صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۸ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
ناسا اعلام کرد؛

فوران «هونگا تونگا» بالاترین توده‌های خاکستر را ایجاد کرد / فاجعه‌ای دیگر از آتش‌فشان عظیم

ناسا اعلام کرد که فوران «هونگا تونگا» بالاترین توده‌های خاکستر ثبت‌شده توسط ماهواره را ایجاد کرد.
کد خبر : 642309

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا - فاطمه منوری، هونگا تونگا، جزیره‌ای آتشفشانی در اقیانوس آرام است. این فوران بار دیگر فاجعه‌ای به بار آورده است.


زمانی‌که یک آتشفشان در تونگا فوران کرد، ماهواره‌ها اولین نگاه خود را به توده‌ای از خاکستر آتش‌فشانی که به مزوسفر، سومین لایه جو زمین پرتاب می‌شد، نشان دادند. به گفته ناسا، رویداد تونگا، بزرگ‌ترین فوران آتش‌فشانی از زمانی رخ داد که ماهواره‌ها شروع به نظارت بر سیاره زمین کردند.


زمانی‌که آتشفشان اقیانوس آرام، با نیرویی تقریبا معادل ۱۰ مگاتن تی‌ان‌تی، انفجاری از خاکستر و گاز را به آسمان پرتاب کرد، دو ماهواره هواشناسی از بالای سرشان عبور می‌کردند. فضاپیمای «GOES-۱۷» فوران مادون قرمز را هر ۱۰ دقیقه به مدت ۱۳ ساعت ثبت کرد. این ماهواره، یک ماهواره زیست‌محیطی است که توسط اداره ملی اقیانوسی و جوی اداره می‌شود.


دانشمندان ناسا تصاویر ماهواره‌ای را نیز تجزیه‌وتحلیل کردند تا مشخص کنند که فوران اولیه خاکستر در ارتفاع ۵۸ کیلومتری فرود آمد و به مزوسفر نفوذ کرد. در این منطقه شهاب‌سنگ‌ها به زمین پرتاب شده و می‌سوزند و در نهایت ستاره‌های دنباله‌دار را در آسمان ایجاد می‌کنند.


دانشمند ناسا، متخصص طوفان‌های شدید در بیانیه‌ای گفت: شدت این رویداد بیش‌تر از هر ابر طوفانی است که من تاکنون مطالعه کرده‌ام. خوشبختانه رویدادهای اخیر توسط آخرین نسل ماهواره‌های زمین به‌خوبی ثبت شده است. همچنین می‌توانیم از این اطلاعات برای مستندسازی رویدادها استفاده کنیم.


انتهای پیام/۳۰۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر