صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۶ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

تلاش برای تخمین زمان رهایی جهان از کرونا/ اُمیکرون، پایانی بر همه‌گیری جهانی می‌شود؟

امکان پایان دادن به بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ در سال جاری وجود ندارد اما دانشمندان تخمین‌های مختلفی درباره زمان پایان کرونا زده‌اند.
کد خبر : 642363

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ چندین سال است که جهان را درگیر کرده و البته در اندک زمانی وارد ایران شده است و به نظر می‌رسد که قصد رفتن ندارد. درباره این‌که کرونا چه زمانی پایان می‌یابد گمانه‌زنی‌های زیادی وجود دارد. بعضی از دانشمندان بر این باورند که سویه جدید کرونا یعنی اُمیکرون آخرین نشانه این بیماری است و سال بعد دیگر وجود نخواهد داشت، اما بعضی دیگر از دانشمندان فکر می‌کنند که کرونا سالیان سال ادامه دارد و تا آخر عمر خود ویروس و اثرات آن با انسان باقی خواهد ماند. حال در خصوص این‌که کرونا چه زمانی پایان می‌یابد گزارشی تهیه کردیم.


جهان ترکیب ناخوشایندی از ترس و خستگی پس از همه‌گیری کووید-۱۹


سویه جدید کرونا یعنی اُمیکرون به‌سرعت در حال انتقال و گسترش است. همچنین سازمان بهداشت جهانی این سویه جدید کرونا را از نگران‌کننده‌ترین نوع سارس-کوو-۲ اعلام کرده است. مردم از این بیماری بسیار وحشت کرده‌اند و جهان ترکیب ناخوشایندی از ترس، خستگی و وحشت شده است. تقریباً جان میلیاردها نفر از آغاز این بیماری همه‌گیر تحت‌تأثیر قرار گرفته است. مردم دیگر توان مقابله با این بیماری در فصل دیگر را نیز ندارند و بی‌صبرانه منتظر پایان این همه‌گیری هستند.


اُمیکرون از سویه‌های دیگر عفونی‌تر است و توانایی بسیار بالایی در فرار از سیستم ایمنی دارد. این سویه جدید کرونا به‌سرعت به نوع غالب در آفریقای جنوبی تبدیل شد. اطلاعاتی که در رابطه با اُمیکرون یافت شده نشان می‌دهد که شدت این بیماری در افراد مختلف، متفاوت است. بعضی از یافته‌های اولیه به یک دوره بالینی خفیف اشاره کرده است و شواهد دیگر نشان می‌دهد که اُمیکرون منجر به بستری‌ شدن مکرر کودکان در بیمارستان شده است. این روزها در کشورمان هم شاهد افزایش سریع بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ هستیم که نشان می‌دهد پیک ششم به وقوع پیوسته است.


کرونا بر زندگی تمام افراد جامعه در سراسر جهان تأثیر منفی گذاشته است. همچنین تمام رویدادهای جامعه به‌واسطه آن دچار تغییر و تحول شده است. علاوه‌ بر آن بر نحوه سفر کردن و خرید خانه نیز تأثیر گذاشته است. این ویروس جهانی سال‌هاست که افراد را در خانه محبوس نگه داشته است و همچنین ماه‌هاست که در حال تغییر روابط اجتماعی افراد با یکدیگر است. کارشناسان انتظار این را دارند که در ماه‌ها و سال‌های آینده عوارض نگران‌کننده این بیماری بروز کند. همچنین بعضی از کارشناسان معتقدند که دیگر لمس دستان خانواده تبدیل به تابو می‌شود.




بیشتر بخوانید:


کرونا عامل ایجاد بیماری اطلاعاتی در سراسر جهان


تشخیص کرونا با دوربین تب‌سنج ایران‌ساخت





تبدیل وضعیت کرونا از بیماری همه‌گیر به بیماری بومی


بعضی از کارشناسان معتقدند خیلی زود است که بگوییم اُمیکرون به بیماری همه‌گیری کووید-۱۹ پایان می‌دهد. پیشنهادهایی مبنی‌ بر این وجود دارد که اُمیکرون منجر به انتقال کووید-۱۹ از یک وضعیت همه‌گیر به یک وضعیت بومی می‌شود. کارشناس ارشد بیماری‌های عفونی آمریکا می‌گوید؛ هنوز خیلی زود است که مشخص شود آیا گسترش سریع ویروس همه‌گیر به یک بیماری بومی تبدیل می‌شود یا خیر. برخی دیگر از کارشناسان به گزارش سی‌ان‌ان می‌گویند؛ سرعت انتقال سویه جدید کرونا، اُمیکرون بسیار زیاد است، اما به نظر می‌رسد که شدت آن نسبت به سویه‌های قبلی بسیار کم‌تر است. پیشنهادهایی مبنی‌ بر این‌که انتقال کرونا از وضعیت همه‌گیر به یک وضعیت بومی تبدیل شود، وجود دارد. آن‌ها بر این باورند که سرعت انتقال و شیوع همچنین میزان مرگ‌ومیر در این بیماری بسیار کاهش پیدا می‌کند، اما دیگر تا آخر عمر به همراه انسان باقی خواهد ماند.


کشور ایالات متحده امروزه در شرایط بحرانی قرار دارد. در مواجهه با کمبود بحرانی کارکنان، بیمارستان‌ها در هفته‌های اخیر بیش از هر زمان دیگر بیماران کووید-۱۹ را نیز درمان کرده‌اند. بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، حداقل یک میلیون و ۵۶۶ هزار نفر در هفته‌ای که گذشت در بیمارستان بستری شدند. بر اساس داده‌های دانشگاه جانز هاپکینز، از هر پنج نفر آمریکایی، یک نفر از زمان شروع همه‌گیری به کووید-۱۹ مبتلا شده است. بر اساس گزارشات در طول هفته گذشته روزانه به‌طور متوسط هزار و ۶۵۹ نفر جان خود را در اثر این بیماری همه‌گیر از دست داده‌اند.




بیشتر بخوانید:


مشکلات قلبی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ افزایش می‌یابد


ایران رتبه اول هوش مصنوعی در غرب آسیا/ تشخیص سریع کرونا با هوش مصنوعی در ۲ دقیقه





پایان دادن به کرونا ممکن نیست


بر اساس گفته‌های مقام سازمان جهانی بهداشت، ویروس‌های همه‌گیر در نهایت به بخشی از اکوسیستم تبدیل می‌شود. یکی از مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت در چند روز اخیر گفت: پایان دادن به ویروس کووید-۱۹ ممکن نیست، زیرا ویروس کرونا و همچنین ویروس‌های شبیه به آن هرگز از بین نمی‌روند و در نهایت به بخشی از اکوسیستم تبدیل می‌شود. وی تأکید کرد که پایان دادن به وضعیت اضطراری بهداشت عمومی ناشی از کووید-۱۹ در سال جاری امکان‌پذیر است. بعضی دیگر از کارشناسان مقامات سازمان بهداشت جهانی بر این باورند که همه‌گیری جهانی باید سال آینده به پایان برسد. همچنین مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در آخرین نشست برنامه‌ریزی‌شده درباره ویروس کرونا گفت: سال ۲۰۲۲ باید پایان همه‌گیری کووید-۱۹ باشد و او معتقد است که این بیماری در سال جاری حتما به پایان می‌رسد، اما نظرات کارشناسان با یکدیگر متفاوت است و گمانه‌زنی‌ها همچنان ادامه دارد.


انتهای پیام/۳۰۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر