیزتر است
کارم از گریه گذشته به آن می خندم